De 5 vildeste fan-teorier om Game of Thrones

(Foto: HBO Nordic)

(Indeholder spoilere)

Så har de fleste af os set sæson 7 af Game of Thrones, og der er allerede mange meninger om, hvad begivenhederne i sæson 7 betyder for sæson 8 – som først ser dagens lys i 2019. Der er efterhånden blevet tradition for, at fansene prøver at forudsige plottet i de kommende sæsoner, og det er der kommet nogle interessante – og også ret vilde – teorier ud af. Så læs med her og gør dig klar til at spire øjnene op. Vi har nemlig samlet de 5 vildeste fan-teorier om Game of Thrones.

 

 • Jon og Daenerys er tættere beslægtet, end vi tror.
  I sæson 7 faldt Jon og Dany for hinanden. Vi var vidne til mange længselsfulde blikke i løbet af sæsonen, og til sidst gav de to som bekendt efter for deres følelser og endte i seng sammen. Helt udvidende om, at Dany er Jons faster. Hun er nemlig søster til hans biologiske far, Rhaegar Targaryen. Men en teori går ud på, at Dany måske i virkeligheden er Jons halvsøster, et af Rhaegars børn med hans første kone, Elia Martell. Så har de samme far, men forskellige mødre: Jon er nemlig søn af Lyanna Stark. Teorien har blandt andet sine rødder i, at Dany husker, at der var citrontræer i Braavos, hvor hun opholdt sig som barn, men de vokser ikke der – de vokser i Dorne, hvor Elia Martell kom fra. Derudover har Alfie Allen, der spiller Theon Greyjoy i serien, omtalt Jons herkomst som en ”Luke Skywalker-situation”. Antagelsen er, at Dany efter Rhaegars død blev smuglet ind i Dorne og voksede op der i skjul. Hvis teorien er korrekt, hvad betyder det så for Dany og Jon? Blodskam er ikke ligefrem ualmindeligt i familien – eller i Game of Thrones. Så måske de gifter sig alligevel? Vi må vente til 2019, før vi får det at vide!

 

 • Tyrion er en Targaryen.
  Teorien handler om, at Tyrion i virkeligheden var et resultat af den gale konge King Aerys Targaryens affære med Tywin Lannisters kone, Joanna. Det kunne være en del af forklaren på, hvorfor Tywin altid afviste ham, og hvorfor han sagde: ”You’re no son of mine,” lige før Tyrion skød ham. Det kan også forklare Tyrions store interesse for drager, som nærmest virker medfødt, og det kan forklare, hvorfor Dany nærmest instinktivt stoler på ham.

 

 • Jon Snow er prinsen fra Melisandres profeti: Azor Ahai.
  Nu hvor vi ved, at Jon Snow i virkeligheden er søn af Lyanna Stark og Rhaegar Targaryen, kan vi se på, hvad det betyder. Det vigtigste er, om han er ”the prince who was promised”, også kaldet ”the warrior of light”. Melisandres profeti lyder på, at prinsen vil have drageblod og vil blive genfødt i røg og salt (i bøgerne ryger Jons sår, efter han er blevet stukket ned, og hans venner græder salte tårer over ham). Når Melisandre ser efter Azor i ilden, har hun kun set sne, og det kan næsten ikke være et tilfælde. Der findes dog også teorier, der mener, at Ser Davos er prinsen, og nogle mener, at det er Dany (da ordet ”prins” ikke er kønsspecifikt på det oprindelige sprog).
 • Jamie slår Cersei ihjel.
  Alle Cerseis børn er døde, som det blev spået, at de ville, da hun var barn. Og spådommen indeholdt endnu en detalje: Cersei ville blive slået ihjel af sin lillebror. De fleste har troet, at det var Tyrion, som jo mildest talt ikke har et godt forhold til sin søster. Men Tyrion er ikke hendes eneste lillebror. Jamie blev nemlig født et par minutter efter Cersei. Jamie er absolut ikke enig i den måde, hans søster styrer riget på, og der findes faktisk også en fanteori om, at hun bliver den gale dronning (et modstykke til den gale kong Aerys Targaryen) – ude af kontrol og med en kælder fyldt med wildfire. Der ville være en vis poetisk retfærdighed i, at Jamie, som slog den gale konge ihjel, også ender med at slå den gale dronning ihjel. Det sker dog nok ikke, hvis hun er gravid. Men mange fans tvivler også på, at hun virkelig er gravid.
 • Bran Stark er The Night King.
  Det lyder måske vanvittigt, men denne teori har mange støtter. Den baserer sig kort fortalt på Brans evne til at rejse tilbage i tiden og ændre begivenhedernes gang – som vi så i eksemplet med Hodor. Teorien går ud fra, at Bran har rejst tilbage i tiden gentagne gange for at ændre på fremtiden. Og at han efter den krig, der er på vej, rejser tilbage i tiden for at få den gale kong Aerys til at bruge wildfire mod den voksende hær af White Walkers. Så når Aerys hørte stemmer, der befalede ham at ”brænde dem alle”, var det i virkelighede Bran, der talte til ham. Det virkede ikke – i stedet mistede Aerys forstanden. Ifølge teorien rejser Bran derfor endnu længere tilbage i tiden til den gang, skovens børn skabte den første White Walker med drageglas. Bran kan jo overtage andres kroppe, når han rejser tilbage i tiden, og han overtog så den første White Walkers krop, men han gjorde det i for lang tid og sad derfor fast i fortiden. Derfor blev Bran til The Night King, og alle hans magiske kræfter blev derfor overført til ham. Derfor kan The Night King fx vække de døde. Mange fans har endda påpeget, at The Night King ligner Bran.

Teorierne er mange, og der skal nok komme endnu flere, mens vi vansmægter efter mere Game of Thrones indtil den store forløsning i 2019. Hos vi elsker serier kan vi næsten ikke vente!

Husk! Du kan se alle 7 sæsoner af Game of Thrones på: HBO Nordic

Læs også: Nyt på HBO Nordic med danske Sarah-Sofie Boussnina i rollelisten

Læs også: Det skal du se på HBO Nordic i oktober

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like