The Affair er snart tilbage med ny sæson

(Foto: The Affair/SHOWTIME)

Indlægget er skrevet af Katrine Gansgaard Mouritzen

(Foto: The Affair/SHOWTIME)

Hemmeligheder. Sorg. Begær. 18.juni vender den anmelderroste serie The Affair tilbage på HBO Nordic med den længeventede fjerde sæson. Efter tredje sæson, som mange fans af den mørke og gådefulde dramaserie udnævnte til den hidtil svageste, har The Affair holdt en pause på godt halvandet år, men nu er det snart tid til et gensyn med de to ægtepar, det hele drejer sig om.
Familiefaren Noah Solloway, en ansvarsbevidst gymnasielærer, som bag facaden fantaserer om at eftergøre Hemingways succes og mandhaftige frihed, er gift med den skarpsindige og velhavende Helen, og sammen lever de et umiddelbart lykkeligt liv i Brooklyn med deres fire børn, et Brownstone-hus og lange sommerferier i Montauk på idylliske Long Island. Og det er netop på sådan en ferie, at Noah møder Alison: En venligsindet servitrice på byens turistvenlige familierestaurant. Alison er gift med den lokalt forankrede Cole, og det afholdte par ånder for livet i den lille by ved havet. Men sammen bærer de på en sorg, som gør Alison til en kompliceret og gådefuld kvinde, og da hun og den frustrerede Noah indleder et forhold, får det skæbnesvangre konsekvenser for menneskerne omkring dem.

Serien er igennem årene blevet kendt og rost for sin særlige fortælleteknik, som på skift viser de samme scener fra forskellige karakterers perspektiv. Og det er intet mindre end medrivende at se, hvordan den individuelle opfattelse af små, diskrete afvigelser gør en enorm forskel for handlingens udvikling: En sommerkjole skifter fra artig knælængde til iøjnefaldende lårkort i de to hovedpersoners bevidstheder, en uskyldig forglemmelse hos den ene bliver til en hjerteløs afvisning hos den anden – og sådan fortsætter det skiftende perspektiv, som efterlader seerne med en dunkel følelse af, at vores erindringer kan bedrage selv de mest observante af os.

Seriens tredje sæson begyndte – til en del seeres og anmelderes ærgrelse – med et spring i tid på intet mindre end tre år. Derudover drejede seriens fokus sig en smule væk fra de to par ved at introducere en ny person, og dermed et nyt fortælleperspektiv, i det i forvejen karaktertunge hovedpersongalleri. Det resulterede i en noget mindre fokuseret sæson, som til tider kæmpede for at følge sine historier til dørs. Men kigger man på sæson fires trailer, er der meget som tyder på at den kommende sæson læner sig meget mere op ad de to første. Og det er i dén grad positivt.

https://www.youtube.com/watch?v=iQ9a9g6LVuI

The Affair forstår om noget at gøre sig interessant ved at tilbyde et blik ind i alle sine hovedpersoners sind. Vi får indblik i det hele menneske: Sorger, glæder, tvivlsomme valg, lyster og minder. Og på den måde gør serien aldrig sig selv til dommer over, hvad der er moralsk rigtigt og forkert – selv i spørgsmålet om rendyrket utroskab. I stedet stiller den spørgsmål ved vores opfattelse af det lykkelige liv og indbildningens rolle deri. Kan man være sin ægtefælle utro og stadig være tro mod sig selv, hvis man er et såkaldt godt menneske? Og hvad betyder troskab, hvis man lever i en tilstand af selvbedrag?

Se med, når The Affair vender tilbage til skærmen den 18. juni 2018 på HBO Nordic.

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i juni

Læs også: HBO Nordic giver dig 3 gode grunde til ikke at hade mandagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like