Overblik over nye serier på Netflix

(Foto: Altered Carbon/ Netflix)

For dem af os, der har valgt Netflix som en af vores foretrukne streamingtjenester, har 2017 og siden de første tre måneder af indeværende kalenderår budt på en mindre eksplosion af nye kvalitetsserier. Hvor meget vi end skal bifalde dette boom, giver det også nogle helt lavpraktiske problemer, og af disse er spørgsmålet “hvad skal jeg se?” naturligvis det mest presserende.

Jeg har derfor sat mig for at komme med et mindre overblik over fem serier, der kunne være oplagte at kaste sin kærlighed på, når den serie du er i gang med nu er set til ende.

 

(Foto: Everything Sucks!/ Netflix)

Everything Sucks!

16. februar havde Everything Sucks!, der er skabt af Ben York Jones (Like Crazy) og Michael Mohan (Pink Grapefruit), premiere. Serien er på 10 episoder af cirka 30 minutters længde, og omhandler en gruppe unge mennesker i byen Boring (ja, det hedder byen faktisk også i virkeligheden) i staten Oregon. Temaerne er derfor ikke overraskende seksualitet og teenagekultur, og det er guf for folk som mig, der voksede op i 90’erne, hvor serien foregår. Serien har delt vandene hos anmelderne, som har kaldt den alt fra banal og parodisk til cool og retro. Der har dog været generel enighed om, at seriens hovedpersoner leverer solide præstationer, og serien er blevet sammenlignet med både Degrassi og Freaks and Geeks.

 

(Foto: Seven Seconds/Netflix)

Seven Seconds

Ugen efter Everything Sucks!-premieren blændede Netflix op for Seven Seconds – en Fox 21 Television Studies produktion. Hvis du er til crime og/eller skildringer af race-problematikker (i USA), er Seven Seconds lige en serie for dig. Den tager sit udgangspunkt i en sag, hvor en ung, sort teenager dør på grund af en hvid politibetjent. Sagen søges dysset ned, og herefter tager raceurolighederne fart. Serien behandler store temaer som retfærdighed og moral – klassiske for genren -, men skildrer disse med stor nerve og dramatik. En klar anbefaling herfra.

(Foto: My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman/ Netflix)

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman

Denne listes absolut længste titel, men også den ‘serie’ med mest realpolitisk indhold. Når jeg skriver ‘serie’ i anførselstegn er det fordi, at der er tale om en række talkshows, og dermed ikke en serie i traditionel forstand (hvis man kan tale om dette). Jeg er, som beskrevet tidligere i min anmeldelse af My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman, stor fan af denne programrække. Indtil videre er episoderne med tidligere Præsident Barack Obama, skuespiller George Clooney og menneskerettighedsaktivist Malala Yousafzai tilgængelige, mens man kan glæde sig til de kommende gæster, der tæller rapper Jay-Z, skuespiller Tina Fey og mediepersonlighed Howard Stern.

 

(Foto: Altered Carbon/ Netflix)

Altered Carbon

Denne serie needs no introduction. Altered Carbon er blevet hypet på alle platforme (selv i Københavns metro), og må betegnes som årets store Netflix-satsning – indtil videre. Jeg vil holde fast i, at seriens allestedsnærværelse gør, at den ikke behøver anden omtale end: Er du til dystopisk Sci-fi og de provokerende tanker, denne genre altid stimulerer? Så må du ikke snyde dig selv for Altered Carbon.

(Foto: Collateral/Netflix)

Collateral

Denne britiske miniserie har – på grund af sit politiske indhold- skabt stor offentlig debat. Skaberne af serien har ikke lagt skjul på, at serien er ment som et nutidigt portræt af det britiske samfund. Der er tale om en thriller med Carey Mulligan i hovedrollen som efterforskeren Kip Glaspie, der skal forsøge at opklare mordet på et pizzabud. Ja, dette lyder lidt kedeligt. Men, men, men… Sagen med pizzabuddet trækker tråde dybt ind i magtens centrum – i de mest indflydelsesrige politiske kredse, og så er der ellers lagt op til fire hæsblæsende afsnit.

Ovenstående liste er selvfølgelig ikke udtømmende, men jeg tror, der vil være noget at hente for de fleste. Som en honourable mention vil jeg runde af med at nævne 6. sæson af The Americans. Man kan naturligvis ikke kalde dette for en ny serie, men kvaliteten Joe Weisbergs serie, der havde premiere i 2013 og har Keri Russell og Matthew Rhys i hovedrollerne, er simpelthen så stor, at jeg må inddrage den nye sæson i disse anbefalinger til Netflix-folket. Fra 28. marts har du mulighed for at følge med i, hvordan denne fantastiske serie rundes af.

Læs også: De bedste krimiserier på Netflix

Læs også: De 5 bedste serier på Netflix i 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like