Er du også gået i ferie/serie mode?

Præsenteret i samarbejde med :

Dette indlæg er en del af Just Eat & Vi Elsker Serier´s føljeton: Sofamad & Serier…

Del 2. Sommertid & Serietid

  

Så nærmer industriferien sig, og selvom du sikkert har taget forskud på glæderne ved at beruse dig i alkohol og musikoplevelser til diverse festivaler, så er det sgu dejligt at mærke Danmark gå i stå i godt og vel tre uger. Det er selvfølgelig lidt med blandede følelser, når man driver et site, der primært håber på at det sejler ned udenfor, så vi er tvunget til at bingewatche serier året rundt. Nu er det jo bare så heldigt, at vi bor i Danmark, og det danske vejr er ca. lige så utilregneligt som et afsnit af Twin Peaks (Så fik jeg lige flettet den serie ind igen).

Ferier & Serier

Hvis ikke du skal ud at rejse og søle dig til i “all you can eat” på et 4-stjernet græsk hotel, og give den som Mitch Buchannon i speedos på en overrendt strand, så skal du selvfølgelig nyde livet herhjemme. Og jeg siger jo ikke, at du ikke skal ud og sole mavsen, og fjolle forelsket rundt med fruen mens ungerne leger i parken, eller at du ikke skal imponere din nye tinder-fling med dit kendskab til diverse gå-i-byen joints, hvor du selvfølgelig er selvskrevet på gæstelisten. Jeg siger bare, at der også er en oplagt mulighed, for at du kan catche op på dine yndlingsserier og komme lidt til bunds i de 5-7 serier, du sikkert har kørende på samme tid.

Læs også: Den store serieguide til sommeren!

Slap nu bare af !

For mig er det afgørende, at jeg i sommeren får koblet totalt af. Med tre små børn, arbejde og et seriesite som tager alt min resterende tid, så er sommerferien en hellig højtid. Det er derfor vigtigt, at jeg indstiller mig på at komme helt ned i gear. Jeg har derfor valgt at prioritere det sjove, det hyggelige og det meningsfulde i min ferie, og derfor har jeg valgt at minimere det, der giver MINDST mening.

På min top 3 over ting der bare er unødvendigt og stressende, når jeg holder ferie er:

  1. Madlavning
  2. Rengøring
  3. Administration

Det første punkt var egentlig medvirkende til, at Karsten og jeg udtænkte det geniale, som bestod i at: “Når vi nu er så lidt interesserede i at lave mad, og når vi i forvejen ofte bestiller mad på Just Eat, hvorfor spørger vi så ikke dem, om de vil sponsere noget af vores indhold og være vores kommercielle partner?”

De købte heldigvis ind i vores idé, og vi tror på, at man sagtens kan lave kommercielt indhold, så længe vores kære brugere ikke generes af det og manipuleres med. Det hader vi ihvertfald selv!

Vi har ikke lige fundet et rengøringsfirma, der vil sponsorere vores indhold, og et firma der har en serievinkel på at indberette moms og lave Excel ark, for det lader til, at de ikke ligefrem hænger på træerne, så det må blive en anden god gang. Men vi er sindssygt glade for samarbejdet med Just Eat. både fordi deres udvalg er bredt og godt, de passer ind på sitet og det er praktisk. Med andre ord: Mindre stress, mere streaming og mere sofatid.

Den bløde vinkel

I bund og grund handler ferie i min verden om nærvær med hinanden. Nærvær med børn, familie, kæreste og venner. Hverdagen kan være stresset, og her er en ferien oplagt tidspunkt til at indhente meget af det forsømte.

En god dag, hvor du  har givet den som super forælder til dine små arvtagere, kunne du sagtens runde af med et par afsnit af sine yndlingserie som en slags belønning. Jeg vil personligt hellere bruge tid på nærvær end på madlavning. Og her kan en omgang Thaimad eller Sushi fra den lokale (Der skal jo også være plads til et kilo slik) altså gøre underværker.

Skal du have din ven eller veninde på besøg, så kan du sagtens kombinere et par røverhistorier fra den sidste bytur med et par afsnit af sin yndlingsserie, mens man sipper rosé. Du kan også spise sushi fra den lokale, eller drikke en kold tuborg, og hamre en 500 grams bøf ned der er sølet ind i bearnaise sauce. Det vigtigste – fokusér på nærværet! Det er tit de dage, du husker, hvor du hang ud og havde tid til hinanden, og det behøver ikke engang være i forbindelse med større formelle lejligheder. I min verden har sommerferien altid været synonym med eventyr, og hver dag kan sagtens blive en fest.

Jeg er desværre blevet ramt af sådan en kronisk følelse af, at jeg hele tiden forsømmer. Det er alt lige fra venner, til kæreste og til brugerne på sitet, hvis der ikke bliver skrevet nok indlæg grundet travlhed. Dårlig samvittighed tror jeg kun leder til flere sygedage og en skidt motivation, så den bane skal jeg ikke ud af. Jeg skal ganske enkelt bare huske at være i nuet, og sommerferien er præcist det, der skal til for at hjælpe mig med at finde ind til mig selv igen og genoplade batterierne.

Seriernes meditative effekt

Hvor kommer serierne så ind i billedet? Jeg vil jo mene, at det er en anelse selvdestruktivt ligefrem at proklamere, at jeg er serieafhængig. Det får i mine ører en meget negativ klang til sig, og jeg mener heller ikke, at jeg er nået dertil, hvor jeg har tabt grebet om virkeligheden, og kun kan fungere hvis jeg har fået mit daglige seriefix. Jeg bruger serier til at koble af og få mine tanker væk fra hverdagen. Jeg vil ind i et andet univers, jeg vil forføres og jeg vil underholdes. I hverdagen er det hele meget konstrueret og struktureret, men i ferien “må du godt”. Du må godt lige nappe 5-6 afsnit, når børnene sover, for du må godt sove længe, og du må godt se et par afsnit midt på dagen og slukke telefonen… and brother they call that freedom for a middleaged man!

I år skal jeg på ferie med hele familie-kavaleriet, og jeg nyder virkeligt de lange dage med masser af indhold og forhåbentligt solskin. Jeg nyder i den grad også, at jeg lever af at skrive om serier, for så er det ikke engang et arbejde, men nærmere en livsstil og en kæmpe lyst der driver værket, når jeg ser endnu et afsnit af min favoritserie uden, at skulle bekymre mig om noget som helst.

Jeg håber, I får en rigtig dejlig sommer derude med masser af serier, take away og gode minder!

Læs også: Anmeldelse af House of Cards sæson 5

Dette  indlæg blev præsenteret i samarbejde med: 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like