‘Riget Exodus’ har fået premieredato – se traileren her

Riget III anmeldelse
Billede fra Riget Exodus. Foto: Zentropa, Viaplay og DR

Nu kan du godt begynde at glæde dig! Zentropa har endelig breaket den længe ventede premieredato på den nye sæson af ‘Riget’ og har samtidig sløret for hele det imponerende cast.

Riget Exodus får premiere 9. oktober 2022 på Viaplay.

Dagens bedste nyhed kommer fra den næsten hellige treenighed, der er Zentropa, Viaplay og DR. Og ud fra traileren at dømme tegner det til at blive alt andet end kedeligt gensyn!

Castet består af både gamle kendinge fra tidligere sæsoner såvel som nye ansigter, og titelmelodien, som vi kender så godt fra Riget i & II, får lov at sætte stemningen endnu en gang.

Porten åbner sig på ny

I følge pressemeddelelsen udsendt fra Viaplay, DR og Zentropa er handlingen næsten helt metafiktiv: Stærkt påvirket af spøgelses-TV-serien Riget søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny.

Med Riget Exodus fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 1990’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene, hvor det onde har vundet fodfæste, og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys, gru og grin.

Et overlegent cast

På rollelisten i den nye sæson af Riget står en perlerække af danske og svenske skuespillere.  Bodil Jørgensen ses i en af seriens hovedroller som søvngængeren Karen, og Lars Mikkelsen spiller den konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan, hvis sekretær Fru Svendsen spilles af Birthe Neumann.

Nikolaj Lie Kaas giver den som den indebrændte reservelæge Filip Naver, og Nicolas Bro er portøren Bulder. Rigets helt nye opvaskere spilles af Jesper Sørensen og en specialfremstillet robot.

Ghita Nørby er tilbage i rollen som den tidligere narkoselæge Rigmor Mortensen, og den tidligere reservelæge Judith spilles af Birgitte Raaberg. Henning Jensen er tilbage som Hospitalsdirektør Bob, og sygeplejersken Camilla spilles igen af Solbjørg Højfeldt. Også et gensyn bliver det med Peter Mygind som Mogge og Søren Pilmark i rollen som reservelægen Krogshøj også kaldet Krogen. Laura Christensen vender tilbage i rollen som Mona, og Udo Kier ses i rollen som Storebror.

Svenske verdensstjerner

Den svenske superstjerne Mikael Persbrandt spiller overlægen Helmer Jr., også kaldet Halmer, søn af den legendariske Stig Helmer – den notorisk dansk-hadende svenske overlæge, som Ernst Hugo Järegård fik udødeliggjort i seriens første sæsoner. Tuva Novotny spiller neuropsykologen Anna, der hjælper Helmer Jr. med at falde til på Rigshospitalet, og sikrer at alt går rigtigt til.

Den svenske verdensstjerne Alexander Skarsgård ses i rollen som svenskernes advokat på Rigshospitalet, en rolle han arver efter sin far, Stellan Skarsgård, som også spillede advokat i anden sæson af Riget. Ida Engvoll spiller rollen som hackeren Kalle.

I de øvrige roller ses bl.a. David Dencik, Anders Mossling, Asta August, Jens Albinus, Vic Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.

Fakta om ‘Riget Exodus’:

Riget Exodus får Danmarkspremiere på Viaplay den 9. oktober 2022 og lanceres som en Viaplay Original, inden den får premiere hos DR på et senere tidspunkt.

Lars von Trier har som i de tidligere sæsoner skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Louise Vesth producerer for Zentropa Entertainments, mens Viaplay og DR er co-producenter.

I forbindelse med produktionen af Riget Exodus har Riget I & II undergået en gennemgribende restaurering, således at alle sæsoner kan udsendes samlet i højeste kvalitet til både gamle og nye fans. De restaurerede udgaver kan ses nu på Viaplay og senere på året på DR.

LÆS OGSÅ: Restaureret version af ‘Riget I & II’ kommer på Viaplay forud for 3. sæson

LÆS OGSÅ: Vi frygter det værste: 5 kommende serier, der kan ende helt galt

LÆS OGSÅ: 10 serieanbefalinger til efteråret 2022

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like