Anmeldelse af Paranoid

En gammel i gårde kriminalkommissær bliver sat på en brutal nedslagtning af en mor til et tre-årigt barn på byens mest brugte legeplads. Samtidig løftes sløret for kriminalkommissærens stigende paranoia, og den kommer snigende fra det mest utænkelige sted…

Jeg havde godt set den et par gange – teaseren for serien, men af en eller anden grund var der noget ved den, der bare ikke fungerede for mig. Jeg blev ved med at vende tilbage til allerede sete serier, der var så gennemtygget, at de stort set kun blev brugt som baggrundsstøj, mens søvnen tog til.

En aften fik jeg så endelig taget mig sammen og fik trykket på play-knappen. Det viste sig at være det hele værd.

Paranoid

Paranoid er en serie i otte afsnit, hvor der er det mest umage set-up af karakterer, jeg længe har set. Originale, skæve, akademisk uddannede kynikere og øko-bohemske kvækere.

Egentlig er der flere hovedpersoner, og du lærer dem alle godt at kende. Du kommer under huden af dem alle. Der er nogle ret snoede og ikke ligetil sidehistorier, der helt sikkert lægger op til flere sæsoner.

Jeg har efterhånden set min del af krimier, og jeg må indrømme, at når min kæreste uforstående konstaterer: “sidder du nu og kigger på de serier, hvor alt er gråt i gråt igen!” Så kan jeg egentlig godt følge ham. Det er gråt i gråt, men denne her er lidt anderledes. Selvfølgelig kan mord aldrig blive farverigt og solskinsagtig, men der er alligevel noget over det her: Smukke sydengelske marker, farverige bygninger i Tyskland og en Jesus-figur i gennemsigtig plast fyldt op med farverig anti-psykotisk medicin.

Krimi kombineret med en større plotsammensværgelse går sjældent af vejen – det er bestemt heller ikke sagen her. Nyd den og god fornøjelse.

Alle afsnit af Paranoid kan ses på Netflix.

Skrevet af vores gæsteblogger Ina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like