Oscar-vindernes serieflirt

Tidligere på måneden fejrede filmindustrien årets bedste præstationer i Los Angeles. Det er tydeligt, at de fire vindere af de store individuelle priser er udprægede filmskuespillere, men… De har også alle flirtet med tv-mediet. Lad os mindes disse optrædener.

Gary Oldman

Oldmans (for de fleste) mest kendte serierolle er sandsynligvis hans portræt af Joeys skuespillerkollega Richard Crosby i Venner. I dobbelt-afsnittet The One with Chandler and Monica’s Wedding, er Oldmans (overdrevent spyttende) karakter på grund af fuldskab skyld i, at Joey – der skal forestå vielsen af sine bedste venner – næsten misser ceremonien. Om denne detalje omkring beruselse er et ironisk hint til Oldmans personlige liv (der var blandt andet noget med en heftig bytur med Kiefer Sutherland i starthalvfemserne) vides ikke. Hvad vi ved er, at Oldmans præstation i Venner skaffede ham en Primetime Emmy-nominering i kategorien ‘Outstanding Guest Actor in a Comedy Series’.

 

 

 

 

 

(Foto: Venner/Bright, Kauffman, Crane Productions)

Frances McDormand

Den serie, Frances McDormand er mest kendt for, er Olive Kitteridge på HBO fra 2014. Serien har, udover McDormand, stærke navne som Bill Murray og Richard Jenkins på rollelisten, og den vandt i 2015 ikke færre end 8 Primetime Emmy-Priser.

I 19. episode (Girls just want to have sums) af 17. sæson af The Simpsons – der har kønskamp som hovedtema – lægger McDormand desuden stemme til skolens nye rektor (Rektor Skinner er bad standing qua nedladende udtalelser om kvinders matematiske evner) Melanie Upfoot. Afsnittet blev nomineret til en Writers Guild of America-Pris i 2007.

 

 

 

 

(Foto: Olive Kitteridge/HBO)

Sam Rockwell

Personligt husker jeg bedst Rockwell for hans præstation i George Clooneys instruktørdebut Confessions of a Dangerous Mind fra 2002, og det er faktisk så som så med de store glansroller inden for serie-universet. Dog har Rockwell gjort sig synlig i politiserierne Law & Order og NYPD Blue, mens han desuden har gjort det som rig kvindeforfører i Bill Burr og Michael Prices animerede sitcom F is For Family på Netflix – en serie, hvor også Laura Dern (Twin Peaks The Return) medvirker.

 

 

 

(Foto: F is For Family/Big Jump Productions mfl.)

Allison Janney

Allison Janney har også en mindre rolle i F is for Family, og derudover har hun rent faktisk – modsat de andre personer på denne liste – medvirket i et hav af tv-serier. Som McDormand har hun optrådt i Simpsons (afsnit 2 af 28. sæson – Friends and family) og som Rockwell i Law & Order (endda i to omgange). Populære serier som Lost, Family Guy, Two & a Half Men og Frasier, har også haft Janney på gæsterollelisten. Afslutningsvis kan det også nævnes, at hun lægger stemme til ingen ringere end Joakim von Ands klondyke-flirt Goldie O’Gilt i Disney-produktionen Duck Tales.

(Foto: Lost/ABC Studios mfl.)

Tillykke til Oldman, McDormand, Rockwell og Janney med den fornemme hæder, en Oscar-statuette er. Her på Vi Elsker Serier håber vi naturligvis, at der er mere at vente fra disse skuespillere på serie-fronten.

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2017

Læs også: De 5 bedste serier på Netflix i 2017

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like