Anmeldelse af Homeland sæson 5

Homeland er absolut en af de serier derude, der konstant holder et højt niveau- og det er heller ingen undtagelse med sæson 5.

Homeland sæson 5

Carrie bor nu i Berlin med sin søde, forstående drømmekæreste og sin lille pige, hun fik med Brody. Ikke længere ansat hos CIA er hun nu i stedet sikkerhedsansvarlig for Otto Düring og hans filantropiske fond – The Düring Foundation. Ja, Carrie forsøger faktisk at være med til at gøre verden til et bedre sted, og det var lidt svært, når man var ansat til at udleve USA’s udenrigspolitiske våde drømme som CIA agent.

Det skal selvfølgelig ikke være så let for Carrie at lege normal middelklassemor, og under et besøg i Syrien med The Düring Foundation bliver hun revet tilbage til det liv, hun forsøger at lægge bag sig. Nogen er ude efter Carrie, og hun må finde ud af hvem og hvorfor uden selv at blive dræbt undervejs!

Homeland sæson 5

Hele sæsonen foregår i Berlin – og da jeg lige var der i efterårsferien med familien, så gav det serien en ekstra dimension, at jeg kunne sidde og sige: ”Vi ventede også ved det stoppested, og den der gade gik vi også på!”. Men selvom du måske ikke kender byen, så giver den alligevel med hele sin historie, arkitektur og det tyske sprog den der europæiske feel, der gør det hele meget mere spionagtigt!

I serien bliver der også flettet mange virkelige temaer ind i plottet, hvor vi både hører om Charlie Hebdo-massakren, ISIS, Vlademir Putin og syriske flygtninge. Det gør serien ekstremt nærværende, og at vi køber den fiktive historie endnu mere.

Serien byder foruden alle dine yndlingskarakterer Carrie, Saul, Quinn og Dar Adal også på Allison Carr, CIA-kvinden med masser af magt og tvetydige dagsorden. Hun fungerer som seriens nye friske pust og spilles meget overbevisende af Miranda Otto, som du måske kan huske som Aragons menneskelige beundrer i Ringenes Herre – De To Tårne.

Homeland sæson 5
Allison Carr og Dar Adal i Homeland 

Hele det tyske cast er også helt fantastisk, og du vil helt sikkert også genkende nogen af dem fra andre film. Det eneste der irriterede mig ved sæson 5 var faktisk Carrie. Eller rettere sagt, Carries bævrende underlæbe. Claire Danes er en god skuespiller, og der er ikke den muskel i hendes ansigt, hun ikke har kontrol over – men at hun konstant bævrer med den underlæbe, når hendes karakter skal udstråle stress fik mig til at tænke på… bævrende underlæber.

Underlæben skal ellers ikke afholde dig fra at se sæson 5, for den er vanvittigt spændende og mindeværdig på alle mulige fronter. Endnu engang har Homeland gjort det umulige ved at holde et tårnhøjt niveau, og det lover jo simpelthen så godt for sæson 6, 7 og 8. Dem kan du læse om her, og traileren til sæson 6 kan også du se lige her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like