They’re gonna feel pretty stupid when they find out – Mød en kæmpe The Walking Dead fan

Dette indlæg er sponsoreret af

Vi Elsker Serier og Espresso House ønsker at høre fra alle jer, der også elsker serier. Derfor er vi på udkig efter seriefans der vil fortælle os om deres yndlingsserie og hvad der gør den gribende.

Inde på Espresso House Østerbro møder vi Allan, der er 36 år, gift og far til en lille 4-årige pige, som inden vores interview lige når at bestille en cremet iceblend. Så kan den nydes, mens snakken falder på The Walking Dead.

For jer der ikke ved det endnu, så kan man streame de første fem sæsoner af The Walking Dead på HBO Nordic. Serien handler om kort fortalt om politibetjenten Rick Grimes, der vågner op fra et koma på et forladt hospital. Han opdager at den verden, han kendte, er gået under og at en zombie-epidemi af apokalyptiske dimensioner raser. Et sted i nærheden, i udkanten af Atlanta, kæmper en lille gruppe af mennesker for at overleve, mens “de levende døde” holder øje med deres mindste bevægelser. Kan Rick og de andre bevare deres menneskelighed i kampen om at overleve i denne frygtelige nye verden?

Hej Allan, og tak fordi du vil deltage i vores første Q&A med en seriefan. Nu har jeg kort beskrevet, hvad serien handler om, så måske du kunne starte med at følge op på det. Kender du baggrunden for serien, og hvad gør den spændende ifølge dig?

A: Ja, nu er det jo ved at være lang tid siden, jeg startede med serien, så skal jeg lige have hjernen i omdrejninger for at huske, hvordan det hele startede J

Det hele er baseret på tegneserien af samme navn, som er skrevet af Robert Kirkman, og selvom den ikke er 100% tro mod historien, er der mere end nok paralleller til at regne ud, hvor man er i forhold til de udgivne numre af tegneserien.

Serien blev oprindeligt produceret af Frank Darabont i 2010, og blev afvist af NBC inden AMC slog til og tog serien, der tidligere har instrueret Shawshank Redemption og The Green Mile, så der var en stærk person bag serien fra starten af. Han blev dog fyret året efter, da AMC fandt ud af, at de kunne halvere budgettet med en billigere instruktør.

Egentlig havde jeg hørt om serien i nogle år, inden jeg gik i gang med serien. Jeg stod og manglede noget, som kun var for mig, og som jeg kunne binge, når konen var ude på forretningsrejser eller havde tøseaften 🙂

Jeg blev hurtig bidt af serien og det høje spændingsmoment omkring at undgå walkers, som de kalder zombierne, og det er da også det, som de første par sæsoner går på. Samtidig er der spændinger mellem de umage sammensætninger af mennesker, som skal prøve at overleve og hjælpe hinanden på trods af, at de er så forskellige som man kan forestille sig.

Hvad kan du sige om skuespillerne og måden de indfanger deres respektive roller?

A: Der er ingen tvivl om, at det er Andrew Lincoln, der spiller Rick Grimes, som er hovedpersonen. Han har en ekstrem stærk personlighed, og man tager sig selv i at føle hans op og nedture med ham. Han har en måde hvorpå, man virkelig tror på det, han siger, og på et tidspunkt hvor de er fanget og det ser dystert ud, udspiller følgende dialog sig:

– Rick: ”They’re gonna feel pretty stupid when they find out. . .”

– Abraham: ”Find out what?”

– Rick: ”They’re screwin’ with the wrong people.”

Selvom situationen umiddelbart virker uoverskuelig for dem, så skinner Rick igennem og man tror 100% på ham og tænker FUCK YEAH!!!

Norman Reedus, der spiller Daryl, har man set i andre film og serier. Hans karakter står også stærkt, og personligt synes jeg, han er én der har været virkelig god. Han er bad ass karakteren, der alligevel viser at have hjertet det rette sted, når det gælder.

Chandler Riggs, der spiller Ricks søn Carl, er også en karakter jeg synes står stærkt og udvikler sig meget gennem serien. Som dreng skal han vokse op med en ekstrem mængde vold og blod omkring sig og prøve at skelne mellem, hvad der er rigtig og forkert i en verden, hvor moral ikke er, hvad den har været.

For mig er det nok de 3, der står stærkest.

Foto: HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Det virker som om, vi har mødt en ægte Rick Grimes fan?           

A: Jeg er en Rick Grimes fan hele vejen igennem. Jeg synes selve karakteren er fremragende, og han er igennem så mange gode og dårlige ting, at man får hele følelsesregistret med. Man ser og føler smerten af de ting han gennemgår, og forstår afmagten og aggressiviteten når tingene ikke går efter planen.

