Er det sundt at se mange serier?

Ja det er et spørgsmål, som jeg er sikker på, at der er lavet rigtigt mange undersøgelser omkring og sikkert ikke med den mest positive konklusion.

Jeg er personligt født og opvokset med, at min mor fortalte mig, at jeg ville få firkantede øjne, skulle bruge briller og ville få dårlige drømme, hvis jeg så for meget fjernsyn. Hvad hun derimod ikke fortalte mig, var at jeg ville forbedre min koncentration, styrke min fortolkningsevne og styrke mine sociale egenskaber. Hvad begrunder jeg så dette med?

For det første, synes jeg selv, at jeg efter at have set mange serier og film, er blevet væsentligt dygtigere, til at tænke abstrakt og anskue flere perspektiver af virkeligheden. Om der kan drages en direkte kobling til mit TV forbrug, skal jeg ikke kunne sige men i og med, at det har spillet så stor en rolle i min opvækst, antager jeg, at det har været kraftigt medvirkende til at skabe denne evne.

Når man koncentrerer sig om, at følge med i en serie, skaber det et helt unikt fokus, som gør at man kan indleve sig i et univers og ud fra dette, faktisk gå hen og blive helt lykkelig af at være en del af det. Jeg kan også opnå samme følelse, af at læse en bog, men grunden til at jeg altid vil foretrække seriernes univers, er at jeg er meget visuel og påvirkes meget af, at se karaktererne og at få sat billeder på handlingen.

I forhold til de sociale egenskaber, er dette måske skrevet mere med et blink i øjet men ikke destro mindre, er det fantastisk at opleve hvordan folk taler sammen, ved kaffeautomaten om mandagen på jobbet, når søndagens mordgåde skal opklares eller når Dylan fra Beverly Hills 90210, har scoret en ny af tøserne i serien. Der er intet som serier, der kan få folk til at tale sammen og det er vel et af de første skridt mod god social integration, er det ikke?

Jeg vil her på sitet ikke prøve på at være højpandet og alt for faktuel, da jeg mest af alt beskæftiger mig med den følelse det giver mig, at se serier men jeg vil alligevel lige henvise til dette ganske fornuftige indlæg omkring serievaner – http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/skader-det-se-serier-15-timer-i-streg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like