Top 16 tv-serier med de største filmstjerner

Filmstjerner skal ikke kun ses i biografen. Sådan var det engang, men i dag kan vi se dem afsnit efter afsnit, sæson efter sæson, hvor og hvornår vi har lyst i deres helt egen tv-serie. Her er et galleri over de allerstørste filmstjerner med deres egen tv-serie både domestic and abroad rangeret efter star-power.

Lad nedtællingen begynde!

16. Jeff Daniels – the Newsroom

16. Jeff Daniels – the Newsroom

Jeff Daniels har spillet biroller i utallige store Hollywoodfilm, senest The Martian og Steve Jobs, men vi husker ham især som Harry Dunne – Jim Carreys værre halvdel i Dum Dummere fra 1995. Det var ham med det vilde hår der kom på date med Mary Samsonite i stedet for Lloyd - hvilket heller ikke gik ustraffet hen. Den toiletscene burde have givet ham en Oscar. I the Newsroom er han all serious, men det er også det, han er mest kendt for på det store lærred. Serien har generelt fået rigtig gode anmeldelser, og hvis du altid har undret dig over hvordan et program som TV2 News’ egentlig fungerer bag kameraet, så se The Newsroom.

15. Colin Farrel og Vince Vaughn – True Detective sæson 2

15. Colin Farrel og Vince Vaughn – True Detective sæson 2

Virkede det ikke lidt som om at Colin Farrels filmkarriere var gået lidt i stå og at Vince Vaughn havde sagt hvad der skulle siges om den fyrreårige ungkarl? De må i hvert fald begge have jublet over at skulle spille hovedrollen i megahittet True Detectives anden sæson. Men hvis de har læst Vi Elsker Serier- Kims vurdering af den sæson (og det har de selvfølgelig), så har de nok fået armene ned igen.

14. Charlie Sheen – Spin City, Two and a half men og Anger Management

14. Charlie Sheen – Spin City, Two and a half men og Anger Management

Med film som Wall Street, Young Guns, Hot Shots 1 og 2 og ikke mindst Platoon var Charlie Sheen en megastjerne i slutfirserne og i begyndelsen af 90’erne. Senere blev det dog kun til straight to DVDs, men efter at Michael J. Fox stoppede på Spin City grundet Parkinson, var Charlie Sheen på pletten og udfyldte tomrummet. Han har lige siden gjort karriere ud af at spille mere eller mindre ærlige udgaver af ham selv på tv, men i den rolle er han da også ekstrem troværdig.

13. Christian Slater – Mr. Robot

13. Christian Slater – Mr. Robot

Han er en filmstjerne, lige meget hvad du siger. Han har været med i masser af film! – Godt nok har ingen set de fleste af dem, men i begyndelsen af karrieren lavede han Young Guns 2 og True Romance, og derfor er han i min bog en movie star! Bl.a. er Very Bad Things fra 1998 en af mine absolut yndlings med ham, og på det seneste har han også været med i Lars von Triers Nymphomaniac film i en mindre rolle, og det er slet ikke så lidt! For hackerserien Mr. Robot vandt Slater en Golden Globe her i år, og den serie skulle bare være for vild. Den SKAL jeg se, men hvor er den henne? Jeg kan ikke finde den NOGEN steder!

12. Michael J. Fox – Spin City, the Michael J. Fox Show

12. Michael J. Fox – Spin City, the Michael J. Fox Show

Firserne var gode ved Michael J. Fox der ligesom så mange andre også begyndte sin karriere på tv. I komedieserien Blomsterbørns Børn spillede han Alex P. Keaton der kunne have været Sarah Palins og Donald Trumps djævlesøn og med hovedroller i film som Teen Wolf, Doc Hollywood og ikke mindst Back to the Future trilogien var Michael J. Fox hele Amerikas charmerende boy next door. I komedieserien Spin City spillede Michael J. Fox spindoktoren til New Yorks småretarderede borgmester, og de to gjorde bestemt serien seværdig. Han endte som sagt med at aflevere taburetten til Charlie Sheen pga. sin Parkinson-sygdom og har siden haft the Michael J. Fox show der har fået blandede anmeldelser.

11. Clive Owen – The Knick

11. Clive Owen – The Knick

Clive Owen var i midten af nullerne på toppen af karrieren i Hollywood med bl.a. Sin City og en oscarnomineret birolle i den fremragende Closer. Den absolut bedste film med ham er med på min top 10 over ynglingsfilm: den oscarnominerede science fiction thriller Children of Men fra 2006. Filmen er instrueret af Alfonso Cuarón og filmet af Emmanuel Lubezki, som begge stod bag Gravity. Children of Men er dog bare en så meget bedre og mere underholdende film, så den SKAL du se. Læg især mærke til at alle actionscenerne IKKE er klippede, men taget i one takes. ! I the Knick spiller Clive Owen en typisk Clive Owen karakter - en kynisk, tør englændertype der altid får det sidste ord. I the Knick er han en kirurg med hang til stoffer, og kan du lide blodige operationsscener fra gamle dage og Clive Owen som Clive Owen, så se the Knick!

