Vi elsker guilty pleasures

Hvilken serie ser du når ingen andre kigger med? På VI ELSKER SERIER ved vi, at mange går med store hemmeligheder på dette punkt, og vi vil derfor bidrage til en større åbenhed om vores guilty pleasures. Dette begreb dækker alt fra at nyde noget forargeligt til at hengive sig til mainstream-kultur, at bryde med sine umiddelbare fordomme, gå imod andres holdninger eller trodse gængs kønsklassifikation. Uanset hvad er der tale om noget lidt pinligt! Her følger redaktionens hudløst ærlige selvudlevering:


(Foto: Sons of Anarchy/FX Networks)

Kim – ”Sons of Anarchy”

Normalt forbinder jeg begrebet guilty pleasure med en hang til at kombinere madvarer på en måde, der nok ville give en Michelin kok søvnløse nætter. Her må jeg indrømme, at jeg er ret slem (læs: jeg elsker Bearnaise på pizza). Begrebet gælder også, når det kommer til serier, der måske ikke falder ind under kategorien af dem, du praler med at se.

På VI ELSKER SERIER har vi diskuteret begrebet, og vi er ikke helt enige om, hvorvidt de serier vi taler om indenfor guilty pleasure-genren rent faktisk er så pinlige at være vilde med. Vi forsvarer i hvert fald vores guilty pleasures!

Nå – lad os komme ind til sagens kerne og få kastet lys over de serier, jeg skamløst ser, mens ingen kigger. Det var svært, for jeg har virkeligt set nogle corny serier, og her taler vi altså: Nord & Syd, Hun så et mord, Baywatch, og ja Horton Sagaen blev jeg faktisk også hooked på, da jeg en sommer lå med et brækket ben.

Jeg har dog valgt at kigge lidt anderledes på min helt store guilty pleasure, og det vil nok overraske (og forarge) nogle dedikerede fans, men jeg har valgt serien Sons of Anarchy. Inden du vurderer, at jeg er røget i bad standing på grund det, så hør mig lige ud. Serien er i sig selv fantastisk, og den er på min top ti over bedste serier nogensinde. Men hvis det ikke er lidt mærkeligt at følge en voldsforherligende motorcykelklub give den som frihedskæmpere, mens de både tæver, afpresser og dræber sig igennem livet, samtidig med at de på bedste hykleriske vis postulerer at være gode familiefædre og brødre, der blot ønsker det bedste for deres børn og koner, ja hvad kan så være en guilty pleasure? 

Jeg har skrevet en anmeldelse af serien, som du kan læse her, hvis det blev for meget med min nominering til denne liste, og her kan du så svælge i, at jeg tilsyneladende er lige så hyklerisk, fordi jeg gav en hel del hjerter til Sons of Anarchy.

 
(Foto: Frasier/Paramount Television)

Marie – ”Frasier”

Jeg måtte virkelig tænke længe og grundigt over, hvad min guilty pleasure i forhold til serier er. Normalt er jeg (forholdsvis) ærlig omkring mine serievaner, også selvom de nogen gange ikke er vildt højpandede. Men det er ikke alle, der får at vide, at jeg også ser Frasier en gang i mellem. Det begyndte egentlig, da jeg tilbage i 2012 var hjemvendt efter et semester i Washington State, hvor Seattle flittigt blev besøgt. Ramt af pludselig nostalgi og savn af byen, begyndte jeg at se en masse film, hvor byen er en del af kulissen. Frasier foregår også i Seattle og blev således en go to-serie, når afsavnet blev for stort.

Det er en klassisk sitcom, der handler om titelkarakteren, Frasier Crane, og er en spin-off fra serien Cheers (da. Sams Bar). Frasier er psykiater, har sit eget radioprogram og forsøger at navigere gennem livet sammen med sin bror, far og den britiske husholderske, Daphne.

Den er let at følge med i og er bare rar. Kelsey Grammer, der spiller Frasier, lægger også stemme til Sideshow Bob i The Simpsons, og har en markant stemme, der er meget behagelig at lytte til. Selvom flere temaer i serien efterhånden ikke er så sjove længere (som da der bliver gjort nar af Daphnes vægtøgning for at dække over skuespillerindens graviditet), fanges jeg stadig en gang i mellem til et afsnit eller to. Det er hyggeligt, og du kan se alle 11 sæsoner på Viaplay.


(Foto: Dynasty/Netflix)

Rikke – ”Dynasty”

Husker I Dollars fra 80erne? Det gør jeg også, og derfor stod genskabelsen af netop denne serie ikke særlig højt på min liste over det, der bare skal ses. Men så en dag fik nysgerrigheden alligevel overtaget. Og det er faktisk ikke helt tosset, det der Dynasty. Masser af intriger, skumle planer og smukke mennesker, der går bag hinandens rygge. Det er ikke Twin Peaks, og det er ikke Game of Thrones. Det er ikke noget, man taler højt om, at man ser. Men det er effektiv underholdning, og jeg tror faktisk, jeg kommer til at tage mig en Dynasty-time hver uge, når der er blevet lagt et nyt afsnit på Netflix. Der kommer 22 afsnit i første sæson, så der er masser af guilty pleasure at glæde sig til.


