Ny serie om de mørke sider af dansk comedy

(Foto: Misbrug, angst og andre sjove ting/C More)
(Foto: Misbrug, angst og andre sjove ting/C More)

Det er efterhånden et velkendt fænomen, at humor ikke altid er så rosenrødt endda, og at det komiske altid har sin modpol i det tragiske. Det er derfor yderst interessant, at en række af de bedste danske komikere nu åbner op for de mere mørke sider af en tilværelse, hvor man lever af at være sjov.

C More har nemlig meldt ud, at man fra 27. september 2018 kan streame serien Misbrug, angst og andre sjove ting, hvor manden bag og vært Dan Andersen (billedet herunder) har sat sig for at undersøge, hvad man kunne kalde ‘bagsiden af medaljen’ for en del af aktørerne på den danske comedy-scene. Han har udtalt følgende om den nye serie:

“Jeg har lagt mærke til, at vi er flere komikere, der kæmper med de samme problemer som alle andre. Jeg er tit blevet spurgt af publikum, hvor meget af det, vi fortæller på scenen, der er sandt? Det er som regel det meste.”

(Foto: Misbrug, angst og andre sjove ting/C More)

Det er allerede nu blevet meldt ud, hvem der kommer til at deltage i serien – og der er bestemt grund til at glæde sig. På ‘rollelisten’ ses nemlig: Christian Fuhlendorff, Jacob Wilson, Ane Høgsberg, Geo, Gordon Kennedy, Brian Mørk, Martin Høgsted, Martin Nørgaard og Karsten Green. En del af disse komikere har tidligere meldt åbent ud om deres misbrug og/eller svære problemstillinger i livet, og det bliver derfor interessant at se, om Misbrug, angst og andre sjove ting formår at stikke dybere og komme helt ned i materien. Det kunne eksempelvis være spændende, hvis deltagerne forholder sig til, om der – som nævnt indledningsvis – er en dybere sammenhæng mellem komik og selvdestruktive eller depressive karaktertræk.

(Foto: Misbrug, angst og andre sjove ting/C More)

Der er bestemt mulighed for, at man kan komme til at opleve en grundig belysning af emner som ovenstående eller lignende. Det er i hvert fald blevet meldt ud, at målet med serien ikke er at skabe sensation, pege fingre eller for den sags skyld skræmme, men ‘bare’ at bidrage til en kulturændring, hvor det bliver mere legalt at åbne op og fortælle andre om de svære ting i tilværelsen. C More beskriver:

“Der er ingen løftede pegefingre i serien. For eksempel bliver Christian Fuhlendorff og Martin Nørgaard nok aldrig enige om, hvornår der er tale om et stofmisbrug? Det er helt efter Dan Andersens hensigt, og han er selv meget leveringsdygtig i forhold til ambitionen og budskabet om, at vi som mennesker skal blive bedre til at fortælle vores omverden, hvis livet gør ondt og vi har det ad helvede til. Uden omsvøb.”

Vi glæder os virkelig til at se Misbrug, angst og andre sjove ting.

Læs også: Podcast: Anmeldelse af Who is America? i Aftenklubben på NOVA

Læs også: Anmeldelse af Klovn – sæson 7 afsnit 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like