Top 5 creepy øjeblikke i The Haunting of Hill House

Foto: The Haunting of Hill House / Netflix
(Foto: The Haunting of Hill House/Netflix)

Hvis du – ligesom mig – har binget Netflixs nyeste serie, The Haunting of Hill House, har du sikkert også en liste, du kan rable af dig; uhyggelige øjeblikke mangler i hvert fald ikke i serien, og mange af dem fik mig (næsten) til at skrige højt. Der er kæmpe spoilers her, så hvis du ikke har fået set serien endnu, vil jeg råde dig til at gøre det før du læser videre!

Nummer 5: begravelsen

Fra at se Nellie stå bag sin familie med brækket nakke, til Theo og Hugh, der ser børnenes døde mor, så er afsnit seks ubehageligt ulækkert og giver kuldegysninger hele vejen igennem. De små ting, der dukker op gennem afsnittet, giver en lyst til at gemme ansigtet bag hænderne, samtidigt med at hele afsnittet giver en dyb, forstyrrende følelse af ”vi burde ikke være her”. Afsnittet er en blanding af sorg, vrede og en lyst til at kigge efter i krogene, når man er færdig med det.

Nummer 4: Nellie i Steves lejlighed

Selvom Steve ikke er en, der tror på spøgelser, så ændrer han ret hurtigt mening efter det første afsnit. Da han har været ude og forsøge at finde et spøgelse hos en ældre dame, møder han først sin yngste bror, der har brudt ind i hans lejlighed, og derefter Nellie, der står i hjørnet i hans lejlighed, og ikke svarer ham, når han spørger hende hvorfor hun tillod deres bror at røve ham. Det er først, da deres far, Hugh, ringer og fortæller at Nellie havde hængt sig selv i deres gamle hus, at det sande gys kommer frem; Luke drejer sig langsomt mod Nellie, der nu står lige foran ham og åbner munden i et rædselsskrig mens hendes hud bliver grå og hendes øjne bliver mælkehvide – Luke falder til gulvet, og vi sidder med hjertet i halsen.

Nummer 3: Poppy/Olivas drømme

Olivia, matriarken af Crain-familien, forsvinder ned i sine drømme, frygte og psykisk sygdom; en af dem der sætter gang i problemerne, er Poppy, den gamle ejer.

Hun starter op med en uhyggelig fortælling om en forfærdelig drøm, hun havde, da hun var i live, om hendes børn der langsomt døde på nogle grusomme måder – det giver en følelse af, at det nok ikke kun var drømme, men nærmere virkeligheden, når hun fortæller om det. Små øjeblikke, hvor Poppy bliver vist som en ældre, død kvinde, men for Olivia er en ung kvinde, er næsten ubærligt ubehageligt.

Hun sætter billeder og frygte i hovedet på Oliva, der langsomt begynder at tro på, at hun sover, og at den eneste måde at vågne på, er ved at dø; et af de værste øjeblikke er, da hun putter de to mindste børn, Nellie og Luke, og de spørger hvordan hun ville redde dem fra deres reelle død. Olivias sidste øjeblik, hvor hun grædende siger, at hun bare gerne vil vågne, inden hun hopper ud fra trappen, er både uhyggeligt og trist på samme tid.

(Foto: The Haunting of Hill House/Netflix)

Nummer 2: De sidste drømme

Det sidste afsnit bringer de værste frygte de resterende børn har, frem – og giver os, der ser serien, lyst til at holde os vågne. Luke drømmer om sin flirt, der lige skal have et sidste skud i armen. Han får skudt rottegift i årerne og hendes øjne begynder at flyde ud som ukogte æg, mens Steve drømmer om sin kone, der lige pludselig er gravid og fortæller ham, at han spiser historier og skider dem ud, mens hendes mave vokser og vokser, hendes hud bliver grå og hendes mave langsomt er ved at eksplodere.

Shirley drømmer om sin frygt for at hendes utroskab bliver opdaget og om sin begravelse, hvor hun ser sig selv langsomt rive huden af sit ansigt for at afsløre rådnende kød nedenunder. Theo, på den anden side, drømmer om sine problemer med at åbne sig op for sin flirt, der fortæller en historie om en mand, der murede sig selv inde i en væg (throwback til en del af serien, hvor Hugh finder en død mand i væggen), og til sidst en masse, grå, rådnende hænder, der tager fat i hende.

Alle drømmene sætter scenen for, hvad deres barndomshus kan bringe af frygte frem i børnene, og i sidste ende, deres kamp mod både huset og deres egen skyld.

Andre creepy øjeblikke:

The twin thing”, hvor Lukes krop langsomt bliver stiv og kold, hans nakke gør ondt, og han finder ud af, at hans søster er død – han har oplevet hendes sidste timer, hvor hendes krop stille begyndte at forfalde, inden hun blev fundet.

Abigail, den lille pige, der boede i skoven og var en fantasiven til Luke – men hun var virkelig, og døde en forfærdelig død ved at drikke forgiftet te, for at hun skulle ”vågne”, ifølge Olivia.

Theos syn, hvor hun rører sin mor og får et syn af hende, blodig og fuldstændigt ødelagt – et syn, der fortæller hvordan Olivia dør.

Bowlerhat-manden. Luke ser fra barndommen til voksenlivet, der følger ham hvor end han går – bowlerhat-manden er alt for høj, alt for tynd, og han flyver gennem rum med sin stok, som det eneste, der rører gulvet.

Nummer 1: The Bent Neck Lady

Fra første gang man ser hende stående ved unge Nellies fodende, til afsløringen af, hvem hun er, er the Bent Neck lady en creepy del af The Haunting of Hill House – men hele afsløringen af hvem hun er, er forfærdelig. Nellie ser hende, mens hun har søvnparalyse fra hun er barn til hun er voksen. Hun dukker op ved vigtige øjeblikke i Nellies liv, blandt andet da hendes mand dør og hendes bror får hende til at købe heroin til sig. Søvnparalyserne giver et nyt lag af uhygge, der langsomt gør Nellie forvirret og skræmt. De er en stor del af historien og det giver en dybde til Nellie, der gør, at alt, der omhandler hende, har en underliggende tone af uhygge og sorg.

Da Nellie tager tilbage til huset og ser syner af sin familie, sin mand og til sidst ser sin mor, der holder den halskæde, hun havde lovet Nellie at hun måtte få, når hun blev voksen og lægger den om halsen på hende, går det op for os, hvad der skal til at ske. Det er ikke en halskæde, men et reb, og hun bliver skubbet ud over kanten af spiral-trappen af sin egen mor – der hænger hun, med knækket hals, og de sidste øjeblikke af hendes liv, ser vi flashbacks til hver eneste gang, The Bent Neck Lady er dukket op i Nellies liv – fra det seneste øjeblik, hvor hun hænger i motellet, Nellie boede i natten over. Nellies forståelse for, hvad der sker, er hjerteskærende – hendes sidste skrig, der foregår samtidigt med at hendes yngre selv kigger på hende, får kuldegysninger til at flyve ned af ryggen på en.

The Haunting of Hill House kan ses på Netflix.

Læs også: Anmeldelse af The Haunting of Hill House

Læs også: Min top 3: Bedste Halloween-afsnit

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like