The Lord of the Rings: Hvad ved vi om den nye serie?

Foto: The Lord of the Rings Amazon Original Series – First Series Image Courtasy of Amazon Studios/Amazon Studios

Informationer om den kommende Ringenes Herre-serie har i den seneste tid floreret blandt Tolkien-fans. Herunder den nyhed, som vi alle har ventet på: Hvornår kan vi se den?

Lad os meget minutiøst se på alle tilgængelige oplysninger om den kommende Prime Video-serie, som bliver sat i scene i Tolkiens Middle-earth.

Hvornår får ‘The Lord of the Rings’-serien premiere?

Efter meget tids spekulation kan Prime Video nu endelig afsløre, at serien vil have premiere den 2. september 2022. Så der er desværre lidt ventetid endnu.

Hvor mange sæsoner kommer der?

Det endelige antal er ikke sikkert, men Prime Video har allerede bestilt anden sæson af serien, mens den første sæson stadig var ved at blive optaget.

Første sæson kommer til at bestå af otte afsnit, som vil udkomme på en ugentlig basis, så der er desværre ikke mulighed for at binge.

Hvor og hvornår foregår serien?

Serien finder sted i Den Anden Tidsalder (Ringenes Herre fungerer som afslutningen af Den Tredje Tidsalder). Hvornår i Den Anden Tidsalders 3.441 års lange periode historien kommer til at foregå, ved vi ikke endnu.

I billedet som Prime Video frigav, kan man i baggrunden mod lyset se to træer. Det anses, at disse to træer er Valinors træer, Laurelin og Telperion. Træerne er placeret i The Undying Lands. Dem med kendskab til Silmarillion vil vide, hvad dette betyder, men for fans af Peter Jacksons film vil det sige stedet, som Frodo, Bilbo, Gandalf og de sidste elvere sejler mod i slutningen af trilogien.

Der vides ikke noget om plottet endnu. Flere rygter cirkulerer om, at den første sæson i hvert fald vil fokusere på en ung Aragorn. Dette er dog intet andet end rygter på nuværende tidspunkt, da intet officielt bakker det op på nogen måde.

Hvad kan vi ikke forvente?

Disse oplysninger skal tages med et gran salt, da det ikke er direkte bekræftet af Prime Video eller Tolkien-boet.

Ifølge Tolkien-eksperten Tom Shippey må Prime Video ikke modsige noget af det, Tolkien har skrevet. Yderligere må Prime Video kun lave indhold, der foregår i Den Anden Tidsalder. Det er som sagt over 3.000 år, så der vil være masser at tage fat på. Sidst fortæller Shippey, at Tolkien-boet har vetoret til at modsige sig alt det, de vil, i forhold til kreative beslutninger, Prime Video foretager.

Tom Shippey var i første omgang ansat som Tolkien-konsulent på serien, men det menes nu, at han ikke længere er tilknyttet projektet.

Hvad hedder serien?

Seriens titel er endnu ikke frigivet. At kalde den Ringenes Herre er ikke helt korrekt, da Ringenes Herre som før nævnt finder sted tusinder af år efter denne serie, men indtil vi ved mere, skal vi jo have en måde at omtale serien på.

Hvem er med i serien?

I den første offentliggørelse af rollelisten var Robert Aramayo, Owain Arthur og Nazanin Boniadi at finde blandt de mere prominente roller. Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith og Charlie Vickers vil ligeledes få tid på skærmen i den kommende serie.

Senere i december 2020 annoncerede Prime Video, at Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum og Lenny Henry også er tilsluttet projektet.

Selvom vi kender mange af de skuespillere, der medvirker, ved vi dog ikke, hvilke karakterer de kommer til at portrættere – med undtagelse af en. Morfydd Clark skal spille elverdronningen Galadriel (Spillet af Cate Blanchett i filmene).

Hvem står bag?

Forfatterduoen JD Payne og Patrick McKay står for den kreative del af serien og fungerer også som showrunners. Da Prime Video købte rettighederne til at producere indhold baseret på Tolkiens værker, var det Payne og McKay, der vandt blandt mange forskellige bud på, hvad der skulle ske i universet.

J.A. Bayona (Jurrasic Park: Fallen Kingdom) instruerer de to første afsnit i serien. Britisk-kinesiske Wayne Che Yip overtager derefter instruktionen i fire afsnit. Charlotte Brändström instruerer de to sidste afsnit i første sæson.

Hvor optog de?

Turen gik til New Zealand, hvor Peter Jackson også filmede sine film, så man kan håbe på, at lige så majestætiske landskaber også pryder den kommende serie. Noget kunne tyde på dette, da konceptdesigner John Howe vender tilbage fra Ringenes Herre- og Hobbitten-filmene og har igen bidraget med sin kunstneriske streg.

Hvad var budgettet?

Det kostede Prime Video hele 250 millioner amerikanske dollars at købe rettighederne. Herefter er der så prisen for rent faktisk at producere serien. Hvad den første sæson har kostet vides ikke med sikkerhed, men baseret på økonomisk godtgørelse, de fik fra New Zealands regering, anslås budgettet at være omkring 465 millioner dollars.

Det er alt, vi ved med sikkerhed (og nogle rimelig sikre bud) om den kommende Ringenes Herre-serie på Prime Video med premiere den 2 september.

Vi vil vide mere, når den første trailer udkommer, og den kan kun komme for langsomt.

LÆS OGSÅ: Fra mord til vampyrer: De bedste fantasy-serier

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘What If..?’: Marvel starter helt forfra

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i august

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like