Mine 10 bedste serier på Netflix

Det er jo altid subjektivt, men her kommer mit bud på de 10 bedste serier på Netflix. Serier, der efter min mening bare skal ses! En god blanding af nyt og gammelt, der passer perfekt til en marathon-serieaften. Da dette er mit udgangspunkt, har jeg bevidst udeladt meget nye serier, som kun har en enkelt sæson på bagen.

(Foto: Arrested Development/20th Century Fox Television)

10. Arrested Development

Arrested Development er en fantastisk og meget skæv komedieserie, der handler om den yderst bizarre Bluth-familie, som mister fodfæstet, da pengene ryger sig en tur. Faren bliver sat i fængsel, og sønnen Michael må imens forsøge at holde styr på tropperne, som består af hans egoistiske og forkælede søskende og deres endnu mere egoistiske mor. Serien er vanvittigt sjov og fyldt til randen med morsomme bipersoner, der fuldt ud lever op til hovedrollernes mærkeligheder. De tre første sæsoner blev sendt fra 2003-2006, men Netflix har lavet to sæsoner mere. Den første halvdel af sæson 5 havde premiere i maj.

(Foto: Modern Family/20th Century Fox Television)

9. Modern Family

Jeg er en sucker for en god komedieserie, og Modern Family er en af de bedste. I moderne amerikansk stil handler den om familier med utraditionel sammensætning: Et homoseksuelt par og deres adopterede datter, en ældre mand og hans unge colombianske kone, hendes søn og deres fælles barn samt den mere traditionelle familie, hvor konen i de første sæsoner går hjemme med børnene, men senere bliver CEO i et stort firma. Det er ren feel good-tv på den hyggelige måde, og der er 8 sæsoner at gå i gang med på Netflix.

(Foto: A Series of Unfortunate Events/Netflix)

8. A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events kan bedst beskrives som mærkelig. Men den er også virkelig sjov og anderledes end alt andet, der findes på TV lige nu. Den handler om de tre højtbegavede søskende fra Boudelaire-familien, hvis forældre pludselig dør i en brand, og de sendes derfor i pleje hos den onde Grev Olaf (spillet uforligneligt af Neil Patrick Harris). Historien styres af den gådefulde fortæller Lemony Snicket, og den finder sted i en fiktiv udgave af denne verden, hvor de voksne er temmelig ubegavede, mens børnene ser sandheden.

(Foto: Sherlock/BBC Wales)

7. Sherlock

Sherlock Holmes behøver ingen præsentation, og det gør denne nyfortolkning af den ultimative detektivklassiker heller ikke efterhånden. Sherlock befinder sig i nutiden, og han er lige så genial en detektiv som altid. Hvis du ikke har set den endnu, så gør det.

(Foto: The IT Crowd/Channel 4 Television)

6. The IT Crowd

The IT Crowd er en af de sjoveste serier i de sidste 20 år efter min mening. Det kræver dog, at man kan lide engelsk humor. Den foregår i IT-afdelingen i firmaet Reynholm Industries. It-afdelingen ligger i kælderen, hvor de to nørder Moss og Roy får selskab af Jen Barber, som ikke ved en dyt om it. Se den og grin som aldrig før, når Moss og Roy overbeviser Jen om, at internettet kan være i en lille kasse, og at verden vil gå under, hvis den går i stykker.

(Foto: Stranger Things/Netflix)

5. Stranger Things

Hvis du var barn i 80’erne, vil du elske Stranger Things. Første sæson foregår i 1983, og det føles som en rejse tilbage i tiden at se den. Det er en rigtig gyser i stil med Stephen Kings klassikere fra netop det årti, og den har bare det hele – monstre, børn forsvundet i andre dimensioner og mystiske laboratorier, der eksperimenterer med overnaturlige kræfter.

Stranger Things er fantastisk godt lavet og har fortjent sin 5. plads på listen. Der er dog kun lavet to sæsoner indtil videre, og derfor er det svært at bedømme den højere – sæson 3 har premiere til næste år, og vi er mange, der venter spændt. Læs vores anmeldelse af Stranger Things her.

(Foto: Anne with an E/Netflix)

4. Anne with an E

Vi er nok mange, der har nydt klassikeren Anne fra Grønnebakken et utal af gange. Nu er der nye boller på suppen med nyfortolkningen Anne with an E, som virkelig leverer varen. Det er en mørkere og mere realistisk udgave af historien om Anne, og skaberne af serien har med succes taget friheder i forhold til kildematerialet. Der ligger to sæsoner på Netflix indtil videre, og ligesom med Stranger Things begrænser antallet af afsnit placeringen en smule. Læs vores anmeldelse af sæson 1 her.

(Foto: Gilmore Girls/Netflix)

3. Gilmore Girls

Gilmore Girls er en af mine absolutte yndlingsserier. Den hyggelige og inspirerende fortælling om den enlige mor, Lorelai Gilmore, og hendes højtbegavede datter Rory kan noget helt særligt. Den er fyldt med interessante og skæve personligheder, som alle taler meget hurtigt – dialogen i Gilmore Girls skal ganske enkelt opleves, og serien er så god, at den bør ses af alle. Læs vores anmeldelse af Gilmore Girls her.

(Foto: Godless/Netflix)

2. Godless

Godless er et sjældent mesterværk. Det er en miniserie og en af Netflix’ egenproduktioner, og den er utrolig vellykket. Det er en western, der foregår i en lille by, som kun er beboet af kvinder. Da den ondskabsfulde skurk Frank Griffin får færden af byen, tager begivenhederne fart. Godless er efter min mening den bedste serie, der kom ud sidste år. Læs vores anmeldelse her.

(Foto: Monty Python’s Flying Cirkus/BBC)

1. Monty Pythons Flying Circus

Jeg ved godt, at Monty Python’s Flying Circus er lidt uden for nummer i den her sammenhæng. Men den ligger på Netflix, det er en serie, og der er fire sæsoner. Og selvom den fik premiere i 1969, er den lige så skingrende tosset, fuldstændig absurd og genial, som den var dengang. At den snart har 50 år på bagen, gør ingen forskel. Det er stadig noget af det sjoveste TV, der nogensinde er lavet, og hvis du ikke har set det endnu, så gør det. Monty Python’s Flying Circus er den bedste kur mod tristhed og søndagsblues, der nogensinde er lavet, og på en liste over mine 10 bedste serier på Netflix, slår den alle konkurrenter af banen!

Læs også: 6 sexede serier på Netflix

Læs også: Det skal du se på Netflix i juni

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like