Vores tv-helte er lousy forældre

Dem vi holder med burde have et visit fra socialforvaltningen.

Efter flere timers investering i vores yndlings serie-karakterer begynder vi at holde med dem og holde af dem. De bliver nærmest som rigtige bekendte for os, og det kan være svært overhovedet at forestille sig, at karakterne i virkeligheden bare er skuespillere, der rent faktisk fik jobs. For at vi virkelig skal tro på dem som rigtige mennesker, får de tildelt fejl og mangler, vi kan relatere til.

Læs også: Druk, narko og seriehelte

På den måde er det også stærkere, hvis de udover at være super cool karakterer også lærer af disse fejl og bliver bedre mennesker i løbet af serien. Det er nok i virkeligheden det, der holder os fast. Vi ønsker, at tv-vennerne ligesom os selv hele tiden prøver at blive bedre mennesker, og hvis det kan lykkedes for dem, kan det måske også for os.

Bad, bad parents.

I nyere tv-serier viser vores helte sig ofte at være dårlige forældre, der ikke kan balancere imellem karriere og familielivet. Det viser sig dog først efter et par afsnit eller måske endda et par sæsoner, at de ikke kan varetage forældreopgaven særlig godt. På dette tidspunkt har vi allerede etableret en sympati og forståelse for dem, og vi ønsker, at de hurtigt forbedrer sig. Det skaber ubalance i vores oprindelige umiddelbart positive opfattelse af dem, og det vil vi gerne have løst. Men samtidig er der også grænser for, hvor meget disse seriehelte kan byde deres nærmeste og dermed også os, før vi holder op med at holde med dem. Sådan er det også i det virkelige liv. Vi kan ikke blive ikke ved med at give chancer. Hvem der umiddelbart er cool karakterer, men i virkeligheden viser sig at være afstumpede egoistiske individer, der kontinuerligt forsømmer deres børn, ender vi med at vende os imod.

spoiler-alert

Spoiler alert, hvis du ikke har set House of Cards og hele Dexter!

Hvis Frank og Claire Underwood fra House of Cards havde haft nogle børn, ville de unægteligt skuffe dem systematisk og på daglig basis, og jeg tror ikke, at vi som seere ville have fulgt dem i fire sæsoner. Alle deres bedrifter har indtil videre kun gået ud over voksne, og dermed er der stadig en stemme i mig, der holder med dem – og det er i virkeligheden fuldstændig vanvittigt efter alle de uskyldige ofre der har måttet lide på deres vej til magten. De har bare endnu ikke taget så meget som en slikkepind fra et barn, og det er ret afgørende.

Læs også: De allerbedste citater af Frank Underwood

Dexter var helt fra begyndelsen rigtig god ved børn, og han kunne aldrig finde på at gøre dem noget. Faktisk slår han en børnemorder ihjel i allerførste afsnit, og selvom han nyder selve agten, så er der ingen tvivl om, at vi (eller jeg) i bund og grund synes, at Dexter er cool nok! Som et ødelagt barn af en myrdet narkoman, ved han også noget om vigtigheden af børns tarv, og den måde han også er sammen med kærestens unger gør, at vi kan ikke andet end at elske Dexter. Men han får selv et barn i fjerde sæson, og selvom han selvfølgelig prøver, så er han ikke den store far. Med forældreøjne viser han sig nemlig at være både afstumpet og egoistisk, og han prøver ikke hårdt nok. Efter afslutningen af sæson 8, hvor Dexter møder sin skæbne, er det ikke længere ham, jeg har sympati med. Efter alt det han har slæbt sin familie igennem, begyndte jeg at hade ham. Alle ulykker kunne i mere eller mindre grad tilskrives Dexter, så det eneste jeg tænkte på var udelukkende sønnen, der nu måtte vokse op som forældreløs og uden sin faster Debra!

Læs også: Hvorfor vi mænd forstår Dexter

Dexter er langt fra den eneste, der kunne have haft godt af sundhedsplejerskens råd og vejledning, og jeg har her lavet et galleri over de af mine seriehelte, der har vist sig at være de værste tv-forældre. I kommentarfeltet kan du nævne dem jeg har glemt!