(Foto: How I Met Your Mother/20th Century Fox Television)

Claus – “How I Met Your Mother”

Min definition på en guilty pleasure er en serie, som alle andre synes er lidt dårlig, eller som ikke passer rigtigt til ens køn. How I Met Your Mother (HIMYM) er begge disse ting. Serien er en romantisk komedie-sitcom, som oftest bliver sammenlignet med Friends – og det er ikke helt uden grund, for den handler også om en flok venner, der mere eller mindre alle sammen bor sammen.

Gennem samtlige sæsoner bygges der op til, at hovedpersonen Ted Mosby, som er en følsom og intelligent mand (en farlig ting at være!) skal møde den eneste ene, kvinden han bliver gift og får børn med. Den fortælles i flashback af den ældre version af Ted, som sidder i år 2030 og fortæller om sine oplevelser fra 2004-2013 til sine to børn. Hans måde at fortælle på er ofte selvforherligende og let revisionistisk (fx ryger de ikke hash, men ”spiser sandwicher”, de bruger ikke-bandeord i stedet for bandeord (i virkeligheden en smart måde at slippe udenom de amerikanske TV censur-regler), og han bliver ofte selv sat i et LIDT for godt lys. Men alligevel har serien en charme og humor, jeg slet ikke kan modstå.

Jeg har flere gange taget hele maratoner, hvor jeg har set samtlige sæsoner over en måneds tid, og hver gang nyder jeg den, selvom den ofte er for meget. Men hvad gør det? Og hvad så, om man ved, hvordan den ender? Det gør man jo fra første episode, når man får at vide at ”dette er historien om, hvordan jeg mødte jeres mor” – man ved godt, hvad der vil ske til sidst.

Serien var meget populær mens den kørte, men har fået et rigtigt skidt ry, efter den sluttede (mest pga. at de sidste 2 sæsoner var temmelig dårlige). Alligevel kan jeg varmt anbefale den for et godt grin. Og ligesom vi alle har en af vennerne fra Friends vi ligner, så har vi også en af personerne i HIMYM vi identificerer os med. Jeg siger ikke, hvem JEG ligner – men det gjorde i hvert fald, at jeg holdt ved hele vejen.


(Foto: Beverly Hills 90210/90210 Productions)

Jonas – ”Beverly Hills 90210”

Fordelen ved at komme efter Claus er, at jeg kan stjæle hans definition på en guilty pleasure. Jeg er meget enig i, at valget bunder i andres meninger og måske særligt det forhold, at jeg ser en tøse-serie.

Siden mine tidlige barneår har jeg været hooked på Beverly med de mange intriger og dramaer. Det startede vist med, at jeg opfattede, at min daværende barnepige så denne serie, og da jeg først havde set lidt med, var jeg ikke til at stoppe igen. Jeg voksede op med denne serie og målte begivenhederne i mit eget liv efter idolerne i serien (den ene uge perfekte Brandon, den næste bad boy Dylan). Jeg tror nærmest, jeg så den fra start til slut 8 gange – LÆNGE LEVE TV2’s PROGRAMPOLITIK!

Som årene gik, og jeg blev ældre, så jeg mindre og mindre – den blev vist også endelig taget af programfladen en kort periode – men de universelle problemstillinger og hovedpersonernes karaktertræk har hængt ved lige siden.

Jeg kommer fra en generation, der er vokset op med Beverly Hills 90210, så på denne vis er det også vidunderligt med en fællesreferenceramme, når man er sammen med sine jævnaldrende. Alle kender til Donnas mødom, Dylans misbrug og Peach Pit After Dark. Jeg forestiller mig, at Beverly Hills udfylder den rolle, bibelen gjorde for mennesker for 500 år siden – alle ved, hvad vi taler om, når vi taler om det.

Puha, nu er det ude…. Nu ved alle at jeg ser Beverly. Egentlig rart. Hvad trænger DU til at bekende???

Indlægget er præsenteret i samarbejde med JustEat

Læs også: Vi Elsker Serier og JustEat præsenterer: Den ultimative binge-guide!

Læs også: Uendelighed afbrudt: Da Beverly Hills 90210 døde

1 comment
  1. Uh! Den er svær! Men en serie jeg nok ikke lige fortælle alle at jeg ser, det må være Gossip Girl som jeg så i mine slut teenageår. Masser af drama, Girl Power, sex på kryds og på tværs, og alle havde deres hemmeligheder og både mørke og gode sider. Også var det bare spændende at gætte sig til hvem der i sidste ende var Gossip Girl. Han dog kun set den en gang så vidt jeg husker. Ellers har heg også set rigtig meget Grey’s Anatomy, er dog stoppet da der er andre serier jeg er begyndt hellere at ville se, også har jeg da se HIMYM et par gange!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like