Vi Elsker Serier og JustEat præsenterer: Den ultimative binge-guide!

(Foto: The Simpsons/20th Century Fox)

Vi er alle forfaldne til at binge serier. Et afsnit mere… og så ét til. Og igen – i en uendelighed. Jeg har hørt om adskillige teknikker til den bedste binging, og selvom nogle metoder deler vandene, og andre virker som decideret umenneskelige præstationer (at se alle afsnit af ‘Twin Peaks: The Return’ i ét stræk), mener vi her på redaktionen, at der er visse helt grundlæggende forhold, som den sande serieelsker må og skal have styr på, hvis ikke han/hun skal løbe ind i unødige problemer. Vi er stolte af at kunne præsentere Den ultimative binge-guide!

Et forstående bagland

Singler har det bare nemmere. Hvor højt man end elsker sin ægtefælle/kæreste og børn, så må vi indrømme, at disse eksistenser af natur bare ikke er binge-venlige. For os serieentusiaster kan de til tider virke decideret hæmmende. Men frygt ikke! Der er en løsning.

Hvis man ikke har en kæreste endnu, kan det derfor være en god idé at slække på de høje krav omkring udseende og social stand. Fokusér i stedet din søgning i det til stadighed voksende seriefællesskab. Vi siger naturligvis ikke, at du pinedød skal vælge blandt vores serieklubs medlemmer – men tanken er da nærliggende…

Har du allerede bundet dig, forvanskes situationen selvfølgelig en del. Der findes dog forskellige taktikker, som kan benyttes. Naturligvis med største varsomhed. Begynd med helt spontant at sætte dig til at se en hel sæson af en given serie. Godtages dette ikke af din bedre halvdel (som vil have dig til at tage dig af børnene eller bruge tid på kærestehygge), så tag nattetimerne i brug! Snart vil du være så udmattet, ubrugelig og ulidelig en partner, at familien vil tigge dig om at vende tilbage til dags-binging. Det har virket…. Et par gange…. Og hvis det ikke gør, kommer du til at få brug for ovenstående råd til singler. God fornøjelse!

I forhold til det jobmæssige, vil det være en god ide at du forholder dig pro-aktivt og begynde at overveje at få skrevet muligheden for flextid ind i din kontrakt. Faste (ja, lad os dog bruge de rigtige ord: RIGIDE) arbejdstider er ikke noget du ønsker dig som ægte binger.

Læs også: Det skal du se på HBO Nordic i november

Et velassorteret spisekammer

Trods det faktum, at vi (åndeligt set) lever af serier, må vi ikke glemme, at den fysiske krop behøver en vis mængde næring for at overkomme den præstation, en fuldblods binge-session kræver. Ønsker du at holde energiudladningen på et absolut minimum, og altså kun bruge kræfter på at skifte stilling for at undgå sidde- eller liggesår (et emne vi vender stærkt tilbage til), er take-away din løsning. Her kan vitaminer, proteiner og den koncentrationsfremmende glukose blive bragt til dit binge-kammer, uden at du behøver at røre en finger.

Er du typen, der går ind for at være selvforsynende, er der ét stort problem, du må forholde dig til, ud over førnævnte energispørgsmål: Lever dit køkkens digitaliseringsniveau op til dine binge-ambitioner? Eller lad os spørge på en anden måde: Kan du se serier, mens du laver mad? Hvis ikke er vi af den mening, at du ikke har styr på dine prioriteter.

Et fastlagt ’offer’

For en ægte binger er der ingen plads til vægelsind. Man må være helt klar over, hvilken serie man ønsker at svælge i. I en perfekt verden ville vores erkendelsesapparat naturligvis være i stand til at multi-binge (definition: at binge adskillige serier samtidig… HALLELUJA!!!), men grundet vores begrænsede natur, må man foretage det sværeste valg, et menneske nogensinde vil stå overfor. Det er klart, at det ikke er tilvalget af den enkelte serie, der gør ondt. Nej, det er fravalget af resten. Her må man finde styrke og trøst i, at livet er et langt og ørkesløst projekt, og at der derfor er mulighed for at kaste sig over en ny serie i morgen…

Et bæredygtigt leje

Før du som uerfaren kaster dig troskyldigt ud i den hårde binging, er vi forpligtet til at komme med en advarsel: Folk ER kommet galt afsted under denne på overfladen harmløse aktivitet. Der findes utallige eksempler, blandt andet fyringer pga. manglende fremmøde oven på en hæmningsløs weekend, partnere der er blevet korporlige af ren og skær afmagt (sindssyge i gerningsøjeblikket kan rent faktisk beråbes i disse tilfælde) og dehydrering. Den største tabsgiver er dog smerter i lænden og siddesår. Tro ikke, at du er immun overfor dette. De mest sejlivede er knækket før eller siden. Hvis ikke man er fan af stærkt bedøvende medicin, er den eneste løsning en god sofa eller stol (ideelt set begge dele), hvor variationsmulighederne er helt i top. Skift stilling ved begyndelsen af et nyt afsnit – det burde være tilstrækkeligt for de fleste.

Vi ønsker jer god fornøjelse!

Læs også: Disse serier skal du se på C More i november

Læs også: Danskerne er de tredjebedste serie-bingere i verden!

Dette indlæg blev præsenteret i samarbejde med:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like