Optakt til Emmy Awards 2018

Nu er der snart ikke længe til, at vi får at se, hvem der løber med de eftertragtede Emmy-priser, og jeg glæder mig som hvert år rigtig meget til at følge med hjemme fra stuen. Tilbage i juli skrev vi om de nominerede, og siden da har man kunne følge med i et hav af forudsigelser for showet online. Kan Game of Thrones vælte den tidligere vinder The Handmaid’s Tale af tronen (pun intended)? Overrasker The Americans i år, hvor serien har sidste chance for at hive statuetter med hjem? Hvad med talerne? Der er simpelthen så meget at glæde sig til.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Hvert år bruger vi serienørder timevis på at researche, så vi har den bedste chance for at score flest rigtige på vores stemmesedler. Tør vi følge vores bankende, danske hjerter og sætte kryds ved Nikolaj Coster-Waldau, eller bør man gå efter sværvægterne? Kan det nu også passe, at samme skuespiller skal vinde igen-igen? Selvom nogle priser er lettere at forudsige end andre, er der heldigvis ofte plads til et par overraskelser, som enten får os til at juble højt eller hamre i bordet over galskaben. Intet er sikkert, før ceremonien finder sted natten mellem mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september, men der er nogle statistiske pejlemærker at følge. Forleden blev de Emmy-statuetter, som ikke bliver vist til liveshowet, nemlig uddelt under fælleskategorien Creative Arts Emmy Awards.

(Foto: Saturday Night Live/NBC)

Gamle kendinge som Saturday Night Live og Game of Thrones vandt begge syv priser, efterfulgt af miniserien The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, som fik fire. Herefter ligger det lige: The Handmaid’s Tale, The Crown, The Marvelous Mrs. Maisel, Atlanta, Black Mirror og Westworld vandt tre statuetter hver. Stranger Things og Barry sneg sig også på listen med én sejr. Det er selvfølgelig ingen garanti, at den serie med flest priser her også vinder i de større kategorier til liveshowet, men det kan give et godt indtryk af, hvor gode serierne er i deres helhed.

Fanfavoritten Rick and Morty vandt sin første Emmy for ”Best Animated Program”, mens multikunstneren John Legend nu har tilsluttet sig den ekstremt eksklusive EGOT-klub for de få medlemmer, der har vundet en Emmy, en Grammy, en Oscar og en Tony. Selvom Creative Emmys overvejende uddeles i de tekniske kategorier, blev der også uddelt priser til bedste gæsteoptrædener. Her blev der skrevet historie, da alle fire vindere er afroamerikanske: Tiffany Haddish (Saturday Night Live), Ron Cephas Jones (This Is Us), Samira Wiley (The Handmaid’s Tale) og Katt Williams (Atlanta). Den fulde liste af nominerede og vindere kan ses her – vi behøver heldigvis ikke vente længe endnu, før de sidste offentliggøres.

(Foto: Saturday Night Live/NBC)

Apropos Saturday Night Live er jeg særligt spændt på årets værter Colin Jost og Michael Che, der er kendt fra showets ”Weekend Update”-segment med deres skarpe komik om aktuelle nyheder. Typisk leverer de deres jokes med en effektiv ”deadpan”-mimik, så jeg er spændt på at se, hvordan de fungerer i Emmy-showets rammer, der er kendt for numre med fart over feltet. De seneste par år har deres segment været meget politisk rettet, og det er blevet debatteret meget, om politik hører hjemme til prisuddelinger som Emmy-showet. Jost har dog sagt til Vanity Fair, at de glæder sig til at lave noget, som ikke er så politisk. Det er derfor svært at forudsige, hvordan aftenen i deres selskab bliver, men det ville jo også være kedeligt, hvis vi vidste det på forhånd. Èn ting kan vi dog sige med sikkerhed – de har en hamrende god kemi, og det er noget af det vigtigste, når der er flere værter.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor Emmy-uddelingen kan ses i Danmark. Som regel har det været muligt at se showet via TV 2 Play, der sidste år annoncerede det få dage inden. Det er i hvert fald ikke alt for risikabelt at begynde at tænke i, hvor krydserne skal sættes.

Læs også: … og de Emmy-nominerede 2018 er

Læs også: Emmy Awards 2017

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like