Tysk apokalyptisk teenage-thriller på vej på HBO Nordic

Foto: Sløborn/HBO Nordic

Snart kan vi se den nye serie Sløborn, der blander teen-drama og dystopisk fortælling og bl.a. har danske Roland Møller på rollelisten.

Tyske serier har kronede dage med serier som Babylon Berlin, Charité og Dark. Inden længe kan det nyeste skud på stammen nydes på HBO Nordic. Den dystopiske pandemithriller Sløborn har nemlig premiere på streaming-tjenesten senere i år.

I serien skyller en sejlbåd med to lig op på den lille ø Sløborn ud til Nordsøen. De to lig er smittede med en fugleinfluenza-lignende virus, der snart får greb i øens befolkning. For befolkningen har travlt med deres egne problemer, og særligt øens yngre er travlt optagede af de problemer, der sædvanligvis knytter sig til at være teenager.

LÆS OGSÅ: Thomas Bo Larsen får rolle i ny sæson af prisvindende serie

Virussen, der første gang blev opdaget hos duer i Nordkina, bevæger sig rundt blandt øens beboere, og snart er autoriteterne ophørt med at fungere, og alting er ude af kontrol. Apokalypsen er forestående, men de unges problemer ophører ikke alene af den grund.

Danske skuespillere medvirker i ’Sløborn’

I Sløborn medvirker mange skuespillere, der vil være velkendte for de, der har fulgt med i tysk film og tv de seneste år. Således er Emily Kusch (Cortex, Dogs of Berlin), Wotan Wilke Möhring (Parfum, Operation Valkyrie) og Alexander Scheer (Tatort) på rollelisten i Sløborn, der er skabt og delvist instrueret af tyske Christian Alvart (Dogs of Berlin).

Serien har også danske skuespillere med. Skuespilleren Roland Møller (R, Under sandet) medvirker som Magnus Fisker, der leder et rehabiliteringscenter for unge kriminelle, mens Mads Hjulmand (En kongelig affære) spiller sønnen Jan.

LÆS OGSÅ: Lever ‘Babylon Berlin’ op til alle roserne?

Sløborn er produceret til tyske ZDF. og blev filmet i sommeren 2019. Serien er altså skabt, inden den nuværende Covid-19 brød ud i 2020.

Sløborn får premiere på HBO Nordic d. 21. december, hvor alle otte afsnit vil være tilgængelige.

Se traileren til ‘Sløborn’

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 4 gode serier du bør se i november

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like