10 bedste serier på HBO Nordic

Foto: The Sopranos/HBO

At sætte sig til dommer over de ‘bedste’ serier er at sammenligne med at vove sig ind i et minefelt. Når det kommer til kunst- og kulturproduktion står vi ofte kun tilbage med personlige præferencer og subjektive holdninger, når vi skal argumentere for, hvad der scorer topkarakter. Det er klart, at de fleste af os kan være enige om, når en serie er noget lort, men når vi er deroppe, hvor vi snakker top 10, ja så er det altså marginaler, der skiller nummer 1 fra nummer 11. Følgende er mit subjektive bud på de 10 bedste serier på HBO Nordic:

(Foto: Band of Brothers/HBO)

10. Band of Brothers

Band of Brothers er den korteste serie på denne liste med kun en sæson med 10 episoder. Havde jeg lavet listen for 10-15 år siden, havde den måske nok ligger højere, men af en eller anden grund er min hang til krigsdrama bare forsvundet – måske i takt med at man hører mere og mere om det i nyhederne, who knows? Jeg kan dog stadig godt fortabe mig i sammenhold og heltemod, og når det kommer til disse to begreber, er Band of Brothers serien man skal gå til.

(Foto: The Wire/HBO)

9. The Wire

The Wire er af mange blevet kaldt ‘verdens bedste serie’. Helt så begejstret er jeg ikke for Baltimore-serien, som dog stadig har fundet vej til min top 10. Jeg er vild med at hver sæson har sit eget overordnede tema kørende fra den dystre side af det amerikanske samfund – det sætter en virkelig fed ramme om sæsonerne. Jeg er desuden vild med serier, der tør lægge arm med tunge sociale problemstillinger, og dér er The Wire uforlignelig.

(Foto: Mad Men/Lionsgate Television)

8. Mad Men

Mad Men er og bliver en klassiker. Serien om Don Draper (Eller… Dick Whitman?), Peggy Olson, Roger Sterling mfl. er en af de serier, jeg allerhurtigst blev ‘hooked’ på. Stilen er totalt gennemført, historien er spændende og så oser de 7 sæsoner af samfundskritik. Disse ingredienser giver Mad Men en sikker top 10-placering.

(Foto: The Office/NBC)

7. The Office (US)

På syvendepladsen finder vi den eneste reelle komedieserie på denne liste – men sikken én. Den amerikanske udgave af The Office med sublime Steve Carell – som jo bekendt bygger på den britiske serie af samme navn med lige så sublime Ricky Gervais – kørte fra 2005-2013, men kan stadigvæk få mig til at grine den dag i dag. Og så nævner folk faktisk ofte The Office, når man spørger ind til deres yndlingsserie. En af the all time greats inden for comedy!

(Foto: Westworld/Bad Robot)

6. Westworld

Da jeg satte mig for at lave denne liste, havde jeg faktisk selv en forestilling om, at Westworld ville være i top 3. At den ‘kun’ er nummer seks siger dog mest om kvaliteten af de resterende serier, for jeg har faktisk været sindssygt fascineret af universet i Westworld – og måske særligt filosofien bag. At lave en moderne western, hvor man bare kører det teknologiske aspekt helt ud i yderste potens er virkelig modigt – og det er endnu mere vildt, at det lykkes så godt, som det er i sæson 1 og 2.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

5. Game of Thrones

Nu er vi nået til den del af listen, hvor det begynder at blive kontroversielt. Jeg tror, at enhver af de følgende 5 serier – afhængigt af hvilke genrer man er til – kunne have toppet denne oversigt over de bedste serier på HBO Nordic. Og grunden til, at Game of Thrones har trukket nitten her er netop, at jeg ikke er til fantasy. Når det er sagt, sætter jeg uden tvivl enormt pris på den storslåede episke fortælling og seriens skønhed. Det er virkelig en oplevelse at se Game of Thrones, og ingen bør snyde sig selv for det.

Se Vi Elsker Seriers skæve hyldest til Game of Thrones her.

(Foto: True Detective/Anonymous Content)

4. True Detective

Nu skal vi til det igen: Havde True Detective kun haft én sæson, ville det – i mine øjne – havde været verdens bedste serie. Jeg ELSKER Rust, Marty og The Yellow King i sæson 1. Men sæson 1 og 2 samlet set fortjener højst en fjerdeplads, da anden sæson ikke tilnærmelsesvis nåede samme niveau. Det er dog helt sikkert at True Detective er en af de mest raffinerede krimier, der nogensinde er blevet lavet.

(Foto: The Handmaid’s Tale/MGM Television)

3. The Handmaid’s Tale

Serier med kvindelige hovedroller har glimret ved sit fravær på denne liste, og det skyldes nok – må jeg desværre indrømme – at jeg åbenbart ser flest klassiske ‘mandeserier’. Lad det derfor være sagt, at jeg sagtens kan have overset en serie eller to, der fortjener en plads på denne liste – men lad det nu ligge. Én stærk seriekvinde jeg dog på ingen måde kan komme udenom er June Osborne (Offred) i skikkelse af Elisabeth Moss i The Handmaid’s Tale. Serien er en af de seneste års absolut bedste, og det dystopiske univers, den fremstiller, fortjener en 3. plads.

(Foto: Twin Peaks/Showtime)

2. Twin Peaks

Kan der siges mere om Twin Peaks på Vi Elsker Serier? Jeg tror det næsten ikke. Op til flere af redaktionens medlemmer forelskede sig i tv-serier gennem Twin Peaks, og man kan derfor sige, at denne serie i bund og grund er årsag til, at jeg kan sidde og lave denne liste. De originale sæsoner af serien – med deres crime/soap fokus – ligner langt fra The Return med dens… ja, jeg ved faktisk ikke hvilket label jeg skal give den. Men vi elsker begge dele, og Twin Peaks er så tæt på at være den bedste serie nogensinde, som man kan komme uden at være det.

(Foto: The Sopranos/HBO)

1.Sopranos

James Gandolfini er gud! Eller han var (hold da op det er trist at benytte datidsform her) i hvert fald i stand til at spille guddommeligt skuespil. Den fuldstændig fantastiske The Sopranos om Tony Soprano og hans kamp med depressionen er bare den bedste serie på HBO Nordic. Mens serien stadig var aktuel, kæmpede den i mange år med The West Wing (Præsidentens Mænd) til Emmy-prisuddelingerne. Og mens The Sopranos måske nok på bundlinjen tabte denne kamp, er der ingen diskussion om, hvilken af de to serier, der har vundet i det lange løb. The Sopranos over dem alle!

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i august

Læs også: Lidt nyt om True Detective sæson 3

2 comments
 1. Har lige betalt, men for det ikke til at virke – jeg plotter mig på en film/serie, men….. ingenting sker? Jeg spørger mig selv, hvad betaler jeg?

  vh
  John

  1. Hej John,

   Jeg er lidt i tvivl om, hvor dit problem opstår, men vil selvfølgelig gerne hjælpe dig. Hvis det er i forhold til afspilning af film/serier hos HBO Nordic, vil du nok få bedst hjælp ved at kontakte dem på telefon 70899922 eller [email protected]

   Mvh
   Jonas, Vi Elsker Serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like