Serier | Nyheder

Opskriften på den perfekte politiserie

AfFreja Hertz Tefcke
29. oktober 2019
Foto: Stofa

Del artikel

Den amerikanske politidramaserie Public Morals kan lige nu ses på Stofa.

Men hvad er egentlig opskriften på en god politiserie? Der er mange aspekter, der udgør en moderne politiserie, og det er nogle gange som at bage en god kage: ingredienserne gør det meste af arbejdet. Der skal være en knivspids af det, en teskefuld af det andet, og BAM, så har du en fantastisk politiserie! Faktisk kan jeg give dig opskriften på en gennemført, moderne politiserie lige her, så læs med, hvis du også vil vide, hvordan sådan en er bagt – og måske lære mere om serien Public Morals.

Én deciliter skæv moral

I en hver god politiserie kræves en karakter med et moralsk kompas, der leder alle steder hen. Udfordringerne med at få det moralske kompas til at pege mod nord skal være svært, og hvis moralen er støt vaklende, er det en fantastisk god base til en politiserie, der vender og drejer det hele lidt på hovedet.

To skefulde mørke

Man kan argumentere for, at politiserier helst skal være dystre for at kunne fremhæve de sager, som seriens politimænd står over for. Normalt ville man måske ikke tilføje helt så meget, men i Public Morals kræves der altså mindst to skefulde mørke og blodige sager, der virkelig kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på én.

En halv deciliter indre dæmoner

I en politiserie skal der helst tilføjes et skvæt af indre dæmoner! I nogle serier er det en død kone, i andre er det rygning, men i Public Morals får vi et ordentligt skvæt af alle former for laster, som man kan støde på i jobbet som politibetjent. Det er jo heller ikke spændende at se en serie, hvor hovedpersonen er helt regelret. Det ville være lidt ligesom at se på en kage, der hæver – i flere timer.

Én knivspids fordums tid

Det bedste ved politiserier er, når de foregår i en anden tid! Jo jo, man kan vel argumentere for, at serier der foregår i nutiden, også er spændende, men der er et eller andet fortryllende over at blive transporteret til en anden tid – måske 1960’erne, hvor Public Morals foregår – for at opleve, hvordan det var at løse mordgåder og almindeligt politiarbejde med de teknologier, de havde dengang. Og så er tøjet heller ikke noget at se ned på!

Fire skefulde manuskript

Intet er godt uden et spændende plot! Det kræver sin mand (eller kvinde!) at ælte et godt plot sammen med et manuskript, der kan røres godt rundt med alle de andre ingredienser. Dén blanding klarer Public Morals så godt, at man bliver suget ind i plottet helt uden at opdage det.

Mindst én liter godt skuespil

Du kan ikke bage en perfekt serie uden godt skuespil – og du kan slet ikke gøre det med en skuespiller, der ikke ser ud til at høre til i 1960’erne! Faktisk er det ét af de vigtigste aspekter i sådan en serie, og det er væsken, der får dejen til at blive helt smuk og glat! Dejen skal helst kunne slippe overfladen uden problemer, og det fungerer bare bedst, når man har en skuespiller som Edward Burns (Saving Private Ryan), der kan transporteres tilbage i tiden og stadig ligne en, der er født og opvokset i den periode. Perfekt!

Så skal serien faktisk bare bages henover 2 sæsoner, og så har du en perfekt politiserie!

LÆS OGSÅ: Få styr på dine komedieserier

Del artikel

Andre Serier | Nyheder