10. Kirsten Dunst – Fargo sæson 2

10. Kirsten Dunst – Fargo sæson 2

Det kom godt nok bag på mig at se Kirsten Dunst i Fargo sæson 2! Det havde jeg slet ikke set komme, og da slet ikke i sådan en rolle! Hun er intet mindre end ualmindelig god som manipulerende smånaiv forstadskone der vil gøre alt for ikke gå i seng med hendes mand, som ligner en chubby udgave af Matt Damon. Hun har været med i hele 3 Spidermanfilm og spillede ikke mindst hovedrollen i Lars von Triers Melancolia, hvor hun også vandt skuespillerprisen i Cannes. Hun har altid været et kæmpe talent, og jeg glemmer hende især aldrig som tween-vampyr i En Vampyrs Bekendelser, hvor hun overfor sværvægtere Tom Cruise og Brad Pitt virkelig viste tænder! Forresten var Christian Slater også med i den film! Han er en stjerne!

9. Viola Davis – How to get away with murder

9. Viola Davis – How to get away with murder

Viola Davis fik sit store Hollywoodgennembrud i filmen Doubt, hvor hun spiller overfor Meryl Streep og Philip Seymour Hoffman, og det gjorde hun så godt at hun også blev oscarnomineret for sin birolle. Senere blev hun oscarnomineret for en hovedrolle i The Help og i How to get away with murder viser hun også hvor god en skuespiller hun egentlig er som forsvarsadvokaten med en noget alternativ dagsorden. Den serie kan klart anbefales!

8. Billy-Bob Thornton og Martin Freeman - Fargo sæson 1

8. Billy-Bob Thornton og Martin Freeman - Fargo sæson 1

Efter Armageddon fra 1998 og et hedt forhold med Angela Jolie tog Billy Bobs karriere rigtig fart. Han har spillet alt muligt. Både i komedier som Bad Santa, i seriøse roller som i Coénbrødrernes The Man Who Wasn’t there og ikke mindst som småretarderet forbryder i A Simple Plan har han vist, at han er én af de mest alsidige Hollywoodskuespillere. I sæson 1 spiller både ham og Martin Freeman nogle sindssygt sjove og ikke mindst vanvittige karakterer i en af mine absolut yndlingsserier nogensinde – seriefiseringen af Coénbrødrenes film af samme navn - Fargo!

7. Tom Hardy og Cillian Murphy - Peaky Blinders

7. Tom Hardy og Cillian Murphy - Peaky Blinders

Tom Hardy er en af de helt store spillere på Hollywoodscenen i øjeblikket, hvor vi senest har set ham som Mad Max. Inden sit store gennembrud i Christopher Nolans Inception og senere som Bane i The Dark Knight Rises havde Tom Hardy også hovedrollen i danske Nicolas Winding Refns fænomenale Bronson. Den SKAL du se! I gangsterserien Peaky Blinders spiller han overfor en af mine helt store helte, Cillian Murphy, der også var med i Inception og spillede Scarecrow i den første af Nolans Batmanfilm Batman Begins. Ja, han endte faktisk med at være med i alle tre. Desuden havde han også hovedrollen i den nok bedste zombiefilm indtil videre, 28 Dage Senere.

6. Nicolaj Coster Waldau – New Amsterdam, Game of Thrones

6. Nicolaj Coster Waldau – New Amsterdam, Game of Thrones

Jeg mener faktisk at Nikolaj Coster Waldau knap var dementeret fra teaterskolen, før han fik hovedrollen i Ole Bornedals Nattevagten. Han har siden været med i en del herhjemmefra, men også før sit store internationale gennembrud med Game of Thrones poppede han op i en del Hollywoodfilm i bitte små roller. Kan du f.eks. huske at han var med i Black Hawk Dawn eller Kingdom of Heaven? Efter succesen med Game of Thrones har den største Hollywoodrolle nok været i Gods of Egypt der udkom i februar, hvor han spillede overfor Gerard Butler. Den skulle efter sigende være noget juks, men hvem tænker på det, når Game of Thrones sæson 6 lige udkommet og sæson 7 kommer i 2017!

