Old school serier vi savner

Jeg kan tydeligt huske det. Jeg var ung, fyldt med energi og livet lå foran mine fødder. Jeg havde rigeligt med venner og masser af fritidsaktiviteter. Alligevel var noget af det allermest hellige for mig at komme hjem fra fritidsklubben omkring kl. 16:30, sætte mig foran fjerneren og se dagens afsnit af A-team, efterfulgt af Knight rider og om torsdagen kunne jeg lige nå afsnittet kl. 20:00 af Beverly Hills, før min mor sendte mig til køjs.

Jeg havde rigtigt mange favoritserier i start- og midt-halvfemserne, men jeg tror stadigvæk, at Miami Vice med den “awesome” duo Crockett & Tubbs (Spillet af Don Johnson og Philip Michael Thomas) tager føringen som det ultimative hit, selvom denne dog er fra midt 80’erne.

Der var bare noget ved at se samspillet mellem Crockett & Tubbs, når de infiltrerede hårdkogte narkokarteller og bekæmpede korruption i det solbeskinnede alligator-landskab i Florida. Serien er nærmest blevet beskrivende for en stil i sig selv, og jævnligt hører jeg stadig om Miami Vice som et oplagt udklædningstema til studenterfesten, hvor især Don Johnsons gennemførte 80’er stil er et sikkert hit.

Sonny Crockett iført sin karakteristiske hvide Blazer jakke, T-shirt og hørbuks, whats not to like?

Miami Vice

Se temaet fra Miami Vice her:

En serie som Knight rider med David Hasselhoff alias “The Hoff” i hovedrollen er nærmest et tema for 80’erne, og måske ville den lige være “corny” nok den dag i dag, men ikke desto mindre er jeg overbevist om, at mange pre-teen drenge havde våde drømme om at have en talende Lamborghini derhjemme i deres fars garage.

Knight Rider

Se tema fra Knight Rider her:

Serien “Midnight caller” eller oversat til dansk “En stemme i natten” er måske ikke noget, der ringer klokker som de to ovenstående, men ikke desto mindre så var jeg meget begejstret, hver gang Jack Killian alias ”The Nighthawk” kom med sin obligatoriske “Goodnight America weherever you are” oneliner, som rundede hans midnats radio-udsendelse af. Den var måske ikke sprængfyldt med action fra start til slut, men den havde en rolig og cool dramatik over sig, som gjorde, at jeg gerne blev oppe sent for at nappe et afsnit af serien igen og igen.

En stemme i natten

Se tema fra Midnight Caller her:

Jeg har faktisk et hav af serier, jeg savner og godt kunne tænke mig lå tilgængelige på diverse lovlige streamingtjenester, udover disse kan jeg også nævne serier som – I Nattens Hede, Columbo, Murder She Wrote, MASH og Hercule Poirot. Udover MASH kan jeg nok ikke løbe fra ,at krimiserierne var og er et stort hit hos undertegnede, der er ikke noget som en go’ gammeldags “Who done it?”

Kvaliteten af serier er dog blevet bedre med tiden, og selvom Miami Vice og Knightrider havde en god mængde stil, action og suspense, så er der naturligvis sket en væsentlig upgrade i forhold til den visuelle oplevelse, hvis man sammenligner med nutidens serier, såsom True Detective, Game of Thrones og Breaking Bad, men det ændrer ikke ved , at man godt kan længes tilbage til den originale stil fra dengang, som har været med til at danne grobund for mange af nutidens serier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like