10 catchy catchphrases

Foto: How I Met Your Mother / Netflix

Der er mange ting, som er med til at gøre serier mindeværdige, men særligt én ting kan være med til at give dem en speciel plads i folks hjerter – catchphrases. Vi har derfor samlet vores top 10 over de mest catchy catchphrases, som med få og nogle gange kun ét ord på magisk vis kan hive os tilbage i et serieunivers.

(Foto: The Simpsons/20th Century Fox Television)
  1. Homer Simpson (The Simpsons)

Vi kan lige så godt starte med den: ”D’oh!”. Måske skyldes populariteten, at det nogle gange kan være lidt svært at sætte ord på sine frustrationer, og så er ”D’oh!” simpelthen bare kort, godt og perfekt til anledningen. Der er få begrænsninger for, hvornår det kan bruges – faktisk kan man på det herligt opfindsomme internet finde en liste over de mange gange, udtrykket er blevet brugt i seriens tid – se dem her. Det er endda så populært, at det i 2001 blev føjet til Oxford English Dictionary.

(Foto: How I Met Your Mother/20th Century Fox Television)
  1. Barney Stinson (How I Met Your Mother)

Barney kan mange ting – skrive bro codes, trylle og score damer for eksempel. Hans ultimative evne er dog de mange catchphrases, og det kan faktisk være svært at vælge. ”Suit up!” og ”What up?” er glimrende bud, men min favorit må være den klassiske: ”It’s gonna be legen … wait for it … and I hope you’re not lactose intolerant because the second half of this word is … DAIRY”. Den er lige præcis simpel nok til at huske, men kræver en så hurtig levering, at det er sjovt at blive ved med at prøve.

(Foto: Columbo/NBC)
  1. Columbo (Columbo)

Mens nogle catchphrases er sjove at irritere sine medmennesker med, er andre klassiske i den forstand, at de giver seerne et kick, når de optræder i serien. ”Just one more thing” er et perfekt eksempel fra detektivserien Columbo. Vi så mange skyldige, der troede, at de slap af sted med det – lige indtil denne catchphrase kom, for så vidste vi godt, hvor vi var på vej hen.

(Foto: The Flintstones/ABC)
  1. Fred Flintstone (The Flintstones)

Hvor ”D’oh!” er det ultimative udtryk for irritation, er Fred Flintstones ”Yabba Dabba Doo!” det stik modsatte – nemlig den perfekte måde at vise verden, hvor glad man er.

(Foto: South Park/Comedy Central)
  1. Stan & Kyle (South Park)

Den her er lidt mere makaber, da den refererer til, hvordan den unge dreng Kenny gang på gang bliver myrdet på de mest ekstreme måder. Heldigvis kan man sige, at fordi det sker så mange gange, bliver det med tiden mere absurd end dystert, og faktisk ender det med at blive helt sjovt, når Stan og Kyle råber: ”Oh my God! They killed Kenny!”. Ligesom med Columbo bliver det noget, man sidder og venter i spænding på, og hvis en catchphrase kan hive os ind i universet på den måde, så ved man, at den kan noget.

(Foto: The Office/NBC)
  1. Michael Scott (The Office)

Hvis man har set The Office (US), er man helt med på, at Michael Scott er møgirriterende, men samtidig umulig ikke at elske. Det samme gælder hans catchphrase ”That’s what she said!”. For en stund gik alle og sagde det, og ligesom i serien er det på en gang vildt upassende, men også ret sjovt, fordi det kommer, når man mindst venter det. Det er med til at give karakteren en barnlig charme, og vi elsker ham for det!

(Foto: Breaking Bad/AMC)
  1. Jesse Pinkman (Breaking Bad)

Come on, du ved allerede, hvilken jeg har tænkt mig at nævne. Her vil jeg give ordet til Aaron Paul (Pinkman) selv, der hos Conan gennemgår sine favoritvarianter af ”bitches”.

(Foto: Family Guy/20th Century Fox Television)
  1. Quagmire (Family Guy)

Hvis jeg skulle finde på ét ord, der kunne opsummere alle seksuelle undertoner, var jeg aldrig nået frem til ”Giggity”. Det er sikkert også derfor, at det hænger sådan fast i hukommelsen – ”who else but Quagmire?”.

(Foto: Friends/NBC)
  1. Joey (Friends)

Som første scene i videoen herunder viser, er der kun én, som kan gøre netop den her catchphrase retfærdighed, og det er Joey selv – enjoy!

(Foto: Cheers/NBC)
  1. Cheers

Ønsker vi ikke alle nu og da at træde ind i et rum, hvor alle med fryd i stemmen råber vores navn? Jeg tror, det er denne herlige fornemmelse, der ligger bag tiendepladsens popularitet: ”Norm!”.

Det er så mange fantastiske catchphrases, som gør vores engagement med serierne endnu større. Det er svært at begrænse sig til 10, så her er et par honorable mentions på falderebet:

”Aay!” (Fonzie, Happy Days)

”Dude” (Hurley, Lost)

”Cowabunga!” (Michelangelo, Teenage Mutant Ninja Turtles)

”What’chu talkin’ bout, Willis?” (Arnold, Diff’rent Strokes)

”Bazinga!” (Sheldon, The Big Bang Theory)

Læs også: Mine 10 bedste serier på Netflix

Læs også: The Good Cop lander på Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like