8 uforglemmelige øjeblikke fra Game of Thrones

(Foto: Game of Thrones/HBO)

For nylig kunne vi begejstret fortælle, at den længe ventede sæson 8 af megahittet Game of Thrones vender tilbage tidligere end forventet. Det har vi valgt at fejre ved at udpege otte øjeblikke fra serien, der for altid har brændt sig fast på vores nethinder. For god ordens skyld må vi advare om grafiske beskrivelser og spoilers i massevis. Listen er på ingen måde udtømmende – det er trods alt Game of Thrones, en serie fyldt med uforglemmelige øjeblikke, og vi har alle vores favoritter.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Tyrions retssag

Peter Dinklage har vundet tre Emmy-statuetter for sin fantastiske præstation som fanfavoritten Tyrion Lannister. I fjerde sæson bliver han anklaget for mordet på Joffrey, og retssagen, der følger, er måske det bedste eksempel på Dinklages blændende skuespil. Hans elskede Shaes forræderi, løgnen om Sansa og Joffrey, modstanden fra familien – det bliver alt sammen for meget for Tyrion, og vredesudbruddet, der kommer efter, er simpelthen uforglemmeligt stærkt. ”I demand a trial by combat” – garanteret gåsehud hver gang.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Oberyn mod The Mountain

”You raped her. You murdered her. You killed her children”. Oberyn får muligheden for at kæmpe mod The Mountain, der er ansvarlig for mordet på søsteren og hendes børn, og det voldelige udfald er noget, jeg aldrig før har set i en serie. Jeg skal nok undgå at komme med de blodige detaljer, men du husker uden tvivl scenen.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

The Red Wedding

Lord Walder Freys massakre på flere medlemmer af Stark-familien som hævn for, at Robb brød sit ægteskabsløfte med en af Freys døtre, står for mange særligt stærkt i hukommelsen. Robb og den gravide kone Talisa. Lady Catelyn. En stor del af deres krigere. Det, der gør scenen så forfærdelig, er især Talisas graviditet, og at der ikke klippes væk fra mordene – vi får alle de blodige detaljer at se. Det er voldsomt, men også det, der gør Game of Thrones så unik.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

The Purple Wedding

Joffrey Baratheons død er på den ene side utroligt tilfredsstillende, fordi han er et absolut monster, som er ansvarlig for adskillige mord og forfærdelige gerninger mod Sansa. På den anden side var Joffrey på grund af sin uforudsigelighed en spændende skurk. Mystikken omkring Olenna, Littlefinger, Sansas halskæde og Tyrions indblanding som vinskænker er også spændende skruet sammen og gør øjeblikket endnu mere mindeværdigt.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Hold the door

Hvem elsker ikke Hodor? Dumt spørgsmål, han er umulig ikke at elske. Det mystiske faktum, at han kun siger ét ord, strakte sig over seks sæsoner, før vi endelig fik svaret i et forvirrende, følelsesladet, fantastisk øjeblik. Grunden til, at jeg aldrig glemmer det twist, er, at Game of Thrones samtidig trådte ind i et helt nyt område af historiefortælling med tidsparadokset. Forklaringen er noget kompleks, så i stedet for at komme ind på den her, vil jeg henvise til de mange glimrende udredninger online. Husk papir og blyant!

(Foto: Game of Thrones/HBO)

The things I do for love

I forhold til senere begivenheder i Game of Thrones er den her måske ikke den vildeste. Den får alligevel en plads på listen, fordi den fandt sted i seriens allerførste afsnit. Den nysgerrige Bran Stark opdager Jaime og Cersei Lannister i en ”romantisk stund”, hvorefter Jaime iskoldt skubber ham ud fra tårnet, hvor Bran har fundet dem. Så ved man, at det ikke er en serie, der er bange for at være kontroversiel, og man er straks nysgerrig efter at se mere.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Ned Stark

Med en skuespiller af Sean Beans omdømme i en rolle så bærende for serien havde få regnet med, at de faktisk ville gennemføre halshugningen. Alligevel gjorde de det, og det er et af de der øjeblikke, der gør Game of Thrones til Game of Thrones. Ingen er sikre, og det giver serien en spændende uforudsigelighed, der blev slået fast med dette twist. Indtil det sidste håbede man på, at skiderikken Joffrey ville skifte mening, men sådan blev det ikke.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Battle of the Bastards

Jon Snow, der trækker sit sværd, mens en gigantisk horde af krigere rider mod ham, er uden tvivl et af seriens mest badass øjeblikke. Den episke kamp mod Ramsay Boltons hær er i sin helhed absolut vidunderlig. Sansa og Littlefinger, der dukker op i allerbedste Ringenes Herre-stil med flere krigere. Kampscenen skulle eftersigende have krævet 25 dages optagelser, 500 statister, 600 produktionsfolk og 70 heste. Som bonusøjeblik i samme afsnit fik vi en grotesk dødsscene med Ramsay – det bliver ikke meget bedre.

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Som jeg skrev først i artiklen, er der mange andre mindeværdige øjeblikke i Game of Thrones. Hver gang Khaleesi iskoldt siger ”Dracarys”. Viserys, der endelig får sin golden crown. Tyrion, der med en armbrøst myrder Tywin siddende på lokummet. Cerseis ubehagelige walk of shame og senere hendes chokerende massemord med wildfire. Melisandres klamme skyggebaby – jeg behøver vist ikke sige mere. Med alle de scener in mente får man jo helt lyst til at gense serien igen-igen.

Læs også: En længe ventet hyldest til Game of Thrones

Læs også: Anmeldelse af Mayans M.C.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like