Der vil forekomme spoilere i det følgende!

dexter_dad

Dexter Morgan – Dexter

Serien prøver faktisk ikke at gøre alt for meget ud af, hvor dårlig en forælder Dexter egentlig er. Det er som om det lidt bliver negligeret, hvor meget han lader barnepigen passe sin lille dreng, når han skal ud og slå ihjel. Det er hjerteskærende, hvis man begynder at tænke på, hvor lidt man ser de to sammen i serien. Samtidig kunne han også have forhindret, at drengens mor, Rita, blev myrdet. Ritas andre to børn der nu står helt uden nogen forældre, bor nu hos bedsteforældrene, hvor Dexter er en no show!

Læs også: Hvilken tv-psykopat ligner du mest?

homeland_carrie_m

Carrie Mathison – Homeland (Spoiler ahead!)

Carrie er så dedikeret en CIA agent, at hun som mor er komplet afstumpet. I fjerde sæson har hun udover at have forladt sin baby også prøvet at drukne hende for at slippe for ansvaret. Den scene må være gået over i historien som den mest overspolede scene blandt Homeland-fans – især forældrene! Dog viser det sig, at Carrie i begyndelsen af femte sæson begynder at tage ansvaret på sig, men hvor lang tid dét holder, vil tiden vise.

Læs også: Anmeldelse af Homeland sæson 1-4

the_killing_sarah

Sarah Linden – The Killing

Sarah prioriterer tydeligt mordopklaring noget højere end sin egen teenagedreng, og det er tydeligt, at han bestemt heller ikke stortrives sammen med sin hende. Sarah er selv et børnehjemsbarn med en masse omsorgssvigt i bagagen, og derfor er det ikke let for hende som voksen at skulle give noget videre af sig selv. I sæson 3 ender hun også med at få en opringning fra en advokat om hendes netop manglende forældrekompetencer, og det skulle heller ikke undre mig, at sønnen en dag begår et mord bare for at få mors opmærksomhed.

Læs også: Min top 5 over mest creepy seriekarakterer

richie_finestra_profile

Richie Finestra – Vinyl

Den kokainsniffende og spiritusdrikkende excentriker, Richie Finestra, som lever og ånder for hans pladeselskab får ikke just prisen som dad-of-the-year. Dette kommer specielt til udtryk ved en af hans druk-marathoner, hvor en af hans børn tropper uanmeldt op og ser farmand i en ikke-flatterende situation.

Læs også: Anmeldelse af Vinyl

td_marty

Marty Hart – True Detective

Marty Hart er et primitivt man-child, der slet ikke har kontrol med sine indre dæmoner. Han ser sig selv som religiøs, men forstår åbenbart ikke rigtigt, hvad der ligger i det siden han er systematisk utro mod sine børns mor. Han er også uopmærksom på den ældstes datters tilpasningsproblemer, hvilket resulterer i, at hun bliver goth af de helt forkerte grunde.

Læs også: True Detective 1 vs 2

cali_hank_moody

Hank Moody – Californication

Endnu et man-child, der så gerne vil gøre det godt for ekskonen og datteren. Han formår dog slet ikke at udfylde American soccer dad-rollen, idet hans eget ego og utallige løsslupne California chicks har det med at komme i vejen.

Læs også: Serier jeg hader at elske

bb_walter

Walter White – Breaking Bad

Walter White skal dø af kræft og for at få penge til at betale for sine behandlinger, bliver han til Heisenberg – en kynisk producent og afsætter af crystal meth. Det ender med at overtage hele hans personlighed, og det til trods for, at hans egen søn får samlet penge ind til ham via. en Internet fond. Ufortrødent fortsætter White med at køre sig selv, sin familie og hele samfundet ned ved at sælge det blå street-drug for sin egen magtbegærligheds skyld. Jeg så aldrig serien færdig, for jeg kunne ikke holde Walter White ud i mere end to en halv sæson Han gjorde mig i så dårligt humør med alt sit pis, at jeg virkelig håbede, at han endte med at dø- alene.

Læs også: “Jeg hader Breaking Bad!”

Hvis du kan komme på nogen af dine tv-helte, der er ligeså slemme eller værre forældre, så skriv dem endelig i kommentarfeltet og forklar, hvorfor de aldrig skulle have fået børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like