En aften i Twin Peaks-land!

Med kun 2 måneder til at den nye sæson af Twin Peaks rammer stuerne igen, så er det vores mål at gøre jer alle så klar som muligt, og skabe den rette Twin Peaks ånd. Derfor deltager Vi Elsker Serier i en del events og taler med en del spændende personer med viden om dette univers for tiden.

Der findes almen interesse, så findes der passion og engagement, og så findes der Twin Peaks-nørder!  Sidste uge var vi så heldig at få fornøjelsen, af en aften i selskab med nogle af de største Twin Peaks-entusiaster/nørder/fanatikere man kan finde herhjemme.

Det var en rigtig god oplevelse, og derfor er det kun fair, at vi fortæller lidt om den hyggelige og spændende aften, som Cinemateket havde dannet rammen om. Læs mere om arrangementet og andre David Lynch relaterede events i Marts og April her.

Aftenen var en kombination af foredrag og filmvisninger. Foredragene blev holdt af Andreas Halskov, som er en af Danmarks største Twin Peaks entusiaster, og som vi har haft fornøjelsen af at tilbringe en aften med og lave et interview med på sitet tidligere, som du kan læse mere om her.

Han startede med at præsentere filmen Missing Pieces, som består af fraklip fra filmen “Fire Walk With Me” der foregik i dagene før Laura Palmer blev myrdet. Herefter lavede han et oplæg, før han sluttede af med at vise filmen Fire Walk With Me.

 

Filmene – Missing Pieces & Fire Walk With Me

Før filmene blev vist, holdte Andreas et indlæg med fokus på hver af de to film. Hvis vi skal starte med Missing Pieces, så  synes jeg personligt at det var spændende at høre mere omkring hvorfor man i 2014 valgte at udgive den, og jeg vil lade være med at komme med spoilers, hvis man går med tanker om at skulle se den. Det er nu ikke fordi, der er så forfærdeligt meget at give væk, da der er tale om kortere Vignetter, som er klippet ud af den oprindelige Fire Walk With Me film, fordi selskabet bag filmen ønskede en kortere version.

At begrænse sig, er dog ikke noget man normalt forbinder med David Lynch og hvorvidt det har haft noget at gøre med at filmen blev buhet ud af Cannes i 1992, vil man sagtens kunne spekulere i. Personligt synes jeg at Fire Walk With Me er en fantastisk og dyster kulmination på hele serien og mysteriet omkring mordet på skønhedsdronningen Laura Palmer.

Aftenen igennem blev der fokuseret meget på Mark Frost`s rolle i forbindelse med tilblivelsen af Twin Peaks serien og filmen. Han er normalt ikke en mand der kreditteres i samme grad som Lynch, og her fremhævede Andreas en række vigtige pointer omkring hvor vigtig Frost egentlig har været i forhold til selve TV serie-universet omkring Twin Peaks.

Mark Frost kommer med sin erfaring fra serier som f.eks Hill Street Blues, og hans narrative tilgang til handlingen gør, at han supplerer den mere skæve surrealist David Lynch så fantastisk. Dette og andre spændende informationer omkring Mark Frost`s rolle i nogle af de mere klassiske scener i Twin Peaks var temaer i et spændende foredrag fortalt af en ægte entusiast indenfor Lynch-universet.

Jeg vil ikke gå så meget i dybden med handlingen i selve filmen Missing Pieces, da der som sagt blot er tale om fraklip, men der er dog nogle interessant scener, som involverer  Agent Cooper, Philip Jeffries (Spilles af David Bowie) og Annie Blackburne ( Heather Graham). Netop disse tre personer danner stadig for mig  rammen om nogle af de mest interessante historier, som jeg håber den nye sæson kommer til at gå mere i dybden med.

Fire Walk With Me, blev indledt med et fantastisk indlæg fra Andreas Halskov omkring nogle af de elementer der gør Twin Peaks til den kultserie, som den er idag. Paradoksalt nok fremhævede han endda, at der faktisk er så meget hype om Twin Peaks, at paralellerne nærmest står i kø, så snart en serie foregår i en lille by, og den har et ”Whodunnit” twist til sig.

Filmen gjorde sig rigtig godt på det store lærred, og hvor serien mixer humor, uforudsigelighed og uhygge på en raffineret måde, kan man næsten kalde filmen det modsatte. Fire Walk With Me, er tragisk,dyster, creepy og er stort set blottet for humor. Dette blev forstærket i en biografsal, og når den mystiske langhårede Bob viste sig, var det nærmest også som om, at der gik et gys igennem salen. Det var en meget kraftfuld oplevelse!

Twin Peaks Quiz

Imellem de to film og foredragene lagde Cinematekets Asta Bar lokale til en gennemført Twin Peaks quiz, som var ledt an af Andreas Halskov. Det var med Twin Peaks tema-musik, rød belysning og masser af ægte Twin Freaks. Der var intet overladt til fantasien blandt en del af deltagerne, og quizzen var i den grad også henvendt til de mere hardcore Twin Peaks fans, hvis viden strækker sig lidt længere end hvem Laura Palmer er og hvem der instrueret serien.

Personligt var Team Vi Elsker Serier ok tilfreds med placeringen lige udenfor top fem, med tanke på at konkurrencen var relativt hård.

Hvis man ikke glædede sig til Twin Peaks sæson 3 inden denne quiz,  ja så fik man i den grad vækket sin Twin Peaks feber. Det var en helt igennem fantastisk aften, hvor der blev minglet med mange mennesker med præcist den samme passion for dette univers, som jeg selv har. Stemningen var god og afslappet, og der blev udvekslet minder om sjove og uhyggelige scener i den populære serie.

Som omtalt tidligere er der i Marts og April stort fokus på David Lynch, som en optakt til den famøse tredje sæson af Twin Peaks, der har premiere d.21/5 kl 21.00 amerikansk tid.

Du kan se mere om de næstkommende events her

Læs også: Officielt! Twin Peaks kommer til Maj

Læs også: Alt om Twin Peaks sæson 3 – Plus en teaser-trailer!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like