Westworld: Status efter afsnit 7

spoiler-alert

Spoiler alert! Læs kun videre, hvis du har set afsnit 7 af Westworld!

Værterne i Westworld kan ikke se det, der er en trussel mod deres egen opfattelse af virkeligheden. ”It doesn’t look like anything to me”, siger Bernard, da han ser tegningerne af ham selv som robot. Det lignede dog noget for Sidse Babett Knudsens Theresa Cullen.

Som ansvarlig for gæsternes sikkerheden i Westworld, er hendes afslutning i serien poetisk. Den eneste hun lukkede ind i sit liv var en vært, og uden at vide det degraderede hun sig selv til en gæst og endte med at dø for det.

Læs også: Yiiiihhaaa vi får mere mord og hor i Westworld!

westworldFoto: HBO // Bernard Lowe og Theresa Cullen

At Theresa lukkede Bernard ind i sit liv kan fortælle to ting:

Enten at Ford har regnet Theresa ud helt fra begyndelsen. For trods hendes robotagtige attitude og panserværn mod andre mennesker, var Ford i stand til at programmere en androide, der kunne trykke på de helt rigtige knapper hos hende, så hun til sidst førte sig selv i døden.

Eller så kan det betyde, at disse maskiner er mindst ligeså menneskelige som os selv. Ligesom os handler værterne også ud fra et sammensurium af minder og drømme. Vi bliver også ulykkeligt forelskede ligesom Bernard. Samtidig kan vi mennesker ligesom værterne også være blinde overfor åbenlyse trusler imod vores egen virkelighed. Oftest ser vi kun det vi vil se – Ligesom Theresa. Og hvis man tror på en skaber, er vores så mere godmodig end Ford?

Læs også: Værd at vide om reglerne i Westworld

Blandt medarbejderne i Westworld, er det indtil videre kun Bernard, der har fremstået tillidsvækkende og varm og som det bedre menneske. Ja, lige indtil at Bernards skaber, Ford, beordrede ham til at slå sin egen kærlighed ihjel. En tragedie som jeg tror ikke er så nem at slette fra Bernards harddisk og som kommer til at definere hans skæbne fremover. Ligesom det ville gøre hos dig og mig.

Sidse Babett Knudsen
Foto: HBO // Sidse Babett Knudsen i rollen som Teresa Cullen

Får vi mere at se til Sidse Babett?

Selv siger hun i flere interviews, at hun netop godt kunne spille med i Westworld, idet det var en tidsbegrænset opgave indtil Theresa Cullens død. Så det betyder vel nej… Men i det rum, hvor hun blev slået ihjel af Bernard, var Ford i gang med at bygge en af sine egne værter i den store mælkeprinter. Kunne den vært ikke være en android-Theresa, så hun ikke ligesom mangler ude i virkeligheden? På den måde kan Ford også nemmere få sin drøm om parken gjort til virkelighed, hvis hun er programmeret efter hans hoved. Jeg håber i hvert fald, at hun er med lidt mere…

Alt det og meget mere ser vi på mandag, når pianolaet spiller introen til 8. afsnit af Westworld! Can’t wait!

Læs også: Stream Westworlds super cool pianola covers!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like