“There is always music in the air”

(Foto: Roadhouse -Twin Peaks/You Tube)

Redaktionen på Vi Elsker Serier nyder vejret ligesom du sikkert også gør lige nu. Og når vi ikke ser serier, så lover vi dig, at vi laver noget, andet der også er serierelateret. Jeg hører f.eks Twin Peaks: The Return-soundtracket nonstop. The Roadhouse dannede rammen om slutscenerne i de fleste afsnit af serien, og det var som sædvanligt dejligt bizart. Det var bestemt også fedt. Det kan godt være David Lynch ikke mestrer lineære handlingsforløb i en serie, men han er ubetinget den stærkeste instruktør når det kommer til at bygge karakterer og skabe stemning, hvis du spørger mig. Musikken og lyden er vigtig for Lynch, og det demonstrerer han ved at bruge kendte og mindre kendte kunstnere indenfor forskellige genrer i The Roadhouse-scenerne.

Jeg har samlet mine fem favoritter, og dem kan du høre i rækkefølge her:

1. Lissie – “Wild Wild West”

Nummeret tog fusen på mig i en sådan grad, at jeg hører det nonstop, mens jeg nyder sommervejret. Det er simpelthen fantastisk stemningsfyldt og hvor jeg havde Big Little Lies-nummeret “Cold little Heart” af Michael Kiwanuka som favorit sommer-track sidste år, så må Lissie være vinderen i år. Tak for hende til Lynch & Frost.

https://www.youtube.com/watch?v=gImcsvtASQc

2. The Chromatics – “Shadow”

Jeg havde ligesom med Lissie hørt meget lidt til Chromatics før jeg så Twin Peaks: The Return. Den musikalske scene på The Roadhouse fylder meget i den nye udgave af serien, og det er for mig som om at “Shadow” er symbolet på musikkens indflydelse i serien. Jeg tænker heller ikke, at der ikke findes nogle spor i teksten som enhver Twin Peaks-fan ikke ville elske at udforske.

3. Nine Inch Nails – “She’s Gone Away”

Jeg har altid været stor fan af Trent Reznor og Nine Inch Nails. Jeg havde faktisk fornøjelsen af at høre bandet på Roskilde i 2009 i bagende sol, og det var en stor oplevelse. Nummeret “She’s Gone Away” taler sit helt eget sprog i det episke afsnit 8 af Twin Peaks: The Return. Det er et nærmest diabolsk nummer, der måske på en forskruet måde prøver at fortælle os, hvad vi skal til at opleve i afsnittet.

4. The David Brubeck Quartet – “Take Five”

Fra et kaotisk, forstyrrende og næsten grænsende til diabolsk nummer skal vi lidt ned i gear med et fantastisk og jazzet track af The David Brubeck Quartet. Det nummer fik mig til at elske Dougie Jones og selve scenen.

5. Booker T & The M.G.’s – “Green Onions”

Vi slutter da selvfølgelig denne Twin Peaks-hyldest af med at se en mand feje et gulv i cirka 2,50 minutter. Det kan vi godt leve med, når blot det er til tonerne af et cool track af Booker T & The M.G.’s.

Hvis du iøvrigt har lyst til at udforske en spændende forklaring på hvad scenen handler om, som jeg selv i den grad har haft, så anbefaler jeg analysen her.

Jeg håber du får en dejlig sommer med fantastisk musik i ørene, når du går en tur eller ligger på stranden og savner lidt serievibes.

Læs også: En hyldest til 5 kvindelige karakterer fra Twin Peaks The Return og lidt gåder

Læs også: Serietjek i juni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like