Twin Peaks – Mens vi venter…

“I’ll see you again in 25 years”. Gad vide om David Lynchs velkonstruerede og twistede hjerne, faktisk havde et veltimet PR stunt i ærmet, da han instrurede en ung Sheryll Lee (Hende der spillede Laura Palmer) i at hviske denne sætning ind i Agent Coopers øre i scenen fra the Black Lodge for godt og vel 25 år siden.

Det havde han han næppe, da David Lynch må siges, at være en instruktør, som arbejder ud fra intuition og baseret på ideer, som typisk opstår imens han filmer, maler, indspiller musik eller hvad den talentfulde multikunstner beskæftiger sig med.

Ikke destro mindre, var det en nyhed, som gik rent ind i hjertet på undertegnede og 100.000 vis af Twin freaks verden over.

Jeg var fyldt med glæde, da jeg læste nyheden om at Twin Peaks universet vender tilbage men jeg må også indrømme, at jeg blev fyldt med lidt frygt. Frygten for, at man ikke kan samle universet og stemningen op der hvor den slap og frygten for, at den bliver dræbt på samme måde, som anden halvdel af sæson to (på nær de Lynch-instruerede sidste par afsnit) også måtte lide en TV-Series pinefulde død. Den dom er måske lidt hard, men som seertallene afslørede, så var det kun nedad bakke efter morderen blev afsløret.

Men, men, men, lad os nu bevare optimismen, for hvad er alternativet ? At der ikke kom en sæson 3? At en eller anden ukendt ville instruere den uden Lynch? Twin Peaks er David Lynch og hvilken gloværdig og fuldendt afslutning på hans karriere som filminstruktør, ville det ikke være at lave et godt comeback med masser af “Damn good coffee, blue berry pie, dværge og kæmper” i det elskelige, men også hamrende uhyggelige univers i det nordvestlige USA.

Jeg og her tror jeg, at jeg taler for mange Twin Freaks, har krav på at kunne stige ombord på Lynch karusellen en gang mere og få lov til at se hvad der gemmer sig under overfladen på nye karakterer og forhåbentligt følge de gamle gengangere i veloplagt stil.

Hvad mener I derude, bliver Twin Peaks sæson 3 et hit eller en skuffelse?

De 2 forrige sæsoner af Twin Peaks kan ses på HBO Nordic.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like