Podcast: Holder ‘Sex and the City’ stadig?

Foto: Lindas Sex og byen/Linda Nygaard

I podcastserien Lindas Sex og byen sætter Linda Sex and the City og singletilværelsen anno 2021 under lup og undersøger, om serien stadig er aktuel for nutidens kvinder (og mænd).

Det er netop blevet bekræftet af både Sarah Jessica Parker og Cynthia Nixon på deres Instagram-profiler, at den elskede serie fra slut 90’erne får en ny sæson.

Derfor er det oplagt midt i dette lockdown 2.0 at gå i gang med at gense hele serien, og så kan man jo passende også begynde at lytte til podcasten om selv samme serie.

Et kultfænomen

Linda er midt i 30’erne, single og bosat i København. Sammen med en gæst gennemgår hun HBO-serien Sex and the City afsnit for afsnit og stiller sin egen singletilværelse til skue eller rettere sagt til øre.

For de få uindviede så handler SATC om de fire karrierekvinder Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte, og hvordan de takler kærligheden og datinglivet i storbyen over dem alle, New York City.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘The Baker and the Beauty’: “Vi kender historien rigtig godt, og mange af os har forelsket os i den før”

Serien var banebrydende for sin tid og er blevet et kultfænomen, da den satte kvinders frigjorte seksualitet på en piedestal og gjorde det cool at være en selvstændig singlekvinde. Men den tog også kvinderne seriøst og satte dating og sexlivet under lup med Carries Bradshaws gennemgående spørgsmål; ”I couldn’t help but wonder…”

Hvilken betydning har serien haft?

Nu har Linda Nygaard så valgt at tage serien under lup og stille spørgsmålet i bedste Carrie Bradshaw-stil; ”Hvordan kan en 20 år gammel serie stadig være aktuel og genkendelig for nutidens singler?”

I første afsnit har hun besøg af den film- og medievidenskabsstuderende Evaliva Bernscherer, hvor de samme snakker om, hvad serien egentlig har haft af betydning, og hvordan den slår sig an allerede i pilotafsnittet.

Lyt til podcasten her

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 3 gode serier du bør se i januar

LÆS OGSÅ: Quiz: Test din viden om ‘Ally McBeal’

LÆS OGSÅ: Gode serier lige nu: 5 serier, der redder din januar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like