’Pørni’ har taget Norge med storm: Ny skandinavisk hitserie på Viaplay  

Foto: Pørni/Viaplay

Den norske serie ’Pørni’ høster topkarakterer i hjemlandet, og er lynhurtigt blev den mest populære norske serie på Viaplay. Seriens første sæson er klar til streaming nu.

Norge har efterhånden cementeret sin status som en international sværvægter når det kommer til serier. Serier som Exit, Atlantic Crossing, Beforeigners og selvfølgelig ungdomseposset over dem alle, Skam, er blot udpluk af kvalitetsserier fra det fjeldbeklædte land i nord.

Viaplays Pørni er senest skud på stammen. Serien omhandler Pørni, en 45-årig kvinde, der har mistet sin søster, der bliver spillet af Henriette Steenstrup (Ragnarok). Nu bor hun med søsterens teenagesøn, sine egne to døtre, som hun har med en selvsmagende, fraværende eksmand, og sidst en far, der er sprunget ud som homoseksuel i en høj alder.

LÆS OGSÅ: Teaser til ny sæson af Klovn

Midt i sorgen og virakken forsøger Pørni at holde sammen på både sit eget liv, sine omgivelser og på jobbet som familiekonsulent. Man skal dog ikke tage fejl – på trods af det dystre anslag, er serien en komedie, der hylder de svære ting i livet.

Flere sæsoner af ’Pørni’ i vente

Selvom Pørni fik premiere for mindre end en måned siden, har Viaplay allerede bekræftet at serien bliver forlænget med to sæsoner. De begrunder bl.a. valget med den overvældende respons som serien er blevet mødt med indtil videre.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: En storslået nostalgifest med Friends: The Reunion

Henriette Steenstrup spiller ikke kun seriens hovedrolle, hun er også skaberen bag. Om valget om at forlænge serien udtaler hun til Viaplay: ”Det er fantastisk, at seerne har taget så godt imod Pørni og de andre personer i dette univers, og vi har allerede en masse planlagt for de næste sæsoner”.

Første sæson af Pørni består af seks afsnit, der alle kan streames på Viaplay, mens anden sæson forventes at få premiere i 2022.

LÆS OGSÅ: ’Riget’ vender tilbage: Se det imponerende cast her

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

LÆS OGSÅ: Video: Dem vi altid bliver i godt humør af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like