Serietjek: Julespecial

Foto: Snowfall / Groundswell Productions

Serietjek præsenteres i samarbejde med TELMORE Play, og hjælper dig med et overblik over det store udvalg i serieland, så du altid er opdateret på hvilke serier du bør se. Med TELMORE Play får du fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

I denne juleudgave af Serietjekket ser vi nærmere på, hvilke serier du med fordel kan bruge de rolige stunder i den kommende højtid på:

(Foto: The Wire/HBO)

The Wire

The Wire har efterhånden nogle år på bag sig, og man kan nogle gange godt glemme, hvor god den egentlig er. Men da David Simons serie kom i en re-mastered udgave på HBO Nordic, gik vi i gang med at se den igen. Og vi lægger os blankt ned. The Wire ER et mesterværk udover det sædvanlige. Fortællingen er stadig lige storslået og seriens relevans er ikke blevet mindre, med tanke på udviklingen i det amerikanske samfund de senere år. The Wire er en stensikker juleanbefaling herfra.

(Foto: Succession/HBO)

Succession

Det helt enorme udbud af tv-serier gør, at man ret ofte helt glemmer serier, man har set bare et par måneder tilbage i tiden. Dette er på ingen måde tilfældet med Succession. Det er efterhånden et halvt års tid siden, jeg så serien, men karakternes håb, drømme og dæmoner aktiveres stadig i mig i ny og næ. Dette vidner om helt ekstraordinære skuespilpræstationer, hvor jeg simpelthen bliver nødt til at nævne Brian Cox som Logan Roy og Jeremy Strong som sønnen Kendall. Deres individuelle præstationer og deres indbyrdes kamp i selve serien er noget af det absolut bedste, jeg har set hele året.

(Foto: Snowfall/HBO)

Snowfall

Snowfall er instrueret af John Singleton (Poetic justice, Higher learning og Boyz n`the Hood), og serien er et must see hvis du kunne lide serier som Narcos, førnævnte The Wire og film som Blow og Scarface. For dig, der endnu ikke har set Snowfall kan vi fortælle, at man i en af hovedhistorierne følger Franklin Saint. Franklin er en ung mand fra ghettoen i South Central i Los Angeles, der bor sammen med sin mor. Hans fremtid ser skidt ud, så han ender med at sælge stoffer, for at sikre sig selv og sin familie et godt liv. Vi behøver ikke fortælle, at denne levevej ikke er helt problemfri. I de to andre handlinger følger vi en CIA Agent og et mindre narkokartel. Præmissen for serien er crackens indtog i LA. og en af de største fordele ved Snowfall er, at det er en serie, der er sprængfyldt med spænding hele vejen igennem.

(Foto: Ray Donovan/The Mark Gordon Company)

Ray Donovan

Vi er nået til 6. sæson af Ray Donovan. Serien om fixeren (spillet af Liev Schreiber), der ordner de riges problemer er denne gang rykket til New York. Rays far (spillet af Jon Voight) er endnu engang skyld i en masse problemer. Du kan desuden se sublime Susan Sarandon i rollen som Samantha Winslow. Ray Donovan er desuden en serie med en lidt overset fordel. Man kan nemlig sagtens se nogle afsnit, holde en pause og så komme tilbage til serien igen. Det er ikke alle serier der kan bære dette, men Ray Donovan er en serie, man altid kan gå til, hvis man savner kvalitetsunderholdning.

(Foto: Power/CBS)

Power

Power er en af de serier, der er krøbet ind under huden på os. Vi var en smule skeptiske inden vi satte os og så Power, men vi blev – som navnet næsten allerede havde lovet os – blæst bagover. Vi følger James St. Patrick (Omari Hardwick), der er pusher under navnet Ghost. Han leder dog efter en vej ud, så han kan fokusere på sit mere legitime arbejde som natklubejer og prøve at redde sit familieliv. 50 Cent har produceret serien og spiller desuden Kanan Stark, der er rival til James. Derudover har selveste Kendrick Lamar gjort sin skuespillerdebut med en gæsterolle i serien. På lydsiden oser Power også af hiphop og rap med numre fra blandt andre 50 Cent selv, Vince Staples, Pusha T og Wiz Khalifa.

(Foto: Who Is America?/Four by Two Films)

Who Is America?

Vi elsker Sacha Baron Cohen (næsten) lige så meget som vi elsker serier generelt, og selvom forventninger til Who Is America? var enormt høje på baggrund af film som Borat og Brüno, så blev de indfriet. Serien er virkelig en af de sjoveste, vi har set i år. Du går ikke galt i byen, hvis Who Is America? bliver din juleserie – vores anmelder var i hvert fald sikker i sin bedømmelse af Cohens seriedebut:

“Det er sommetider mere letkøbt fald-på-halen humor end hårdnakket politisk satire, men det er virkeligt, det gør ondt og det er hylende morsomt.”

Vi Elsker Serier og Telmore Play ønsker dig en glædelig jul.

Læs også: Serietjek i oktober

Læs også: Serietjek: Efterårets serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like