DC Comic TV #3: Legends of Tomorrow

(Foto: Legends of Tomorrow/DC Entertainment)
(Foto: Legends of Tomorrow/DC Entertainment)

Du har sikkert set Marvels Netflix-serier som hænger sammen – men vidste du at DC også har et TV univers? Det kaldes The Arrowverse. Det er en kendsgerning at hvis noget virker for et studie i TV- og film verdenen, så er der andre studier der vil kopiere det. Marvels ”shared universe” fungerede rigtigt godt, så DC ville være med på vognen. I fire korte artikler vil jeg fortælle lidt om de fire serier, der indtil nu er med i dette univers. Vi er nu nået til del 3.

Da Legends of Tomorrow blev annonceret var der en del fans der kaldte det “Legends of Overflow”, underforstået at alle de karakterer, man ikke havde plads til i de to hovedserier, kunne komme herover. Både The Atom (nu med en ny kampdragt), Firestorm, White Canary og de to skurke Captain Cold og Heatwave fik hovedroller i serien. Som leder kom Arthur Darvil (kendt fra Doctor Who) og spillede en ny form for tidsrejsende, nemlig Rip Hunter. Han kommer fra en fremtid, hvor den gale overlord Vandal Savage styrer verden med jernhånd, og Hunter har bestemt sig for ændre tidslinjen, så Savage ikke kommer til magten. Han samler et team af superhelte og superskurke til at rejse rundt i tiden og forsøge at udgøre dette temmelig store projekt, og de kommer vidt omkring i tiden, både til for- og fremtiden.

Det fede ved Legends of Tomorrow er blandingen af helte og skurke, der kæmper for samme sag. Det var altid tydeligt, at folk som for eksempel Captain Cold havde en dybere personlighed end bare at slås med helte, og i denne serie får de lov at vise det. Desuden er seriens sæsoner meget korte, og budgettet kan derfor bruges på bedre effekter og den slags. Tidsrejseskibet Waverider som de bruger som base er utroligt lækkert designet, og virker både smukt og funktionelt, og der kæles for detaljerne når gruppen besøger en bestemt tidsperiode. Kostumefolkene går på overarbejde for at give folk passende tøj på, og det er for eksempel en fornøjelse at se heltene bevæge sig rundt i 1970’erne, med brede bukser og stort hår overalt. Det giver også en spændende følelse af, at selvom man har superkræfter, kan man godt være lidt clueless om hvad der skete lige præcis på det eller det tidspunkt i historien.

(Foto: Legends of Tomorrow/DC Entertainment)

Serien har nok slået flere hovedpersoner ihjel end de andre serier tilsammen, uden at det decideret kammer over i Game of Thrones-tendenser, men det giver også en følelse af at risikoen er stor. Flere af personerne forlader serien og vender tilbage igen senere – og på grund af tidsrejseelementet vender de nogle gange tilbage uden egentlig at vide, hvem de andre holdmedlemmer er…

Som en kuriøsitet skal nævnes at John Constantine, fra serien Constantine dukker op i serien, selvom hans serie officielt ikke er med i Arrowverse – men hans karakter er! Og han spilles da også af den samme skuespiller… sådan er det med rettigheder, af og til.

(Foto: Legends of Tomorrow/DC Entertainment)

Legends of Tomorrow er ligesom The Flash en sjov og livlig superhelteserie med kostumer, synlige kræfter og masser af gang i den. Den kan af og til have en lidt barnlig tone, især i de tidlige afsnit – men se bort fra den, og du har en serie, der både formår at være en spændende tidsrejsehistorie OG en god superheltehistorie. Så kan man ikke forlange mere!

DC’s Legends of Tomorrow har alle tre sæsoner tilgængelige på Netflix.

Læs også: DC Comic TV #1: Arrow

Læs også: Anmeldelse af Marvel’s Iron Fist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like