True Crime: Anmeldelse af Serial

– Hvis du var vild med Making a Murderer og The Night Of!

Kan du huske hvad du lavede forrige tirsdag? Hvor var du? Hvem så dig?

Hvis ikke du fandt en rigtig sjælden Pokémon, eller der skete noget andet nævneværdigt, så har du måske svært ved at skelne forrige tirsdag fra alle andre hverdage og kan derfor ikke præcist redegøre for, hvad du lavede hvornår. For Adnan Syed, en ung studerende fra Baltimore med pakistansk oprindelse, synes det umuligt at redegøre for, hvad han lavede på dagen, hvor hans ekskæreste Hae forsvinder for senere at blive fundet myrdet flere dage senere. For ham var det bare en endnu en dag. Dog siger hans pot-ven, den lyssky Jay, til politiet, at han ved, at Adnan har slået hende ihjel. Ikke nok med det, så siger Jay endda, at han har kørt rundt med liget sammen med Adnan i Adnans bil og har begravet hende sammen med ham. Ifølge Jay har Adnan kvalt Hae i hans egen bil, før han bliver kontaktet af Adnan. Men et andet vidne, Aisha, siger, at på det tidspunkt kunne Adnan umuligt have slået Hae ihjel, for der var han på skolens bibliotek. Der så hun ham selv. Det giver Adnan et alibi. Og hvis hun har set ham, hvorfor lyver Jay så om Adnan? Adnan bliver sigtet, og Aisha bliver aldrig tilkaldt til vidneskranken for at vidne i Adnans favør. Juryen har kun Jays forklaring og kender Adnan skyldig i mordet på Hae. Han får livstid.

Læs også: Anmeldelse af Making a Murderer

Læs også: Making a Murderer – Hvem Er Skyldig?

Serial er en true-crime podcast på 12 afsnit og i alt ca. 10 timer, hvor vi følger radioværten Sarah Koenigs efterforskning af sagen – igen. Hun gennemgår beviserne, taler med vidnerne, jurymedlemmerne osv. og vender alle sten for at finde frem til sandheden om, hvem der myrdede Hae. Samtidig taler hun med den sympatiske Adnan i telefonen fra fængslet for at høre hans version. Adnan virker ekstremt venlig, normal og bestemt ikke som typen, der kunne slå ihjel. Men hvem ved? Sarah er selv i tvivl, om hun bliver manipuleret. Hvad hvis Adnan har gjort det? Og hvorfor blev Aisha ikke blev indkaldt som vidne?

Der er mange lighedstræk imellem Serial og HBOs The Night Of. Imens du hører Serial vil du hurtigt opdage, hvor tæt på virkeligheden The Night Of var på portrættering af systemet, og samtidig skulle man også tro, at Nasir var inspireret af Adnan. I forhold til Serials opbygning og at det hele er foregået i virkeligheden, så bringer det især minder frem fra Making a Murderer, dog uden at være ligeså ensidig. Serial er meget mere objektiv i sin tilgang, og derfor også den bedre serie.

Læs også: Anmeldelse af The Night Of

Podcasten er simpelthen så vanvittigt spændende, og det er helt forståeligt, at Serial er gået hen og blevet en af verdens mest berømte podcasts nogensinde. Jeg har hørt det hele på 5 dage, og det var alt imens, jeg har passet et fuldtidsarbejde, min familie, sport og plejet sociale relationer. For en podcast kan høres på vej til arbejde, når du støvsuger eller går en tur med hunden. Alle muligheder blev brugt på at høre Serial, og jeg lover dig, at sådan vil det også være for dig!

Du kan høre Serial på din smartphone’s Podcast eller her:
https://serialpodcast.org/season-one

Læs også: Making a Murderer Efterspil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like