Serier og Slik fra 80’erne

I forbindelse med at jeg sad og så serien Stranger Things på Netflix, så blev jeg ramt af lidt af et nostalgi-trip. Jeg kom blandt andet til at sidde og tænke på, hvilke serier der var fremme i 80’erne, og så kom jeg dæleme også til at tænke på slik i selvsamme periode – sikkert fordi jeg ramte en sukker-craving, hvilket har det med at forekomme, når jeg ser serier.

Jeg har derfor besluttet mig for at give jer mit bedste bud på serier og slik fra 80’erne, man sagtens kunne se om man kunne finde online, eller nede i den lokale DVD forhandler – hvis der findes sådan nogen mere?

Læs også: Anmeldelse af Stranger Things

Hvis vi tager serierne først, så er et godt bud disse 5, som jeg selv har haft mange gode stunder med:

Dollars (Dynasty)

Serien med blandt andre Krystal, Alexis, Blake & Adam var jo lidt af et kultur fænomen. En fantastisk serie om overklassen og dens mange intriger, hvor vi som middelklassen sad klinet til skærmen i flere timer for at suge underholdning ud af disse stakkels rige menneskers ikke så små problemer. Jeg havde lidt et crush på Alexis! Shhh… ikke sig det til nogen!

Se introen til Dynasty her

Alf

Det nuttede og humoristiske rumvæsen Alf, som flytter ind hos familien Tanner og især knytter et stærkt bånd til sønnen Brian var et must-see, hvis man så serier i 80’erne.

Gense et lille klip med Alf her:

Miami Vice

Du kan ikke sige 80’erne uden at sige Don Johnson og Miami Vice. De to cool kriminalbetjente Crockett & Tubbs er indbegrebet af 80’erne og rummer så meget cool-factor, at det stadig er svært at se, hvem der skulle kunne overgå dem selv i dag?

Miami Vice trailer fra 1984:

Star Trek

Hvis du er og var en ægte sci-fi nørd, så har du med garanti set samtlige afsnit af Star Trek, og du kan med garanti navnet på hele castet! Serien med Captain Spock & Co er en vaskeægte kultklassiker og bestemt også et synonym med 80’erne.

Et lille klip fra Star Trek:

Cosby & Co

Ja, meget er sket siden 80’erne – især for den berømte eller skulle vi nu sige berygtede Dr. Cliff Huxtable, der har sit at slås med i det amerikanske retsystem for tiden. Vi vælger dog at inkludere Cosby & Co, som noget vi nostalgisk kan kigge tilbage på om ikke andet for det hjertevarme univers.

Se et lille sammenklip fra Cosby & Co:

Hvis jeg skulle lave en endnu længere liste med serier, så ville jeg også inkludere følgende serier – Nightrider, Airwolf, A-team, Hun så et mord, Matlock, Par i hjerter, og ja der var faktisk mange.

Læs også: Old school serier vi savner

Men som jeg lovede, så skal der også være plads til, at vi kan mindes noget af alt den gode huller-i-tænderne-fremkaldende slik, der var at finde på hylderne i kiosker og supermarkeder i 80’erne.

Her kommer mit bud på 5 nostalgiske slik-produkter fra 80’erne, som jeg selv har tigget min mor om at købe en del gange:

Matador mix

En gang kult og altid kult! Jeg har ikke en analyse lige ved hånden, men lur mig ikke om Matador Mix stadigvæk er en af de mest populære slikposer at komme i indkøbskurven, når den står på lørdagsslik?

slik_haribo

Stratos chokolade

Ja, her er jeg nok lidt af en særling, men Stratos er en mine favorit chokoladestænger fra 80’erne, og jeg har spist en hel del af dem, og derfor har jeg stadigvæk ondt af de af mine venner, som ligner et stort spørgsmålstegn, når jeg nævner denne chokolade fra 80’erne. Finder I den, så prøv den!

slik_stratos

Spark Sodavand

Går vel ikke helt under kategorien slik, men jeg kan altså ikke dy mig for at komme dette lille vidunder med de karakteristiske ”hiv-af” låg på min liste. Bring back Spark!

slik_spark

Skolekridt

Ja, dem finder man ganske vist også i dag, men ikke desto mindre var skolekridt et kæmpe hit, da de kom på gaden i 80’erne. Tip: Hvis du spiser skolekridt sammen med chokolade og vingummi, skaber det en smagseksplosion uden lige i din mund – try it!

slik-skolekridt

Mars

Sidenhen er der kommet Bounty, Twix (tidligere Raider), Snickers og Milky Way, men Mars er stadigvæk et stykke kult-chokolade, som man så overalt i 80’erne og med den fyldige stærke chokoladesmag var og er den stadig et hit!

slik-mars

Vienetta is

Jeg ved godt, at jeg kun sagde 5 typer slik fra 80’erne, og jeg ved også godt, at jeg ikke sagde is, men seriøst, kan I huske Vienetta? Det var et sikkert hit, når jeg havde fredagshygge med familien. Smagte det godt? Det kan jeg ærlig talt ikke huske, men det var sgu lidt af en 80’er klassiker.

slik_vienetta_vanilla2

Kvindesitet alt.dk har også samlet et overblik over retro-slik – dog primært det amerikanske. Dem kan du se her.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like