5 mystiske citater fra Twin Peaks

(Foto: Twin Peaks/Lynch/Frost Productions mfl.)

“This would look nice on your wall”. Selvom Fire Walk With Me strengt taget ikke hører hjemme på et seriesite, elsker vi dog filmen så højt, at vi i dagens anledning indlemmer den i serie-universet, når vi kigger tilbage på vores favoritcitater fra Twin Peaks som du kan se på HBO Nordic. Mrs. Tremonds (måske) velmenende kommentar til Laura med tilhørende gave viser sig – som de fleste ved – at blive en smule uhyggeligt. Se klippet her:

Er du ikke blevet medlem af vores serieklub endnu? Støt Vi Elsker Serier med et medlemskab idag og få vores signaturplakat til en værdi af 199 kr. med i købet. Læs mere her.

(Foto: Twin Peaks/Lynch/Frost Productions mfl.)

5. “This is his true face. Few can see it – the gifted… and the damned”

Jonas: Under Cooper, Cole og Trumans afhøring af Philip Gerard får vi en del information om Bobs natur. Blandt andet at han næres af frygt og af nydelse. Hvad vi ikke får at vide er, hvor Bob stammer fra – hans oprindelse kan, som vi får at vide, IKKE afsløres. Da han præsenteres for fantomtegningen af Bob – udfærdiget på baggrund af Sarah Palmers syn – bemærker Gerard dog, at tegningen er udtryk for Bobs sande ansigt, men at det kun er en udvalgt skare, der er i stand til at se Bobs egentlige natur – nemlig “the gifted and the damned”. Kun de lyseste og de mørkeste sind bliver eksponeret for Bob, som han egentlig er, og blandt disse er netop Cooper, Laura, Sarah og Gerard (Killer Mike).

(Foto: Twin Peaks/Lynch/Frost Productions mfl.)

4. “It is happening again”

Jonas: Til dette første af to Fireman-citater på denne liste er det vigtigste at sige, at der her er tale om et helt centralt tema i Twin Peaks-universet – nemlig gentagelsen. Helt konkret refererer kæmpen her til, at historien omkring Annie og Cooper er en gentagelse af Coopers forhold til Caroline. Men overalt i serien – og måske særligt i The Return (som jo netop er en tilbagevenden eller en tilnærmelsesvis gentagelse) – er gentagelsen et vigtigt element. I livet spilles de samme scenarier igen og igen, både med hensyn til kærlighedsaffærer og den evige kamp mellem godt og ondt.

3. “The owls are not what they seem”

Kim: Ugler spiller generelt en stor rolle i Twin Peaks. Fuglen er i serien omgivet af mystik og repræsenterer som regel noget mørkt og dystert, der gerne har forbindelse til det mytologiske sted The Black Lodge. Den mystiske kæmpe bekendtgør i starten af sæson 2 til Cooper, at uglerne ikke er hvad man tror, og siden den sætning, har fantasien ikke stået stille hos de mange Twin Peaks-entusiaster verden over.

(Foto: Twin Peaks/Lynch/Frost Productions mfl.)

2. “I’ll see you again in 25 years”

Jonas: Laura Palmers replik, at Cooper og hende vil mødes igen om 25 år viste sig profetisk. Om Lynch og Frost allerede i begyndelsen af halvfemserne havde tænkt de tanker, der ligger til grund for The Return står hen i det uvisse. Men én ting er sikkert: Det omtalte spænd på 25 år er helt centralt for serien og desuden omgærdet med en stor del mystik. For hvad har Cooper foretaget sig i alle disse år? Hvornår er vi 25 år tidligere og hvornår er vi 25 år senere? Og… kunne man forestille sig at en replik, der lød således: “I’ll see you again 25 years ago”, ville indfange en del af seriens fokus på flydende tidszoner og anakronismer.

1. “Two birds with one stone”

Kim: Mange timer er gået med at analysere og dissekere Twin Peaks igennem tiden, og med den nye sæson, fik jeg ekstra travlt med at fordybe mig i universet. Det skulle jo ikke hedde sig, at der ville være en eneste scene eller sætning, jeg ikke ville kunne forklare, så selv Hr. Lynch ville finde mening med galskaben. “Two birds with one stone” er nok den sætning, der har plaget mig mest. Grundlæggende er det jo bare den amerikanske udgave af “To fluer med et smæk”. Men intet er jo som det ser ud til at være i Twin Peaks-universet, og derfor kan denne sætning betyde alt fra : Cooper skal nakke Judy og BOB med en sten, Cooper skal redde Laura og dræbe Judy, eller Cooper skal ændre historien og redde sig selv (Og måske andre?). Der er så meget mystik gemt i den sætning, at vi synes den bør have sit helt eget visuelle liv på en t-shirt eller en plakat, som – for at citere Mrs. Tremond – “would look nice on your wall”…

 

Hør om Kims passion for blandt andre Agent Cooper her – og husk at følg Vi Elsker Seriers youtube-kanal:

Læs også: De 5 bedste karakterer i True Detective

Læs også: Anmeldelse af Twin Peaks “The Return”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like