Vinyl – Anmeldelse af sæson 1

Hvis man er til musik (primært fra 70’erne) og godt kan lide at dykke lidt ned under overfladen i pladebranchen, som især i 70’erne og 80’erne var notorisk berømt eller berygtet, for at flyde med stoffer, sprut og selvdestruktiv adfærd. Så er serien Vinyl fra HBO uundgåelig.

Jeg er lige blevet færdig med den første sæson, dog skulle sæson 2 være “in production” og klar på HBO i 2017.

Serien handler om pladeselskabsmogulen Richie Finestra, som spilles af Bobby Canavale, der er fast besluttet på at give en revival til hans label American Century Records. Dette er ikke uden udfordringer og med hans excentriske personlighed og ganske umættelige trang til alkohol, sex med sekretærer og kokain, er der lagt i støbeskeen til en masse skandaler.

Richie Finestra
Foto: HBO Nordic // Richie Finestra (Bobby Canavale)

Det sidste har serien masser af, men desværre er den til tider bare alt for forudsigelig, og serien hæver sig efter min mening aldrig rigtigt over andet end god underholdning, som fra afsnit til afsnit godt kan svinge en del. Jeg var især ikke begejstret for pilotafsnittet, hvilket må siges at være den oplagte mulighed, for at give sit publikum appetit på mere. Dette lykkes efter min mening ikke særligt godt. Den går simpelthen hen for langsomt og der bygges for meget op uden rigtigt at komme nogle vegne.

Hvorfor ser jeg så videre, hvis jeg ikke var imponeret over piloten? Det er der to årsager til og måske et par mere. Den første årsag er Martin Scorsese, som er instruktør, og man bailer sgu ikke bare på Scorsese for faen! Vi snakker Goodfellas, Taxi Driver og Casino! Så nej, man giver den selvfølgelig en chance. At Mick Jagger er hans medsammensvorne på instruktørsiden, gør det ikke mindre interessant, hvilket var grund nummer to.

En anden årsag til at jeg så sæsonen til ende var, at Richie Finestra karakteren faktisk er ganske underholdende. Man kan vel sammenligne serien med Mad Men og Richie Finestra med Don Draper, da begge afspejler en periode med en mandlig antihelt, der har sine dæmoner at slås med.

Birgitte Hjort Sørensen
Foto: HBO Nordic // Richies kone Devon (Olivia Wilde) og veninden Ingrid (Birgitte Hjort Sørensen) 

I rollen som elskerinden til Andy Warhol ses Ingrid, som spilles af den danske stjerne Birgitte Hjort Sørensen, som også har spillet med i bl.a Borgen og Game of Thrones. Og det gør hun faktisk ganske glimrende, hvilket vi herhjemme sagtens kan være stolte af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like