Action-thrilleren er tilbage! – dobbeltanmeldelse af Condor og Jack Ryan

(Foto: Tom Clancy’s Jack Ryan/Amazon Studios)
(Foto: Tom Clancy’s Jack Ryan/Amazon Studios)

Homeland har efterhånden i en del år været alene på tronen, når det kommer til højkvalitets action-packed spændingsserier. Nogen vil sikkert argumentere for, at Susanne Biers The Night Manager hører til i denne genre, men jeg synes personligt, at den mere var en intens Nordic Noir slow burner end rendyrket action.

For mig skal man helt tilbage til de første sæsoner af 24 Timer og Prison Break for at finde eksempler på medrivende popcorn-action thrillers i serieform. Serier, hvor du ikke absolut skal investere mindst tre episoder for at vide om du hænger ved, men hvor du fra de første fem minutter bliver revet med ind i universet. Nu er ventetiden endelig ovre.

(Foto: Condor/MGM Television)

Condor og Jack Ryan

C More og Amazon Prime har for nylig lagt hver deres stærke bud på binge-værdig katten-efter-musen spionaction ud på deres tjenester.

C More har erhvervet sig rettighederne til serien Condor, som følger den unge CIA-analytiker Joe Turner. Han har opfundet en algoritme til at spore terrorister, og ender derfor på flugt fra alle, da han bliver mistænkt for mordet på sine kollegaer.

(Foto: Condor/MGM Television)

Serien er et gennembrud for det unge stjerneskud Max Irons, som nok bedst er kendt fra miniserien The White Queen. Han leverer en overbevisende præstation, som den idealistiske, men naive Joe Turner der havner det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Derudover er det værd at nævne altid skarpe William Hurt, som spiller Joes onkel og chef i CIA, hvor han skal navigere mellem troen på sin nevøs uskyld og loyaliteten overfor sin arbejdsplads.

Seriens største stjerne er dog israelske Leem Lubany, der trods sine kun 21 år spiller rollen som den psykopatiske dræbermaskine Joubert. Hun er som taget ud af en James Bond-film, når hun med isnende overskud, og et intens glimt i øjet, nakker alle der kommer i vejen for hendes intensive jagt på Joe Turner.

(Foto: Condor/MGM Television)

Condor følger skabelonen fra den klassiske action-thriller, og det er let at drage paralleller til Bourne-universet, men den vinder point på sine mange twists fra start til slut.

Uden at afsløre for meget, så husker jeg ikke en serie udover The Walking Dead, med så mange uforudsigelige dødsfald. Ingen kan vide sig sikker i Condor.

(Foto: Tom Clancy’s Jack Ryan/Amazon Studios)

Den amerikanske Bond er tilbage

Amazon Prime spiller med de helt store muskler, og har investeret i filmisk høj production value i deres fortolkning af Jack Ryan.

Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine har tidligere (med større og mindre held) portrætteret rollen som den amerikanske helt Jack Ryan.

Baseret på Tom Clancys bestseller-bøger, følger vi den tidligere marinesoldat Jack Ryan, der som Joe Turner i Condor også arbejder som CIA-analytiker.

(Foto: Tom Clancy’s Jack Ryan/Amazon Studios)

John Krasinski spiller denne gang hovedrollen. Bedst kendt for den amerikanske version af The Office og forårets store gyser succes A Quiet Place leverer han en fin præstation som en krigstraumatiseret Jack Ryan, der jagter den hævnmotiverede terrorist Ali Suliman.

Jack Ryan er hverken en dyb eller kompleks historiefortælling. Men serien vinder på dens høje production value, sammenspillet mellem Jack og hans overordnede James Greer, og en stærk sidehistorie, hvor vi følger en mor og to børn på flugt mod Europa.

Sæson to er på vej.

Både Condor og Jack Ryan har begge fået bekræftet en sæson to, så der er garanti for serier der er værd at investere i.

Jeg er meget spændt på at se om Condor formår, at holde pulsen oppe og får udbygget universet rundt om Joe Turner, og håber Jack Ryan får løftet niveauet fra sæson et med en langt mere politisk kompleks historie.

Læs også: The Good Cop lander på Netflix

Læs også: 3 serier jeg altid anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like