Den perfekte serieaften

Ja, hvordan skruer man den perfekte serieaften sammen? Hvis du er en ægte serienørd har du sikkert allerede faste rutiner omkring dit seriekiggeri. Måske får du ungerne passet, så du og din partner kan se den nyeste sæson af Game of Thrones eller House of Cards. Det er nok klassikeren – fredag aften i sofaen foran yndlingsserien med pizzaer, sodavand og slik. Som regel er en serieaften en social aktivitet, fordi der er noget særligt over at dele den serie, du elsker med andre.

Når du læser med her, er det nok, fordi du elsker serier – ligesom vi gør. Og du følger sikkert med i en eller to af de mest populære, der kører lige nu. Måske venter du endda med at se din serie til flere af afsnittene er online, så du kan kaste dig ud i en serie-marathon med din kæreste eller bedste ven. Men har du overvejet, at den perfekte serieaften måske kan sammensættes på en helt anden måde? Nogle af de bedste serieaftener eller –dage, jeg har haft, har været sammen med en veninde. Og serierne vi så var på ingen måde nye, faktisk havde de typisk en del år på bagen. Gamle favoritter som Frasier, Seinfeld og endda 80ernes historiske tåreperser Nord og Syd har givet anledning til stor seriehygge. Nostalgi er en undervurderet faktor, når du skal planlægge en god serieaften, så jeg vil opfordre dig til at gå tilbage i tiden, når du vil have ultimativ hygge. Hvilken serie var din barndoms eller ungdoms yndling? Uanset om du var til Anne fra Grønnebakken, Star Trek eller Beverly Hills 90210, så kan det være enormt hyggeligt at genbesøge din fortids favoritter.

Find sammen med en, der har samme kærlighed til en gammel serie, som du selv har. I sørger for at have god tid. I bestiller mad, for der skal ikke bruges tid på at kokkere, når I skal hellige jer seriens univers. Og så er det bare om at komme i gang. I kan selvfølgelig gå i gang fra en ende af, men det kan godt tage lang tid at se alle afsnit af Beverly Hills 90210 – det kan nok ikke nås på en enkelt aften. Der er efter min mening ikke noget i vejen med at skifte rundt mellem sæsonerne, når du dyrker de gamle serier. Det handler jo primært om at genopleve de ting, du husker. Det kan være nogle bestemte afsnit eller perioder i serien, som du synes er særligt gode, eller som du forbinder med bestemte minder. Og som kan tåle et eller flere gensyn.

Læs også: Anmeldelse af The Deuce : Pilotafsnittet

Og nu hvor jeg alligevel udleverer mig selv, kan jeg så afsløre, at der findes afsnit af fx Frasier, Seinfeld og Friends, som jeg har set rigtig, rigtig mange gange. Jeg elsker komedieserier, og de er fantastisk gode til serieaftener, fordi man kan nå rigtig mange afsnit på forholdsvis kort tid. Og fordi det bare er rart at se noget sjovt og afslappende.

Hvis du ikke er til serienostalgi, men foretrækker at finde en ny serie – helst en med masser af sæsoner, du kan kaste sig over. Så tjek vores anmeldelser ud – vi anmelder både nye og gamle serier, så der er masser af inspiration at hente. Når alt kommer til alt, findes der jo ikke en endegyldig opskrift på den perfekte serieaften. Vi har sikkert allesammen forskellige ideer om, hvad sådan en aften bør indeholde. Men det er godt, hvis du er sammen med nogen, der elsker serien lige så højt, som du gør, og at rammerne tillader, at du kan lade dig opsluge.  Det er svært at seriehygge, hvis ungerne hele tiden afbryder, eller hvis du lige skal have klaret noget arbejde på computeren imens.

Og det vigtigste: TID. Den perfekte serieaften kræver simpelthen, at du har tiden til at fordybe dig. Uanset om din serieaften er i familiens skød, alene eller sammen med en anden entusiast, skal du kunne bruge den tid, det tager. Og lad være med at se på din serieaften som tidsspilde eller en form for guilty pleasure. Det er din tid. Når du elsker serier, er sådan en aften den bedste form for selvforkælelse. Du kan glemme alle dine forpligtelser og koble fuldstændigt af. Der er ikke noget, der hedder arbejde, rengøring eller smøring af madpakker. Der er kun dig, dine medseere og Mulder og Scully. Nyd det.

Dette indlæg er præsenteret i samarbejde med 

Bestil mad til den perfekte serieaften lige her!

Læs også: Theyre gonna feel pretty stupid when they find out : Mød en kæmpe The Walking Dead fan

Læs også: Take Away, Laura Palmer & Meals on wheels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like