5. Mads Mikkelsen – Hannibal

5. Mads Mikkelsen – Hannibal

Med film som Pusher 1 og 2, Blinkende Lygter, Efter Brylluppet, Adams Æbler, Jagten mm har Mads Mikkelsen sat sig et stort aftryk på dansk film og er vel herhjemme hvis ikke dén, så en af de allerstørste stjerner. Men det store internationale gennembrud var som Le Chiffre i Bond-filmen Casino Royale og derefter med sin helt egen tv-serie, Hannibal, hvor han spiller psykiater og kannibalen Hannibal Lector på sine yngre dage. Han er ikke mindre end fremragende i den serie, hvor han bibringer masser af dansk starpower og er vel det bedste produkt Danmark har eksporteret siden Lego! I biffen kan du se Mads Mikkelsen i Marvelfilmen Dr. Strange sammen med Bennedict Cumberbatch om ikke alt for længe!

4. Tom Hiddleston – Natportieren

4. Tom Hiddleston – Natportieren

At Tom Hiddleston overhovedet medvirker i en tv-serie lige nu, især efter at rollen som Thors bror Loké i alle de der Marvelfilm fuldstændig har fået fyldt hans kalender, fortæller virkelig hvor store tv-serier egentlig er blevet. Derudover er serien og ikke mindst ham fuldkommen fremragende, og det er svært at se forskel på den produktion og enhver anden top spionfilm. Læs alt om den lige her!

3. Bennedict Cumberbatch og Martin Freeman - Sherlock

3. Bennedict Cumberbatch og Martin Freeman - Sherlock

Sherlock blev Bennedict Cumberbatchs helt store internationale gennembrud og Hollywoodrollerne har stået i kø lige siden. Med bl.a. en oscarnominering som Allan Turing i The Imitation Game og snart i Marvelfilmen Dr. Strange er Bennedict Cumberbatch en af de mest spændende skuespillere lige for tiden. Men selvom Hollywood trækker i den kære englænder, så laver han stadig Sherlock derhjemme, og det er vi mange der er taknemmelige for.

Martin Freeman kan du måske huske som den eneste normale mand fra Ricky Gervais’ the Office, men bl.a. Love, Actually og ikke mindst rollen som Bilbo i Peter Jacksons Hobitten-trilogi, (hvor Cumberbatch faktisk spillede dragen Smaug), gør at Martin Freeman også er blevet en vaskeægte filmstjerne ligesom sin medspiller i Sherlock.

2. Kevin Spacey og Robin Wright – House of Cards

2. Kevin Spacey og Robin Wright – House of Cards

Kevin Spacey blev i midten af 90’erne bl.a. kendt som den udspekulerede psykopat der altid er et skridt foran i filmene S7ven og the Usual Suspects. Senere viste han at også kunne spille en helt almindelig far med fyrreårskrise, hvilket vandt ham en Oscar for forstadsdramaet American Beauty. Den kvalitet han kan levere er direkte overført til House of Cards, hvor også Robin Wright i den grad giver ham modspil. Hun er en tank! At opleve de to i House of Cards føles ligeså nærværende som at gå i teatret og se et kammerspil.

Måske kan du huske at Robin Wright spillede Forrest Gumps kæreste Jenny – eller som Forrest udtaler det: ”Jen-næi…”

1. Matthew McConaughey og Woody Harrelson – True Detective

1. Matthew McConaughey og Woody Harrelson – True Detective

At de to herrer medvirkede i samme fuldstændig forrygende krimiserie er det bedste der nogensinde er sket indenfor tv. Begge er gamle Hollywoodveteraner og har medvirket i masser af store Hollywoodfilm. Især har McConaughey på det seneste endelig vist hvad han kan og har bl.a. modtaget en Oscar for sin hovedrolle i Dallas Buyers Club. Begge er også blevet private venner som årene er gået, og True Detective er heller ikke første gang de to har spillet sammen. Både i Edtv fra 1999 og Surfer, Dude fra 2008 kunne man se dem spille overfor hinanden, men hvor True Detective er deres begges absolutte højdepunkt, må Surfer, Dude være det absolut modsatte. Bare det at de begge har sagt ja til en film ved navn Surfer, Dude vidner simpelthen om en synkron hjerneblødning, og man mistænker dem for begge at have røget den dag de læste manuskriptet. Nej, jeg har ikke set den, men ingen behøver se en film ved navn Surfer, Dude. Hvorfor er der overhovedet et komma imellem de to ord? Det giver ingen mening. Men nullerne gav generelt heller ikke nogen mening for Matthew McConaughey der medvirkede i det ene romantiske bras efter det andet. Med bl.a. True Detective har han heldigvis fået bevist at han kan lave andet end nonsens –deraf begrebet McConaissance- og er igen blevet en kæmpe stjerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *