Om os

Hos Vi Elsker Serier får du nyheder, anmeldelser af og guides til tidens bedste film, serier, tv, podcast, lydbøger og kulturoplevelser.

Her kan du møde redaktionen bag Vi Elsker Serier.

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-01-17/detvielsker_portraet_02.jpg
Foto: Rita Kuhlmann

CARINA NØRGAARD SCHOU, CHEFREDAKTØR
[email protected]

Carina er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet og L'Université Paris-Diderot i Paris. Hun har tidligere arbejdet som journalist og redaktionschef på flere magasiner og som kommunikationschef for en række kulturhistoriske museer.

Hvilken tv-serie er den næste, du skal kaste dig over?
– Jeg elsker et velproduceret periodedrama, og dem er der heldigvis mange af de kommende måneder. Cristóbal Balenciaga på Disney+, The New Look på Apple TV+ og Feud: Capote vs. The Swans er alle på min watch-liste. Jeg elsker historiske dramaer, og så gør det ikke noget, at det hele er krydret med et flot kostumedesign.

Hvad er den bedste film, du har set i biografen i år?
– Jeg blev blæst bagover af Yorgos Lanthimos' nye film Poor Things med Emma Stone i hovedrollen. En fabelagtig fortælling om en menneskeskabt kvinde med en babys hjerne, der gennemgår et helt livs udvikling - både mentalt, intellektuelt og seksuelt - i løbet af filmens lidt over to timer. Hun er hæmningsløs og helt uden filter, og hun indtager grådigt hele verden. Det er en vild feministisk fortælling, som sad i mig flere dage efter, at jeg havde set filmen.

Hvad lytter du til, når du er på farten?
– Pt. lytter jeg faktisk mest til vores egen nye podcast Det, vi elsker, hvor vi taler om film, serier og kultur i det hele taget for at blive opmærksom på, hvad der fungerer godt, og hvad der skal strammes lidt op på til næste gang.

Hvilken kulturoplevelse anbefaler du til alle lige nu?
Timerne på Det Kongelige Teater med Sofie Gråbøl, Josephine Park og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne. Den er baseret på Michael Cunninghams bog The Hours, som også er blevet filmatiseret af Stephen Daldry i 2002. Jeg var spændt på at se, hvordan de havde tænkt sig at iscenesætte den, da den foregår i tre forskellige tidsaldre, men det er virkelig godt løst med en drejescene og hele castet på scenen samtidig, der er 'på' på forskellige tidspunkter. En virkelig fremragende forestilling.

Medarbejderfoto‪
Foto: Søren Jul Lamberth

SIGNE BJØRG GRANBERG, SOME & CONTENT MANAGER
[email protected]

Signe er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Hun har arbejdet i den danske mediebranche i mere end 10 år, bl.a. som pressechef for HBO i Danmark.

Hvilken tv-serie er den næste, du skal kaste dig over?
– Jeg er generelt meget glad for danske serier, så jeg glæder mig til Bag enhver mand fra Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der kommer sidst på året. Derudover skal jeg selvfølgelig også se den sidste sæson af The Crown, og så er jeg spændt på, om fjerde sæson af True Detective har noget godt i krimiposen.

Hvad er den bedste film, du har set i biografen i år?
– Jeg var en af dem, der lavede en ægte #Barbenheimer og så de to film – ’Barbie’ og ’Oppenheimer’ - på samme dag. Det var en fantastisk oplevelse, også i det hele taget at følge filmene gå deres fælles sejrsgang verden over.

Hvad lytter du til, når du er på farten?
– Jeg hører tit Genstart på vej til og fra arbejde, da det korte format passer godt til tidsrammen, men har jeg mere tid er min absolut største guilty pleasure sladder-podcasten Deux U fra virkelighedens Gossip Girl, Deux Moi.

Hvilken kulturoplevelse anbefaler du til alle lige nu?
– Personligt glæder jeg mig meget til at se The Hours på Det Kongelige Teater. Jeg var vild med filmen, og det glæder mig, at der kommer så mange nyfortolkninger inden for dansk scenekunst af både film og serier.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-01-30/dluhjh0j_1200x1200.jpg

CLAUS NYGAARD PETERSEN, JOURNALIST
[email protected]

Claus er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og skrev speciale om i karakterudviklingen hos Final Girls i horrorfilmfranchises. Han har i mange år skrevet anmeldelser for flere forskellige filmmagasiner og arbejdet som radiovært.

Hvilken tv-serie er den næste, du skal kaste dig over?
A Murder at the End of the World. Det er en murder-mystery serie skabt af Brit Marling Zal Batmanglij, som stod bag den fuldstændigt absurde og vidunderlige Netflix-serie The OA. Og så skal jeg se fjerde sæson af science fiction serien For All Mankind, hvor præmissen er, hvordan mon verden ville se ud, hvis russerne var kommet først til månen. Jeg slugte de tre første sæsoner på tre dage, hvor det politiske thrillerelement gør, at man bare ikke kan give slip på den, når først man er gået i gang.

Hvad er den bedste film, du har set i biografen i år?
– Enten Spider-Man: Across the Spider-Verse med sin rørende og underholdende historie og en billedside, som er fuldstændig out of this world. Eller Martin Scorseses Killers of the Flower Moon, der fænger bedre nu, end da jeg umiddelbart så den. Især afdøde Robbie Robertsons underlægningsmusik bliver jeg mere og mere glad for.

Hvad lytter du til, når du er på farten?
Fear Inoculum. Tool er et af den slags bands, hvor man hele tiden finder nye nuancer i deres vilde trancelignende kompositioner. Jeg beskriver dem lidt karikeret som metal-versionen af Pink Floyd.

Hvilken kulturoplevelse anbefaler du til alle lige nu?
The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer med John Malkovich i hovedrollen. Det er et teaterstykke, han har turneret rundt med i flere år, og næste år kommer det Aarhus, hvor jeg glæder mig usandsynligt meget til at se skuespilleren helt tæt på.

Mest læste