‘The Crown’ og ‘Ted Lasso’ rydder bord ved Emmys

Foto: Ted Lasso/Apple TV+

‘The Crown’ og ‘Ted Lasso’ var aftenens helt store vindere med 18 priser mellem sig, til den store Emmy prisudgivelse.

TV-prisfesten Emmys løbet i løbet af natten af stablen, og der var nogle klare vindere. Apple TV+ Ted Lasso kom fra uddelingen med hele syv priser, herunder for bedste komedieserie, bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie og bedste kvindelige hovedrolle i en komedieserie.

Netflix’ The Crown gjorde sig bestemt også bemærket ved at vinde 11 statuetter, og blev dermed aftenens helt store vinder.

Også HBO Nordics The Mare of Easttown udmærkede sig i ‘Limited Series’ kategorierne, hvor den vandt bedste skuespillerinde, og både bedste mandlige og kvindelige birolle.

Andre fik intet

Når de ovenstående serier havde fået så meget, så er der ikke meget tilovers. Disney+ serierne  The Mandalorian og WandaVision fik ikke en eneste pris, på trods af forventninger til det modsatte. The Handmaid’s Tale vandt heller ikke en eneste af sine 11 nomineringer, hvilket også var til stor overraskelse for nogle.

Det var faktisk kun fem kategorier som de tre ovenstående serier ikke vandt i, som de ellers var nomineret til.

Kritik over hvide vindere

Selv om rekord mange sorte skuespillere var nomineret, så fik ikke en eneste af dem en statuette med hjem, og det har resulteret i at hashtagget EmmysSoWhite er begyndt at florere på Twitter.

Nogle vil måske huske hashtagget OscarsSoWhite der blev brugt i 2015 da det kom frem at i det udelukkende var hvide skuespillere som var nomineret. Nu har Emmys så fået deres pendant.

LÆS OGSÅ: Stjernebesat True Crime-serie får dansk premiere

LÆS OGSÅ: Se teaseren til den første danske HBO Max-serie

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘Britannia’ sæson 3: “Serien har absolut fortjent at blive set”

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like