Om os

Vi Elsker Serier er lavet af serieelskere til serieelskere. Vi er et site for dedikerede seriefans, der gerne vil have nyheder, anmeldelser og anbefalinger til et bredt udvalg af serier. Vi går i dybden med indhold om alle typer af serier og genrer på streamingtjenesterne og flow-tv.

Her kan du møde redaktionen bag Vi Elsker Serier.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-01-30/75vsndfq_1200x1200.jpg

KIM MARTIN SØRENSEN, PRODUCT MANAGER

Kim er grundlægger af Vi Elsker Serier, der så dagens lys i marts 2016, da han syntes, der manglede et univers, som var 100% dedikeret til seriefans.

Hvad er din ultimative yndlingsserie?
Twin Peaks. Serien lærte mig at værdsætte kaffe og at elske det faktum, at uglerne ikke er, hvad man tror, de er. Derudover er Twin Peaks lige så meget en livsstil som en serie for mig.”

Hvilken seriekarakter minder du mest om?
”Kævlekvindens kævle fra Twin Peaks. Fordi jeg ved alt, men kommunikerer kryptisk.”

Hvilken serie er den næste, du skal kaste dig over?
”Mit næste seriefix er Yellowstone. Jeg lader mig jo rive lidt med af Taylor Sheridan-hypen. Og man vil jo gerne kunne tale med om det, alle andre snakker om …”

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-01-30/mxmrhitt_1200x1200.jpg

CARINA NØRGAARD SCHOU, REDAKTØR

Carina er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet og L'Université Paris-Diderot i Paris. Hun har tidligere arbejdet som journalist og redaktionschef på flere modemagasiner og som kommunikationschef for en række kulturhistoriske museer.

Hvad er din ultimative yndlingsserie?
"The Crown. Serien har den perfekte blanding af historisk vingesus, drama, intriger, store personudviklinger og uovertrufne kostumer. Derudover er skuespillet gennem alle sæsoner fænomenalt. Jeg er godt underholdt og bliver klogere samtidig, hvilket er den perfekte kombi for mig. Kunne også nævne Matador af alle de samme grunde."

Hvilken seriekarakter minder du mest om?
"Jeg drømmer om at være mere som Tanya McQuoid fra The White Lotus. Nok er hun krukket og neurotisk, men hun hviler i sin egen femininitet og er ikke bange for at støde nogen, befriende bramfri og har en kæmpe personlighed. Hun er helt sin egen. Og når det virkelig gælder, tager hun sagen i egen hånd og rydder alle forhindringer af vejen."

Hvilken serie er den næste, du skal kaste dig over?
"Femte og sidste sæson af The Marvelous Mrs. Maisel, der lander på Prime Video senere i år. En jødisk overklassekvinde i 50'ernes New York bliver forladt af sin utro ægtemand, må lære at stå på egne ben og springer ud som standup-komiker. Det er en coming of age-fortælling om en late bloomer, der skal kæmpe mod både sin egen families og det patriarkalske samfunds forstokkede normer. Kan virkelig anbefales."

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-01-30/2t7pwy-p_1200x1200.jpg

DANIEL LINDEKILDE ENGBERG

Daniel er cand.mag. i Medievidenskab fra Syddansk Universitet og startede oprindelig som praktikant hos Vi Elsker Serier. Han skriver nyheder og anmeldelser inden for især genrerne gys, horror og komedier.

Hvad er din ultimative yndlingsserie?
Avatar: The Last Airbender. Flot animeret serie med en utrolig velskreven historie, der varer præcis så længe, som den burde, og med et fantastisk univers fyldt med mindeværdige karakterer og fabelagtige skabninger. Den drager på østlig mytologi, har en perfekt blanding af action, humor og drama, samt en af de bedste redemption arcs på tværs af forskellige medier.”

Hvilken seriekarakter minder du mest om?
”Statler og Waldorf fra The Muppet Show. Kan altid give en spydig kommentar med på vejen, og når der ikke er andre til at grine af ens morsomheder, må man jo selv gøre det.”

Hvilken serie er den næste, du skal kaste dig over?
”The Sopranos. En skamplet på listen af serier, jeg ikke har fået set endnu.”

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-01-30/dluhjh0j_1200x1200.jpg

CLAUS NYGAARD PETERSEN, JOURNALIST

Claus er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og skrev speciale om i karakterudviklingen hos Final Girls i horrorfilmfranchises. Han har i mange år skrevet anmeldelser for flere forskellige filmmagasiner og arbejdet som radiovært.

Hvad er din ultimative yndlingsserie?
”The Wire. En masterclass i, hvordan man bygger en historie op. Ikke alene for en sæson, men for karakterudviklingen igennem flere sæsoner. David Simon er den ypperste løftede pegefinger mod det korrupte, bureaukratiske USA. Modet til at turde skifte fokus i hver enkelt sæson gør den slet og ret til verdens bedste.”

Hvilken seriekarakter minder du mest om?
”Stringer Bell (Idris Elba i The Wire). Altid planlæggende ud i fremtiden og fokus på at forbedre min egen position og min forretning.”

Hvilken serie er den næste, du skal kaste dig over?
White House Plumbers. Fra folkene bag den fantastiske politiske komedieserie Veep kommer den her satiriske perle. Med udgangspunkt i de virkelige omstændigheder omkring Watergate og med Woody Harrelson og Justin Theroux i hovedrollerne, ligger den her miniserie lunt i svinget til at blive årets bedste grin.”