”Jordnær science fiction” – Interview med skuespillerne fra The Rain

(Foto: The Rain/Netflix)
(Foto: The Rain/Netflix)

På en regnfuld dag tog vi en tur forbi D’Angleterre og talte med skuespillerne bag den første danske Netflix-serie The Rain. Og ligesom man træder ind i hotellets lobby er det tydeligt, at der er nogle store producenter på spil i forhold til andre danske produktioner. Men det er også først nu at skuespillerne tænker over, hvilken maskine Netflix egentlig er.

Mikkel Boe Følsgaard: Vi er slet ikke vandt til at have mulighed for et så stort publikum. Det sjove er, at vi ikke tænkte over det under optagelserne. Det er et dansk hold og vi optog i Sverige og Danmark.

Alba August: Vi talte faktisk aldrig om det, før vi begyndte at lave presse på serien.

Mikkel: Processen var meget lig andre danske optagelser.

Alba: …og Netflix er virkelig gode til at promovere serien. Det er lidt underligt at se sit ansigt rundt omkring i København og Stockholm. Det er vi sky danskere ikke så vant til.

The Rain foregår i et postapokalyptisk Danmark, hvor en dødelig virus har spredt sig gennem regnvandet. Seks år efter virussens udbrud kravler Simone og hendes bror Rasmus ud af den bunker, der har huset dem i sikkerhed for regnens farlige dråber. De får følgeskab af en gruppe, der har overlevet gennem alle årene, og ved præcis hvor hård verdenen er blevet. Sammen forsøger de at finde sikkerhed, og måske flere svar på, hvorfor virussen begyndte.

(Foto: The Rain/Netflix)

Vi tog en snak med skuespillerne Alba August (Simone), Mikkel Boe Følsgaard (Martin), Lucas Lynggaard Tønnesen (Rasmus), Sonny Lindberg (Jean), Angela Bundalovic (Beatrice) og Lukas Løkken (Patrick). Vejret er næsten uundgåeligt at komme til at tale om på sådan en regnvejrsdag.

Angela Bundalovic: Der har været en del regnjokes..

Lucas Lynggaard Tønnesen: Måske et par stykker per interviewer.

Angela: Ja, særligt fra dem, der er kommet sydfra.

Sonny Lindberg: Jeg blev faktisk glad da jeg vågnede i morges og så at det regnede. Så var det ligesom i dag.

Er du ikke blevet medlem af vores serieklub endnu?
Støt Vi Elsker Serier med et medlemskab idag og få vores signaturplakat til en værdi af 199 kr.med i købet. Læs mere her.
Alle skuespillerne er enige om, at det var et godt hold fra starten, selvom der i alle ”familier” kan være lidt konflikter her og der, blev alt løst og der var også plads til sjov og ballade.

Mikkel: Vi er meget forskellige i gruppen af skuespillere. De andre gav mig meget energi, så det var en fornøjelse at spille sammen med dem.

Alba: Der er super meget energi i gruppen.

(Foto: The Rain/Netflix)

Det er sjældent, at vi ser danske film eller serier, hvor der lægges vægt på computereffekter. Men der har været mere plads til eksperimenter, selvom vi selvfølgelig også kommer til at opleve det intense, nære persondrama som de danske produktioner er så gode til.

Mikkel: Jeg tror ikke vi kunne have lavet The Rain uden Netflix. I Danmark er vi vant til at lave dramaer og thrillers. Serien her kræver nogle store muskler at skabe, så du tror på den. Jeg synes det er fedt, at Netflix kommer med al deres erfaring, og vi kan komme med vores i at lave gode karakterer og historier. Så blandingen er interessant.

Lukas Løkken: Det er som om det er et dansk projekt med amerikanske ambitioner.

Sonny: Jeg synes man kunne mærke Netflix rigtig meget, med de forskellige sets vi var ude på. Både på location og i studiet. Der må vi give den op for Sput (M. Wan Sputnick – produktionsdesigner red.), der byggede de mest utrolige bunkere, hvor det virkelig føltes som om du var nede i jorden og der var ting, der kunne springe fra loftet.

Lukas: Der har ikke været så mange science fiction-sets i Danmark. Det er næsten som om man gik i gennem Tusindårsfalken, og døren åbner sig for dig.

Sonny: Der er blevet drysset noget udover i processen, så der er blevet skabt noget magi. Det er virkelig noget, man ikke har set herhjemme før overhovedet. Men stadig har vi det menneskelige og det sanselige med os. Der blev ikke lige skrevet en alien ind, der kommer fra rummet.

Lukas: Det er meget jordnær science fiction.

Angela: Der bliver taget virkelig godt hånd om, hvordan The Rain skal komme ud og hvordan det skal komme ud til mange på en stor måde. Det er en serie, der skal underholde os alle sammen, mange steder i verden.

(Foto: The Rain/Netflix)

Netflix står efterhånden bag mange binge-værdige serier, og Følsgaard er hurtig til at sige, at det ville være den største kompliment, hvis en på gaden kom hen til ham og fortalte at de havde slugt The Rain i én køre. Men hvilke serier binger skuespillerne selv?

Alba: Stranger Things, sæson 2

Mikkel: Bloodline, sæson 1.

Alba: Jeg vil også gerne se den nye serie The Alienist. De var i Rom på samme tidspunkt som vi var, og det var ret interessant.

Lucas: Den seneste må have været The End of the F***ing World og Black Mirror. Jeg har det bare med at binge Netflix-serier. Jeg så også Dark på to dage. Jeg tror, at jeg er ham der binger serier. Det er som om det skal overstås, men på den fede måde. Jeg vil gerne føle at jeg mangler det i mit liv og kan glæde mig til en sæson 2 bagefter.

Angela: Der er noget fedt ved at have adgang til det hele på én gang. Som man nogle gange kan savne, når der kun kommer et afsnit om ugen. Jeg ser som regel noget, og så tager det mig en eller to dage at se det hele, og så ser jeg ikke noget i lang tid. Sidste gang jeg virkelig bingede for vildt var med Peaky Blinders, hvor jeg på tre dage var nået nærmest helt igennem.

Sonny: Dark. Vi var lige blevet færdig med at filme The Rain og det var noget jeg kunne relatere lidt til. Selvom de to serier er vidt forskellige.

Lukas: Black Mirror. Hver gang der kommer noget nyt af den serie, skal jeg bare se det med det samme. Det er lige før at den har ødelagt alt andet. Jeg var kæmpe fan af The Twilight Zone, og så kommer Black Mirror. Så nu har jeg to favoritserier på 30 år. Skidegodt! Haha. Ja, det må være min niche.

 The Rain er tilgængelig på Netflix den 4.maj.

Læs også: De bedste krimiserier på Netflix

Læs også: Anmeldelse af Black Mirror 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like