The Walking Dead sæson 8 kan sikre din overlevelse i julen

Foto: The Walking Dead/AMC
(Foto: The Walking Dead/AMC)

De seneste måneder er jeg blevet klar over, at The Walking Dead kan sikre én overlevelse når det kommer til de særeste ting. En slem influenza lettes gevaldigt af en sæson eller to om Rick Grimes og resten af den ulyksalige gruppe, og samme gruppes strabadser og indstilling til disse, kan hjælpe én til at hanke op i sig selv, så man mestrer et kompliceret liv med job, familie og et hav af tv-serier. Men nu viser det sig, at selv juletiden kan gøres mere spiselig, da Blockbuster har eksklusive rettigheder til sæson 8 af netop The Walking Dead året ud. Jeg har i den forbindelse set nærmere på, hvorfor jeg synes at The Walking Dead er en af de mest binge-værdige serier der findes.

(Foto: The Walking Dead/AMC)

Jeg har aldrig haft så mange fordomme om en serie, jeg ikke havde set, som jeg havde med The Walking Dead. Jeg vil gå så langt som at vove den påstand, at jeg var overbevist om, at jeg aldrig skulle bruge så meget som ti minutter på serien. Men som tilfældet er med de fleste fordomme, er også mine sat i verden for at blive gjort til skamme. Og det blev de, da jeg først vovede pelsen og gik i gang med sæson 1. Min største fordom – at det bare var en serie, der udelukkende handlede om zombier – faldt hurtigt til jorden. Hvis jeg havde gjort mit hjemmearbejde ordentligt lidt tidligere, ville dette nok ikke være kommet som en stor overraskelse, da skaberen af den oprindelige tegneserie Robert Kirkman allerede i bind 1 af denne klassiker proklamerer, at zombier IKKE er nok til at drive et interessant narrativ. Hovedtemaet i The Walking Dead er derimod, hvad der sker med mennesker (her: Rick Grimes mfl), når de drives ud i ekstremer. Hvem stiller op? Og hvem knækker? Dette tema er virkelig interessant synes jeg, og det bliver bare endnu bedre i og med, at serien også har en kritik af vores samfundsopbygning som sidetema. Det handler altså om zombier, uden at handle om zombier. Og hvem er zombierne egentlig – i overført betydning? Det kan vi alle jo tænke lidt over. Hvis vi tør…

(Foto: The Walking Dead/AMC)

Seriens to andre største kvaliteter er – som jeg ser det – en række fede (og super sammensatte) karakterer og det faktum, at den er sindssygt spændende. Andrew Lincolns Rick Grimes, Norman Reedus’ Daryl og Maggie Greene (spillet af Lauren Cohan) er alle personer med ar på sjælen, som man bare glæder sig til at se mere til for hver sæson der går. Og selvom serien til tider har fået klø for flere steder at miste momentum, så har det faktisk været min oplevelse, at man er underholdt hele vejen igennem. Der behøver – i min verden – ikke være hardcore zombie-drab konstant. Den trykkede stemning i en gruppe, der er håbløst fortabt i en fjendtlig verden, er drama nok til mig.

(Foto: The Walking Dead/AMC)

Når man er en del af et serie-site, er det desuden altid interessant at følge, hvilke serier, der virkelig sætter gang i folks passion. Serier som Game of Thrones, Westworld, Greys hvide verden og Breaking Bad er altid garant for glædesytringer, debat og masser af positiv hype. Og det samme gælder The Walking Dead. Når der er nyt om serien dukker alle seriens fans (som altså nu også tæller mig) frem igen, og der bliver diskuteret på livet løs. Dette siger rigtig meget, både om seriens popularitet, men så sandelig også om dens kvalitet, som jeg mener er en del højere, end den ofte får credit for.

En del af hypen omkring serien skyldes givetvis også, at vi danskere har måttet vente i uforholdsmæssigt lang tid på de nyeste sæsoner, hvilket har fostret længselsfulde spørgsmål som “hvad mon der sker i sæson 8?” eller “hvad er det, vi hører på sociale medier om Rick?”. Denne længsel efter at være up-to-date kan nu delvist forstumme, da Blockbuster til og med uge 52 eksklusivt har sæson 8 af The Walking Dead tilgængelig. Jeg ser frem til at dykke under dynen og helt ind i TWD-universet.

Du kan købe hele sæsonen for kun 99 kr. her – og du kan downloade den til iPhone eller iPad, så den er lige til at tage med på juleferie.

Læs også: 3 grunde til at jeg – langt om længe – overgav mig til The Walking Dead

Læs også: 3 ting jeg har lært af 3 sæsoner af The Walking Dead

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like