Nye(re) uhyggelige serier, du kan se fredag den 13.

Foto: The Terror / Amazon Prime Video

I morgen er det atter fredag den 13. – dagen, hvor uheldet ofte er ude, og du er i større risiko for at blive udsat for dårligdom – så hvorfor ikke bruge aftenen hjemme med en række nyere uhyggelige serier. På den måde er du underholdt uden at spille hasard med dit liv.

Eller… Måske gør du alligevel, da de nedenstående serier helt sikkert vil krybe ind under huden på dig.

The Haunting of Hill House

Skaberen bag The Haunting of Hill House, Mike Flanagan, er langt fra en nybegynder, når det kommer til gyser-genren. Flanagan har blandt andre stået i spidsen for gyser filmene Ouija: Origin of Evil og Oculus, og i 2018 kastede han sig altså over en gyserserie.

The Haunting of Hill House blander fortællingen af en families fortid og nutid sammen, hvor man ikke altid som modtager ved, om tingene reelt sker i virkeligheden, eller om de foregår i hovedet på karaktererne. The Haunting of Hill House formår at krybe ind under huden på én og efterlader selv hardcore gyserfans en smule nervøse.

Foto: The Haunting of Hill House / Netflix

Du kan med fordel bingewatche første sæson af serien fredag den 13., da sæson 2 kommer til Netflix i løbet af 2020. Der er i alt ti afsnit i sæsonen.

LÆS MERE: The Haunting of Hill House (sæson 2) får velkendte ansigter på listen 

LÆS MERE: Top 5 creepy øjeblikke i The Haunting of Hill House

The Outsider

The Outsider er en miniserie baseret på romanen af samme navn skrevet af Stephen King. I serien følger vi efterforskningen af et makabert mord på en ung dreng i Cherokee City, Georgia. Problemet ligger dog i, at mange aspekter ikke stemmer overens. F.eks. peger alle spor og flere vidner på træneren af byens Little League baseballhold, Terry Maitland (Jason Bateman, Arrested Development), men han har et vandtæt alibi.

Foto: The Outsider / HBO Nordic

Politimanden Ralph Anderson (Ben Mendelshohn, Star Wars: Rouge One) må derfor prøve at finde frem til de rigtige svar på trods af alle de selvmodsigelser, der konstant dukker op i mordefterforskningen. Serien er en fin blanding af mystik og uhyggelige elementer.

The Outsider blev gjort tilgængelig på HBO Nordic i januar 2020, så hvis du ikke allerede har set den, burde du helt sikkert sætte tiden af til det. Serien består af i alt ti afsnit.

Se traileren til The Outsider

LÆS MERE: Anmeldelse af The Outsider

American Horror Story

Ja, vi ved det godt… American Horror Story er ikke lige frem en ny serie. Alligevel har den fået lov til at få en plads på denne liste, da den seneste sæson, sæson 9, blev tilgængelig i september 2019 – og den tiende sæson af hit-serien er sat til at blive udgivet i løbet af 2020. Du kan altså stadig nå at være med på American Horror Story-viben – og hvorfor ikke starte på en dag som fredag den 13.

Hver eneste sæson af American Horror Story er centreret omkring forskellige karakterer og lokationer, selvom nogle skuespillere går igen i flere sæsoner såsom Evan Peters (Pose), Emma Roberts (Scream Queens) og Sarah Paulson (American Crime Story).

Foto: American Horror Story / FX

Du er pretty much altid garanteret et godt gys med American Horror Story, og så er der trods alt rigelig med sæsoner at tage fat på. Du kan se American Horror Story på streamingstjenesten Netflix.

LÆS MERE: American Horror Story forlænget

LÆS MERE: American Horror Story får ny retning

The Terror

The Terror følger samme koncept som American Horror Story: hver sæson tager udgangspunkt i en ny fortælling. I første sæson af The Terror befinder vi os i 1845, hvor en ekspedition er taget nordpå for at finde Nordvestpassagen. Ekspeditionen kommer hurtigt i flere problemer og det hjælper dem ikke, at fare lurer lige om hjørnet. Anden sæson af The Terror (Infamy) foregår under 2. Verdenskrig og fortæller historien om, hvordan amerikanerne internerede samtlige japanske borgere i frygt for, at de skulle være spioner.

Foto: The Terror / Amazon Prime Video

Især The Terrors sæson 1 har fået meget ros – også her fra redaktionen. Du kan derfor glæde dig til en god omgang spænding og gys. Der er samlet set 20 afsnit af The Terror fordelt på to sæsoner, som kan ses på Amazon Prime.

LÆS MERE: Anmeldelse af The Terror

LÆS MERE: Anmeldelse af The Terror: Infamy

Manhunt: Deadly Games

C More-serien Manhunt: Deadly Games er uhyggelig på sin helt egen måde. Det er ikke som sådan en gyser, men en true-crime serie. Vi har dog valgt at tage serien med på denne liste om gode serier til fredag den 13., da dens inkorporering af faktiske begivenheder og seriens udformning giver et uhyggeligt vibe.

Manhunt: Deadly Games / C More

Manhunt: Deadly Games tager udgangspunkt i bombningen, der fandt sted ved OL i 1996 i USA. Her mistede flere livet og over 100 mennesker blev såret. I forsøget på at lokalisere gerningsmanden bliver en uskyldig fejlagtigt anklaget, og der påbegyndes en kæmpe menneskejagt.

Manhunt: Deadly Games er en ny serie på C More, og du har derfor rig mulighed for at catche op på serien i løbet af én aften. Der kommer et nyt afsnit af serien hver tirsdag frem til den 28. april.

Se traileren til Manhunt: Deadly Games

LÆS MERE: Manhunt: Deadly Games: Ny true crime-serie på C More

Der er naturligvis mange flere uhyggelige serier, som du kan tage hul på fredag den 13., men hvis du ikke har set nogle af de ovenstående serier, vil vi klart anbefale dig at starte dér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like