Der er mange ting som man kan genkende i sig selv, og samtidig får man muligheden for at tænke over de ting, man kan blive presset ud i, hvis ens familie er i fare. Hvor langt ville man selv gå?

Hvem skal man være for at kunne se serien?

A: Jeg synes ikke rigtig, man kan dele sig op i typer for at kunne lide serien. Jeg kender personer, som jeg var sikker på ville kunne lide den, men var slet ikke bidt af den, og så kender jeg personer, som jeg aldrig kunne forestille mig ville se den, men som pludselig viser sig at være kæmpe fan.

Jeg tror, at hvis man kan se udover zombierne, så er der mange ting i den, som de fleste ville kunne forholde sig til, og jeg tror også det er med til at give dem så stor en fanskare. Jeg synes de første sæsoner kunne være ret uhyggelige, men sådan som den udvikler sig, er det ikke så meget uhygge, som det er spænding der står forrest. Den er dog ret voldsom, så hvis man synes et sår på knæet bløder for meget, så bliver man nok aldrig vild med at se en ”person” spise en andens ansigt.

Se også: The Walking Dead sæson 8 trailer!

Sæson 8 er på vej i USA, hvor mange sæsoner har du selv set?

A: Jeg er faktisk helt up-to-date, da jeg jævnligt besøger en god ven i USA, som er flink nok til at sørge for, at de er tilgængelige, når jeg er der… Jeg kan roligt sige, at den ikke sænker farten, og der er nogle rigtig grumme afsnit på vej.

8 sæsoner af en zombie og overlevelses serie… Come on!? Her på VES har vi virkeligt undret os over, at man kan blive ved, kan du gøre os klogere, Allan?

A: Jamen, det synes jeg jo også kun, man kan, hvis man udvikler sig hele tiden. Havde det været 8 sæsoner om at slippe væk fra zombierne, så var de fleste nok også hoppet fra allerede, men fordi serien udvikler sig til mere end det, holder den fast i seerne.

Det startede selvfølgelige med, at det bare gik ud på at overleve zombierne og forstå, hvad der var sket, men jo mere de ved om dem, og hvordan de kan beskytte sig eller undgå dem, jo mere ændrer fokus på, hvordan mennesket tænker, handler og rationaliserer når alle samfundets regler er sparket ad helvede til. Det er i høj grad menneskets kamp mod sig selv, men også en mere personlig version af din egen kamp mod dig selv. Hvor langt kan du flytte dine grænser, inden du ikke kan finde tilbage, og er du overhovedet interesseret i at finde tilbage?

Rick siger ganske passende på et tidspunkt:

Everyone who’s alive right now. Everyone’s who’s made it this far. We’ve all done the worst kinds of things just to stay alive. But we can still come back. We’re not too far gone. We get to come back. I know… we all can change.”

Serien er nu der, hvor the walkers mere er en baggrundsdetalje, der sætter den dystre stemning end et egentligt omdrejningspunkt. Den holdes jo i live ved den klassiske kamp om det gode mod det onde, set på den måde at der er nogen ”overlevere” der ser det som chancen for at tage, hvad man vil have, hvad enten det er menneskeliv, slaver, våben osv. De andre ”overlevere” er dem, som gerne vil skabe et samfund og finde tilbage til en form for normalitet. Man håber selvfølgelig på det bedste, men samtidig sidder man også, og deler følelsen af afmagt og tænker, hvor længe kan man presse ”gode” mennesker, inden de knækker og sætter verden i brand.

For mig er det en spændende tankegang og udvikling, som vil holde mig fanget i kommende sæsoner også.

Har du andet du gerne vil dele med os?

A: Fun fact, ifølge tegneserien skulle Rick Grimes have mistet den ene hånd for mange sæsoner siden, men de mente det ville være for dyrt i forhold til at skulle bruge blue screen og green screen til alle optagelser med Rick Grimes J

Allan, det har været en fornøjelse. Her til sidst kan du anbefale andre serier, hvis man kan lide The Walking Dead?

A: Jeg vil faktisk helt afholde mig fra at anbefale andre serier, for min smag er så blandet, at der ikke er noget, jeg lige kan pege på og sige ”Hvis du kunne lide The Walking Dead, så kan du også lide X eller Y”. Jeg vil hellere anbefale, at man læser anmeldelser og tjekker diverse fora. Det er sådan, jeg oftest selv finder den næste serie…..og der er ALTID en næste serie 😉

Kunne du også tænke dig at blive interviewet af Vi Elsker Serier? Så send os en mail på [email protected] og fortæl os lidt om dig selv og hvilken serie DU ikke kan leve uden!

Læs også: Anmeldelse af Gilmore Girls

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like