3 grunde til at jeg – langt om længe – overgav mig til The Walking Dead

Foto: The Walking Dead/AMC
(Foto: The Walking Dead/AMC)

Jeg har aldrig haft planer om at skulle se The Walking Dead, for af en eller anden grund har jeg haft på fornemmelsen, at denne serie overhovedet ikke var noget for mig. Hvis jeg nu skal være helt ærlig, bunder min mentale modstand mod serien om Rick Grimes og de tilhørende post-apokalyptiske fortrædeligheder der skildres i serien, i bund og grund nok i arrogance og en følelse af, at en veluddannet fyr som jeg bør se noget mere intellektuelt. Tosset indstilling? Uden tvivl. Men nu er det så også indrømmet.

(Foto: The Walking Dead/AMC)

Jeg satte mig altså for at udfordre mine fordomme og tossede ideer og endelig – otte år efter premieren – se The Walking Dead. Nu skal det lige siges, at jeg kun er nået lidt over halvvejs i anden sæson, og det er altså dette foreløbige indtryk følgende bygger på. Men allerede nu ved jeg, at jeg skal se mere, og jeg har derfor listet tre grunde til at jeg overgav mig:

Det overordnede tema

Jeg er dybt fascineret at det overordnede tema i The Walking Dead. Og nej, jeg tænker ikke på zombie-tema eller lignende, men på det tema som Robert Kirkman – skaberen af den oprindelige tegneserie – selv har påpeget. Han har nemlig udtalt, at hvor spændende og fede zombie-historier end er, er dette ikke i sig selv nok til at skabe en interessant historie. I stedet er hovedtemaet i The Walking Dead en undersøgelse af hvad mennesker indeholder når det virkelig gælder. Man kunne sammenligne dette med de modstandsfolk, der stillede op, da nazister besatte Danmark midt i forrige århundrede. I denne situation blev enhver – ligesom Rick og hans kammerater bliver i nærværende serie – konfronteret med spørgsmålet: Vil du stille op eller vil du lægge dig ned? Er du mus eller mand? Samme spørgsmål bliver vi alle jo stillet overfor – i mindre målestok selvfølgelig – i vores eget liv, og The Walking Dead kan inspirere os til at stille op!

(Foto: The Walking Dead/AMC)

Rick Grimes

Dette leder os helt naturligt videre til min anden grund til at overgive mig: Rick Grimes. Han er jo – så vidt jeg har set – personificeringen af ovenstående, og det er ham vi følger for at se, om han kan stå testen – om han er i stand til at stille op… igen… og igen… og igen. Han er kommet ind under huden på mig, og jeg sidder konstant og ‘hepper’ på ham. Jeg er nok farvet af, at jeg selv har en søn og at jeg derfor også identificerer mig med Ricks ønske om både at beskytte og udfordre Carl (min egen søn hedder Karl!), men det er nok også meningen. Når jeg nu også kender lidt til Ricks senere skæbne, føles det om muligt endnu vigtigere at følge ham, mens jeg kan.

(Foto: The Walking Dead/AMC)

Min kone synes at den er for uhyggelig

Nu skal jeg jo ikke pege fingre af min kone, men det er super fedt, at hun ikke vil se med, da hun synes at vandrerne er for klamme. Adskillige gange har jeg introduceret hende for serier – The Americans er det bedste eksempel – hvorefter hun en dag bare er gået amok og har set en hel sæson i forvejen. Så endelig at have en serie for mig selv er egentlig fedt. Og så føler man sig da også lidt ekstra sej, når man ser noget, ens partner ikke tør se.

Jeg ser frem til endnu flere grunde til at holde af The Walking Dead i takt med at jeg kommer igennem sæsonerne. Mine fordomme er i hvert fald døde… for nu.

The Walking Dead kan ses på HBO Nordic og Viaplay.

Læs også: Stjerne vender måske tilbage til The Walking Dead

Læs også: The Walking Dead-skuespilleren Scott Wilson er gået bort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like