Sex & the City fylder 20!

(Foto: Sex & the City/HBO)

Den 6. Juni 2018 er det 20 år siden, at den (dengang nyskabende) komedieserie Sex & the City fik premiere. Journalisten og klummeskribenten Carrie fik følgeskab af sine veninder Charlotte, Samantha og Miranda. Og resten af historien kender de fleste. Det blev til i alt 94 episoder, og nu fejrer den 20 års jubilæum.

(Foto: Sex & the City/HBO)

Personligt har jeg set Sex & the City mange gange på HBO Nordic. Særligt når influenzaen eller tømmermændene hærgede min krop. For mig var det let bare at sætte serien på, og følge med i kvindernes datingproblemer og lade mig inspirere af kostumedesigneren Patricia Fields vilde idéer. Deres liv var grundlæggende gode, og serien bød på let eskapisme ind i en verden, man kun kan drømme om at opleve.

På flere punkter er serien dog blevet en anelse bedaget med årene. Pangfarverne på kjolerne er falmet sammen med flere af emnerne, der blev taget op til debat i Sex & the City. Og lad os lige få én ting slået fast med det samme. Mr. Big er lidt af en følelseskold idiot, og helt sikkert ikke den mand, der er værd at jagte i virkelighedens verden #teamaidan. Der mangler også kulturel diversitet, som også gør sig gældende for SATCs åndelige arvtager, Girls.

(Foto: Sex & the City/HBO)

Men SATC fik uden tvivl åbnet op for en mere åben samtale om sex og kærlighed, og det skal den have applaus for. Den skal også være til stede på listerne, når snakken falder på klassiske HBO-serier, eller serier der satte debatter på dagsorden. Tillykke med jubilæet Sex & the City!

Læs også: Sex and the City – En serie for rigtige mænd

Læs også: 10 klassiske serier du skal se på HBO Nordic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like