Nyt om Westworld sæson 3

(Foto: Westworld/HBO)
(Foto: Westworld/HBO)

Vores tv, computere eller tablets er endnu ikke kolde efter sidste episode af anden sæson af WestworldHBO Nordic. Men allerede nu er der – grundet det virkelig høje niveau i de to første sæsoner – en del spekulationer om, hvad vi kan forvente os af en ny sæson. Som nævnt tidligere her på siden, er der desværre ikke udsigt til, at spændingen bliver udløst foreløbigt. Når skaberne af serien Jonathan Nolan og Lisa Joy gør noget, så gør de det grundigt – og grundighed tager tid.

Netop Nolan og Joy har dog i et interview med The Hollywood Reporter for nylig løftet lidt af sløret for, hvad vi bør forvente – og måske mere, hvad vi ikke bør forvente af 3. sæson. Og nu er det tid til at stoppe med at læse, for dem, der ikke vil have spoilet sæson 2.

De påpeger nemlig, at vi ikke skal forvente en gentagelse af de to første sæsoners hæsblæsende eventyr inde i parken. Da Dolores og Bernard slap ud af parken, markerede det nemlig et afgørende brud med det univers, vi har været så vant til at følge lige fra afsnit 1. Både Dolores og Bernard, men så sandelig også skaberne af serien, skal altså nu til at få tingene til at fungere ude i ‘den virkelige verden’.

Der er dog ingen grund til at frygte, at dette med nødvendighed skulle betyde begyndelsen på enden af Westworld. Man bør nemlig ikke tænke narrativet i serien ud fra menneskelige termer og begrænsninger. Hør bare hvad Nolan siger om mulighederne i sæson 3 og fremover:

“I think it’s a radical shift. What’s compelling and appealing about these characters is that they’re not human. As we said in the show, humans are bound by the same loops the hosts are, in some ways even smaller. You couldn’t expect human characters to withstand and survive the kind of story that we’re telling. The hosts have a different version of mortality, a different outlook. I think clearly with Dolores, as she’s laid out, there is a longer view here, a larger set of goals. They’re existential. They span eons. And that’s a fascinating level of story 
to engage in.”

Du kan læse hele interviewet med Jonathan Nolan og Lisa Joy her.

(Foto: Westworld/HBO Nordic)

På trods af at ventetiden på sæson 3 formentlig bliver markant, er der ingen grund til at fortvivle. Der er jo to fuldstændig fantastiske sæsoner at gense. Hvis man skulle foretrække, at springe let og elegant hen over sæson 1, kan man her se Jimmi Simpson (der spiller William) opsummere denne sæson:

Læs også: Ventetiden på Westworld sæson 3 bliver lang

Læs også: Midtvejsanmeldelse af Westworld sæson 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like