The Fall – Anmeldelse af sæson 3

spoiler-alert
Indeholder spoiler til sæson 1 og 2

Jeg har om nogen set frem til sæson 3 af denne fremragende serie. Det var noget af et antiklimaks ikke, at kunne se endnu et afsnit af The Fall efter afslutningen på sæson 2. Det efterlod os med en følelse af, at det ikke bare kunne slutte her.

Jeg blev på ingen måde skuffet. Tværtimod levede sæson 3 op til alle mine forventninger, og jeg vil endda sige lidt til. Det var ikke med den klassiske ”Fang en seriemorder” suspense, da dette ligesom faldt på plads i den foregående sæson. Sæson 3 mangler måske spænding i den forstand, men dette kompenseres der for med den psykologiske dybde og intensitet.

Tilbage i rollen som seriemorderen er Paul Spector, som spilles af Jamie Dornan. Detektiven Stella Gibson spilles igen med overbevisning af den smukke Gillian Anderson (Hende der spillede Dana Scully fra X-Files).

the_fall
Foto: Netflix // The Fall

Sæsonen starter med, at Paul Spector bringes til Belfast hospital i kølvandet på skudepisoden som rundede sæson 2 af. Rose Staggs, der blev bortført at Spector, er også indlagt på Belfast Hospital.

Jeg vil ikke røbe for meget af handlingen i sæson 3, men jeg vil sige, at man skal have lidt tålmodighed i starten. Som nævnt tidligere går det hele en lille smule langsommere end i de to foregående sæsoner. Det psykologiske aspekt er efter min mening også det bærende element i serien og specielt i sæson 3, hvor vi virkeligt kommer til at få en bedre forståelse af Paul Spector og hans forskruede sind.

Det interessante ved denne ”Slow season” af serien er at der fokuseres en del på den ondskab, som omgiver Paul Spector og hans verden. Når man har et barn med seriemorderen Paul Spector, opstår der naturligvis også en del uhensigtsmæssige dilemmaer for ens familie. Dette må Spectors bedre halvdel Sally Ann sande. Ligeledes får familiens tidligere barnepige Katie Benedetto smerten at føle på grund af hendes håbløse forelskelse i Spector.

Hvis du har glædet dig lige så meget til denne sæson som jeg, så er jeg overbevist om, at du ikke vil blive skuffet. The Fall er i sandhed en serie med noget på hjerte. Serien er omgivet af temaer som ulykkelig kærlighed, barndomstraumer og den evige kamp mellem god og ond.

Jeg giver 5 ud af 6 hjerter til denne sæson af The Fall.

Læs også: Hvorfor elsker vi psykopater i serier?

Læs også: The Fall anmeldelse sæson 1 og 2

Alle 3 sæsoner af The Fall kan ses på Netflix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like