Spin-offs – Fedt eller s#&t?

Begrebet spin-offs, når det kommer til film og serier, er typisk noget man associerer med grådige pengemænd fra Hollywood, der gerne vil blive ved med at koge suppe på noget der var en god succes på billetsalget eller seertallene.

Det er der jo i og for sig heller ikke noget galt med, set ud fra et forretningsmæssigt perspektiv, MEN det kan altså gå rivende galt, hvis man bliver alt for forhippet på indtjening, fremfor at please det publikum der oprindeligt synes godt om serien/filmen.

Nu skriver vi, hos Vi Elsker Serier som navnet indikerer, udelukkende om serier, så lad os parkere filmene lidt og fokusere på det første.

Der er lavet en del spin-offs på det seneste, både fra film men også fra succesfulde serier. En af de serier som har klaret sig meget godt er serien “Better call Saul” som er en prequel/spin-off på Breaking Bad. I serien følger man Jimmy McGill, som var hans navn før han skiftede det til Saul Goodman som spillede den lyssky advokat for Walther White i den succesfulde serie.

Jeg vil ikke gå i for mange detaljer med selve serien, da jeg faktisk ikke har set mere end et par afsnit, men overordnet set er min idé om, hvorfor den er blevet en OK succes den, at netop de helt store serier som har et farverigt cast, godt kan bære at man tænker universet ud i andre retninger og fordi seerne gerne vil være i selskab med karakterer, som de i den oprindelige serie kom til at holde af.

Better Call Saul

Det er især her f.eks HBO og Netflix, skal stå distancen og være på forkant med, hvilke karakterer, sub-universer og emner der interesserer deres seere.

Bates Motel, Netflix serien, som er en spin-off fra Hitchcock kultklassikeren “Psycho” hvor man følger den forstyrrede Norman Bates og hans bizarre forhold til hans afdøde mor, er efter min mening også en spin-off, som holder rigtig fint.

Man følger Norman Bates og hans mor Norma Bates, som efter farens død har købt et hotel, hvilket nærmest fra første dag fører dem ind i et net af løgne, mord og mysterier. Castet i serien er rigtig fint og samspillet mellem mor og søn er efter min mening sublimt. Den kan som sagt ses på den danske udgave af Netflix.

Bates Motel

En anden spin-off med god succes, som jeg bestemt også kan anbefale, er serien Fargo, hvor der er lavet to sæsoner, som genopliver det fantastiske univers fra Minnesota, hvor Coen brødrene, i vanlig stil, leverede karakterer, der er oplagte at følge op på i en TV serie. Begge sæsoner kan ses på HBO Nordic.

Der hvor det er gået knapt så godt med at lave et spin-off efter min mening er f.eks ved Netflix serien “Scream”, hvor man over  10 afsnit har prøvet at rekonstruere universet, dog med et andet cast fra de ellers så populære Teenage gyserfilm. Det bliver efter min mening en corny omgang med ekstremt mange irriterende og overforkælede amerikanske diva teenagere med forstadsproblemer, selvom handlingen dog trods alt har lidt substans og leder tilbage til en gammel mordsag i den pågældende by, hvor handlingen udspiller sig. Godt bliver det dog aldrig, men som sagt, det er blot min mening! Hvis man har en hang til lækre babes og skarpe knive, så dræb endelig nogle timer med serien.

Sæson 2 er iøvrigt lige på trapperne på den amerikanske udgave af Netflix.

Øvrige spin-offs, som undertegnede ikke har fået set er – Gotham (Spin-off til Batman filmene), Hannibal (Spin-off til Ondskabens øjne) og Daredevil (Spin-off til superhelten og filmen af samme navn)

Hvad er jeres holdning til spin-offs ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like