3 serier du kan se 1. januar – Årets Binge-dag!

(Foto: Adobe)

Årets første dag kan for nogen være tiden for at starte på en frisk. For os betyder 1. januar KUN én ting: Carte blanche til at binge! Vi Elsker Serier har haft et fantastisk år med stigende tilslutning til vores voksende bevægelse. Vi har derfor givet os selv en dag fri til at hellige os den aktivitet, vi – ligesom jer – elsker: At se de bedste serier! Men hvor skal man starte? Vi har udvalgt tre serier, som vi mener, er helt perfekte til en serie-dag. Så mens du venter på, at tømmermandsmenuen ankommer (vi anbefaler, at du styrer udenom reperationsbajeren og holder dig til pizza og cola, da binging kræver et ædrueligt fokus), kan du passende vælge mellem Den Gode, Den Onde Eller Den Grusomme:

 

Den Gode – Mad Men

(Foto: Netflix)

Det er ikke første gang, jeg anbefaler et gensyn med New York Citys skarpeste reklamedrenge – og det bliver nok heller ikke sidste. Op til jul begyndte jeg mere eller mindre ved en tilfældighed forfra på Mad Men på HBO Nordicog jeg blev nærmest blæst omkuld over, hvor god den egentlig er. Stilen er SÅ gennemført, og produktionen så lækker, at man ikke kan undgå at ønske sig en livsstil a la Don Draper (hvem sagde Dick?), Roger Sterling og Peggy Olson (i øvrigt sjovt at se Elisabeth Moss i gennembrudsrollen, når man nu forbinder hende så markant med The Handmaid’s Tale).

Jeg er enormt fascineret af serier, der formår at problematisere identitet, og Mad Men er i denne sammenhæng as good as it gets. Matthew Weiner formåede med serien at udstille, hvordan en person (Draper), der på overfladen er alt det, alle andre ønsker at være – cool, succesfuld og elsket – kæmper en brav kamp for at acceptere sin egen historie, sine egne dæmoner og de vilkår, livet nu engang har skænket ham. Det er et universelt eksistentielt drama, vi er vidne til – og hvilken bedre måde at starte 2018 på end at blive pirret på dette punkt. Det kunne jo være, at man blev inspireret til at skrælle nogle af sine egne facader med tilhørende forsvarsmekanismer af.

Hvis du sætter pris på 60’er coolness, hvis du elsker drama, og hvis du forstår den æstetiske nydelse i den helt rigtige lyd af et hvæs af en cigaret – så er Mad Men din serie 1. januar.

 

Den Onde – Peaky Blinders

(Foto: C More)

Jeg kan allerede nu afsløre, at dette er mit personlige valg i år. Jeg er virkelig stor fan af Peaky Blinders, og det er klart den serie på C More, som jeg har brugt flest timer på i år. Paradoksalt nok faldt jeg fra serien cirka omkring det tidspunkt, sæson 4 blev frigivet. Resultatet er så blevet, at jeg ved, hvad jeg skal lave her dagen derpå. De eneste to svagheder ved dette valg er, at det ikke er til at støve en fornuftig omgang fish’n’chips op i Danmark til at matche det ærkebritiske Birmingham-univers, samt at sæson 5 af Blinders først er planlagt til 2019 – altså mindst et års ventetid, hvis jeg ser hele sæson 4 i ét hug.

Hvorfor anbefaler jeg Peaky Blinders, og hvorfor er den ond? Disse ting hænger sammen. Jeg elsker et godt gangstertema og gerne et, der udforsker andre aspekter af genren end ’italienere i Amerika’-klassikerne. Gangstere er notorisk onde, men som med de fleste andre karakterer, man følger i længere tid, så ender man med at holde en smule af dem. Ligeledes med brødrende Shelby og deres slæng. Trods deres hyper-voldelige udbrud og kalkulerende stil ender man sgu med at tage deres parti og håbe på yderligere succes og ekspansion til klanen.

Cillian Murphy og Paul Anderson leverer helt sublime skildringer af unge skæbner ødelagt af krigens grusomheder (1. verdenskrig i dette tilfælde, men det kunne være hvilken som helst krig), og dette er i sig selv en gang binging værdigt. God fornøjelse, hvis du vælger Peaky Blinders ligesom mig.

 

Den Grusomme – Mindhunter

(Foto: Netflix)

Det grusomme bud kan naturligvis kun være David Finchers Mindhunter på Netflix. Som en af årets mest ventede serier (naturligvis overgået af The Return) var risikoen for fiasko forholdsvis stor, men vi skal da herfra hilse at sige, at den blev en bragende succes! Siden premieren har vores redaktion ikke haft ét eneste møde, hvor Mindhunter ikke er blevet diskuteret og beundret.

Det mest grusomme der eksisterer er mennesket. Måske nærmere bestemt menneskets hjerne (i mangel af bedre oversættelse af det engelske ’mind’). Hvis du derfor ikke allerede har set Mindhunter, går du derfor en ekstremt creepy 1. januar-bingesession i møde, hvis du vælger at følge FBI-agenterne Bill Tench og Holden Ford i deres forsøg på at forstå amerikanske seriemorderes mentalitet. Du vil møde afvigende typer som Edmund Kemper, Jerry Brudos og Richard Speck og i denne forbindelse få indgående kendskab til, hvad der driver folk til nekrofili, voldtægt og mord. Der er ingen garantier for nattesøvn, hvis du hopper på Mindhunter.

 

What will it be?

Det var Vi Elsker Seriers bud på tre muligheder for hardcore 1. januar-binging. Hvis ingen af disse falder i din smag, kan du jo passende gå på jagt efter alternativer i vores omfangsrige arkiv af anmeldelser. (Ding-dong!) Hov, nu er min pizza her og Peaky Blinders er sat på. Er du klar? 3… 2… 1… ACTION!

Bestil din favorit take away til årets binge-dag hos Just Eat. Så kan du bare hoppe tilbage på sofaen, og glæde dig til at maden bliver bragt lige til døren.

Dette indlæg blev præsenteret i samarbejde med:

Læs også: Vi Elsker Serier og JustEat præsenterer: Den ultimative binge-guide!

Læs også: Vi elsker guilty pleasures

NYTÅRSTILBUD: Køb 3 produkter og betal for 2 i vores nye shop. Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like